Määratlemata

Mamo salatid- tervislik ja kiire söögikord

Mõnda aega tagasi saatis R-Kiosk mulle erinevaid tervislikke salateid. Mamo perenaine Margit Härma (endine Hakomaa) ja R-Kiosk on asunud koostöös müüma R-Kioskites Mamo salateid. Müügil on kolme erinevat salatit: veiselihasalat ubade ja vinegrettkastmega, kanasalat riisinuudlite ja maapähklikastmega ning ilma lihata salat grillitud bataadi ja mündikastmega. 
Põhjus, miks selliseid salateid R-Kioski tootevalikusse lisati on see, et Eestis oleks maitsvaid ja mõnusaid toite kiirelt kaasa haaramiseks. Selleks et keegi ei peaks lõuna vahele jätma selle pärast, et kiire on. Sest näljane inimene ei ole üldse meeldiv kaaslane 🙂
Minu lemmik nendest on kanasalat riisinuudlite ja maapähklikastmega. Kanasalat koos riisinuudlitega on aastaid üks mu lemmikuid olnud. Ma ei ole iial armastanud süüa selliseid salateid koos kastmetega, aga sellel korral pean tunnistama, et maapähklikastme näol on lisandunud minu valikutesse üks uus lemmik. Kana oleks võinud rohkem olla. 
Veiselihasalat ubade ja vinegrettkastmega. Minule see salat ei istunud. Suurima hea meelega sõin ära tomatid ja porgandisalati, aga veiseliha oli kuidagi liiga nätske, kaste ei meeldinud, oad olid kuidagi väga maitsetud. 
Ilma lihata salat grillitud bataadi ja mündikastmega. Selle salati puhul oli sama- seemned ja herned sõin ma meeleldi ära. Bataat oli asi, mida elus esimest korda sõin ja ei meeldinud. Kuidagi liiga vürtsikas oli. Kõik muu oli minu maitsest mööda. 
Viimaseid salateid süües keerles mu peas koguaeg küsimus “Kas tervislik peab olema maitsetu?”. Ma ei oska öelda, kas asi oli selles, et põhikomponendid olid külmad või ma ei ole harjunud tervislikke toite nii väga sööma või lihtsalt maitse on nii erinev. Selles karbikeses oleks võinud kõik koostisosad olla eraldi pakikestes, et oleks võimalus näiteks kana, veiseliha ja riisinuudlid soojaks teha. Oleks tunduvalt maitsvam kindlasti olnud, sest mulle ei meeldi näiteks süüa sooja porgandisalatit või herneid. Aga see on vaid minu arvamus ja maitsed ongi erinevad. Ma siiski soovitan need salatid oma lugejatel järgi proovida ja teada anda, kuidas teile meeldis. Või olete juba proovinud? Siis jagage julgelt minuga enda arvamust 🙂

Ps. Kõik salatid nägid väga ilusad välja!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga