Me vist alustasime oma grillihooaega juba talvel. No igatahes oli veel lumi maas, kui meie juba esimese grilli ära tegime. 😀
Me oleme suured grillijad. Mitte päris selle sõna otseses mõttes, aga me grillime põhimõtteliselt iga nädalavahetus oma õhtusöögi ja mingit toas toidu tegemist ei ole. Okei, kui ikka vihma kallab, siis päris ei grilli, aga õnneks on seda vihmasadu rohkem nädala sees olnud, kus niikuinii ei viitsi grillida ja meid on õnnistatud ilusate nädalavahetustega.
Tavaliselt grillime me mingis marinaadis liha. No, et juba poest ostetuna on liha valmismarinaadis. Kõrvale teeme värsket salatit ja törtsu kodujuustu. Nii hea. Selline lihtne, aga nii maitsev.
Ma olen uute asjade suhtes hästi skeptiline. Ja veel skeptilisem olen ma siis, kui need uued asjad on mingid toiduained. Ma olen siin ka hästi palju kirjutanud, et mulle ei meeldi uusi asju proovida ja pigem jään oma vanade ning kindlate liistude juurde.
Aga… kuna eelmine aasta oli minu jaoks üsna igav ja mõttetu, siis lubasin endale, et sellel aastal proovin ennast oma mugavustsoonist rohkem välja peksta.
Meie perele saadeti proovimiseks Herby basiiliku ja Chimmy salatikastmed.
Ma hakkasin kohe automaatselt mõtlema, kas võtta need üldse vastu, sest ma pole kunagi selliseid asju söönud. Samas värske salat oli alatihti selline natuke kuivavõitu, kui just näiteks tomatit ohtralt sisse ei tükeldanud.
Kui ma need potsikud kätte sain, siis ega nad väga isuäratavad ei tundunud. Vaatasin, et mingi vedelik ja tükid ja… No mitte kõige isuäratavama välimusega, aga… Herby kastet katsetasin ma värskes salatis. Ja kui ma oma salati valmis sain, nägu krimpsutades lusikaga aina rohkem oma suu poole jõudsin ja lõpuks ka ühe ampsu võtsin, oli see nagu mega. Lausa nii mega, et suurest imestusest hüüdsin issanda poole ja Hendrik küsis, mis juhtus. ?
Okei, tegelikult juba selle kastme lõhn on niiiii hea, et ma nii palju maitse osas ei põdenud, aga!!! siiski oli väga suur üllatus, et mulle midagi sellist maitseda võiks. Ja kaste tegi salati mõnusalt mahlaseks. Ainult, et ma ei soovita tervet pakki salatisse pigistada. Ma panin ja pärast jäi korralikult seda üle. Pane pool potsikut, see on täiesti okei, ma usun. 🙂
Chimmy kastmega marineerisin ma liha. Kusjuures neil kodukal kirjas, et sobib marineerimiseks ja kui ma alguses seda kastet niisama proovisin, siis esimese asjana meenus grillitud liha maitse. Mina seda salati sisse ei panekski vaid kasutaks ainult liha marineerimiseks.
Geit pani grilli valmis ja võttis marineeritud liha endaga ning kui ma üks hetk õue läksin, küsis ta minult, kas ma marineerisin liha süütevedelikuga. Eee…. mul jooksid kõik juhtmed kokku ja korraks mõtlesin peas läbi, mida ma selle lihaga tegin. Ma viimasel ajal olen selline tuisupea, et ei imesta ka, kui see tõele oleks vastanud.
Aga, nii hullusti ka ei läinud. Lihtsalt see kaste, millega ma liha marineerisin tekitas grillis tule. Nii kui Geit liha grillile pani ja marinaadi tilkuma hakkas, lõi sellise leegi üles. ? Aga lõpuks saime tule kontrolli alla ja liha ilusti küpsetatud. Ja… Muah! No nii hea! Mul ei ole muud öelda, kui end maapõhja kiruda, et ma pole enne uute maitsete maale trippinud. Geit ütles ka kohe, et peab uurima, kus poes neid saada on. Head, lihtsad kastmed, millega saab toidule nii palju maitset juurde lisada. Head maitset. Kerge vaevaga.
Ja mis veel hea – need kastmed on 100% naturaalsed ja tervislikud.
*postitus on valminud koostöös www.fsgoods.ee lehega
Vaatasin ka kodukale 🙂 Kui kiirelt oleks vaja, siis oleks okei valik, muidu siiski eelistan ise teha. Rapsiõli asemel kasutan oliiviõli ning suhkru ja veiniäädika jätan välja üldse.
Ma pole neid puljongeid kunagi ostnud, aga vaatasin, täiesti super koostisosad (aga teen ikka ise seni kuni mahti), kallid on.