Juba ammu aega tagasi oli see päev, kui ma tahtsin mingit kooki teha. Eelistatult kohupiimakook. Poe omad on muidugi need kõige paremad ja nauditavamad, aga kindel eesmärk oli ise teha. Olen elus teinud ju ainult õunakooki, seega uudishimu oli suur ning tahtmine ise kooki teha veel suurem.
Google on seinast seina täis erinevaid retsepte. Ja kõik nad peavad olema millegipärast nii keeruliseks aetud. Nii ma siis helistasingi oma kallile emale ja palusin tal mulle õpetada ühe hea kohupiimakoogi tegemist. Ma tegelt olin päris imestunud, et kas nii lihtsalt käibki? Jumal tänatud, et ma Googlest mõnda retsepti ei võtnud, ma oleks ilmselt mõõtma ja kaaluma neid koostisosi jäänudki.
Lihtne ja maitsev kohupiimakook
Vaja läheb kohupiima, muna, mannat, võid, suhkurt ja küpsetuspaberit.
Kuidas valmistada?
Kõigepealt klopi munad kokku. Minul on selline tavaline ahjupann ja selliste mõõtmete jaoks kloppisin kokku 6 muna. Seejärel lisasin 7 pakki kohupiima, 8 supilusikat mannat, 6 supilusikat suhkurt ja segasin kõik üheks massiks kokku.
Seejärel katsin panni küpsetuspaberiga, määrisin põhja võiga üle ning hakkasin panni katma taignaga. Katmisele järgnes panni ahju panek. Küpseb ahjus 200kraadi juures natuke üle tunni. Mina ajaliselt niivõrd ei oodanudki, et millal valmis saab. Kui pealt on kuldpruun, siis on valmis.
Kes tahab rosinaid, võib osta kas rosinatega kohupiima või lisada sinna sama taigna sisse rosinaid. Esimesel korral lisasin ma Germundi jumbo rosinaid, mis sisaldasid tumedaid ja kuldseid rosinaid. Järgmistel kordadel olen ma rohkem ostnud rosinatega kohupiima.
Ma kinnitan teile, et lisaks sellele, et seda kooki on imelihtne valmistada, on ta ka suurepärase maitsega. Ei ole liiga kohupiimane ja magus ning ei ole ka maitsetu. Paras kooslus.
Mitu grammi sul need kohupiima pakid olid?
Väga hea näeb välja ka 😉
Kindlasti proovin kunagi!
200:)
Tànan! Proovin ka teha kui aega leian 🙂
Proovisin ka, aga andke andeks, see polnud küll mingi kook vaid mingi lambine küpsetatud kohupiim 😀 Appi kui õudne ikka. Kui ikka kookidest midagi ei tea, siis ei tasuks sellist kräppi retsepti üles riputada. fuu!
Võibolla on asi siis tegijas 😀
Kulla inimene, selles retseptis ei saa nagu eksida. Siiamaani käivad külmavärinad, kui sellele koogile mõtlen. Asi on vist hoopis selles, et sa pole normaalseid kooke ehk söönud?
Hmm, las ma mõtlen- seda kooki, mida ma tegin, on tänaseks söönud väga väga mitmed inimesed ja neile päriselt ka meeldis, ei oksendanud ega värisenud/lõdisenud, ei tahtnud end üles püüa.. Kokkuvõttes neile isegi meeldis ja nad jäid elama. Mida ma sellest järeldan? Inimestel on erinev maitse. Ühele meeldib, teisele jälle mitte. Kas see, et minul ja sinul on erinev maitse, annab sulle õiguse mind maha teha? Mis sinu jaoks tundub hea, võib minu jaoks tunduda halb. Ma ei hakka sellepärast inimese peale näpuga näitama, sest sa oled hale “kräpp”. Aga erinevalt sinust sain mina kodus endale viisaka ja inimliku kasvatuse kaasa 🙂 Ja tundub, et mul on sellega vedanud 😀
Jane, soovitan Sulle veel üht lihtsat kooki. Garanteerin, et see on laste lemmik ja valmib kiirelt: http://nami-nami.ee/retsept/59/banoffee_kook_1 ( NB! Keedetud kondentspiima müüakse poes nii et keetma ei pea, ainult purk tuleb avada ja peale määrda ja põhjaks on parimad digestive küpsised) 🙂
Mul on ka kuskil üks retsept kohupiimakoogi oma 🙂 Hästi lihtne teha, pole väga aega nõudev ja väga maitsev ka 🙂 püüan homme üles otsida. 😛
Isssssand kui kaua ma olen otsinud seda kooki!!Ema kunagi ammu koguaeg tegi ja nüüd enam ei mäleta…ei tea täpset nime ka, no ja olen katsetanud nii ja naa… Pole ikka olnud see, kuid see kook on tõeliselt mõnus ja hea, täpselt nii nagu vanasti ma mäletasin! Ülihea lihtsalt!!!
Kook on ahjus, poole tunni pärast selgub tõsiasi, kas minu mokale või ei. Ma ei julge küll küpsetada 200* juures terve tund, juba praegu oleks nagu valmis -40min, lasen veel 5 minti ja siis ahjust välja
No, ja kuidas kukkus välja? 🙂