Kuidas mu abikaasa ei ole tegelikult ebaviisakas emm

Sponsoreeritud

Mu eilne “head aega” teemaline postitus kiskus nii tõsiseks ära kuigi enamasti oli see kirja pandud huumoril põhinevalt, aga okei. Me läksime eile Geiduga sellepärast päris tülli ka – tema oli pahane, et mina jätsin mulje nagu ta oleka ebaviisakas mühkam ja nüüd vaadatakse teda tänaval imelikult.

Ma selle peale muidugi tahtsin öelda, et kas suva ei ole? Aga ma ju ei saa, sest see, et mul paks nahk on ja mul ongi suva, kuidas ja kes, mis arvab ja vaatab mu peale, ei tähenda, et tal peaks olema.

Läksime tülli ja mina pakkisin lapsed autosse ning läksin kodust minema. Vaadake, minuga on sellised lood, et ma ikka oskan vahet teha, kas olen süüdi või miskit valesti teinud ja kui ma tean, tunnen sisimas, et ma pole midagi valesti teinud, siis ma eemaldun negatiivsest olukorrast ja võin suhtlemiseta olla päris pikalt. Täitsa ükskõik, mis see teine osapool arvab või mõtleb – olgu see mu abikaasa, ema, sõbranna või kes iganes.

Loomulikult on erandeid – et ma olen midagi valesti teinud ja lihtsalt ei saagi aru. Aga neid on pigem ikka väga harva.

Kui ma oma eilset postitust loen, siis võibolla, kui nüüd väga pingutada, siis ühes asjas olen ma süüdi – ma ei seletanud piisavalt. Ma enda arust ei jätnud küll sellist muljet, et Geit ebaviisakas tont on. Ja, kui jätsingi, siis mitte meelega. Kustutasin Facebookis palju kommentaare ära – vabandan, kes oma aja sinna alla pani. Keerasin kommenteerimise kinni ka, sest mu eesmärk polnud grupiviisiliselt Geidule puid alla laduda. Oligi naljaga pooleks selline hääletus.

Loomulikult ei ole Geit teenindajatega ebaviisakas – teab ja kasutab sõnu tere, aitäh ja head aega ka.

Seda peab ta naljakaks, et ma ütlen head aega olukordades, kus teenindaja mulle seda esimesena ei ütle.

Kui talle teenindaja ütleb head aega/kena õhtut/nägemist, siis muidugi ta ütleb vastu, olen ju ise kuulnud, aga, kui teenindaja seda ei ütle, ei tee ka tema seda. Samas, mina teen. Alati. Vahet pole, kas teenindaja ütleb tere või ei, mina ikka ütlen ja, kui teenindaja ei ütle head aega/misiganes öeldakse, mina ikka ütlen. Seda siia Geit pidaski naljakaks.

Paljud naised kirjutasid mulle eile, et nendel mehed samasugused. Võibolla ongi meeste teema see? Üldistama muidugi ei hakka.

Tuli ka aruteluks, et tegelikult on ebaviisakas öelda head aega ja pigem võiks öelda kena päeva, nägemist (mu jaoks nt imelik öelda nägemist, nagu teenindaja oleks pime ?).

Eks meil kõigil ole omad kiiksud ja see, mida veidraks peame. Mu jaoks nt imelik sünnipäevapeol sünnipäeva lapsele õnne soovida. Üldse ei meeldi seda teha. Ma ei tea, kust see tulnud on. Loomulikult ei pea ma imelikuks neid, kes seda teevad, a ma ise olen jah selline, et mööda minnes ütlen palju õnne, hea meelega kätlema või kallistama lisaks küll ei kuku. ?

Aga jah, ärge olge Geiduga nii kurjad. Geit üks väga hea südamega inimesi üldse, keda ma tean. Ja ma ei ütle ausalt seda sellepärast, et temaga abielus olen. ? Ma ei oleks seda, kui ta ebaviisakas tont oleks, uskuge mind.

A me leppisime ikka ära ka – see on tülitsemise juures oluline osa.

Armastan sind Geit! ?

Kommentaarid

  1. Anni says:

    Ma käitun samamoodi nagu sina põhjusel, et minuarust tervitab Tulija ja head aega ütleb MINEJA? Kui astun poodi mis väike või silmside müüjaga, lähenen kassale ja nii, siis tervitan, sest mina sisenesin. Lahkudes samamoodi, mina astun ju välja?. Äkki kui sa talle sedasi selgitad kõlab see loogilisemalt?

  2. Kadi says:

    Mina küll ei arvanud kordagi, et Geit ebaviisakas on ja kes inetusi ütlema hakkasid, on lihtsalt lambad, kes ei mõtle, mis ütlevad, ja ei süvene olukorda, võtavad nagu nende enda aju tasand võimaldab.

  3. Merrr says:

    Tore ,et ikka ära lepisite ja pikka viha pidama jäänud sest ka ja see et Team Jane olen ei tähenda ,et Geit halb on ????

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimased postitused

Mu per*e on kõnelenud…

Ma tean mõnda inimest, kellel on sisetunne. Kõhutunne. Per*setunne. Kuidas siis keegi seda oma vaatevinklist [...]

9 kommentaari

Kuidas me lastega puhkamas käisime

Ma tean, et kasutada sõnu nagu “lapsed” ja “puhkus” ühes lauses kõlab väga vastuoluliselt, sest [...]

Kas ainult vaesed šoppavad kaltsukates?

Mul pole kunagi kaltsukate/kirbukate, nüüd siis uuema ajastu viisakama väljendi – taaskasutuspoodide vastu allergiat olnud. [...]

2 kommentaari

Hommikused mõtisklused….

Esmaspäev. Kuum kohvi. Päike paitab ühte näopoolt. Istun rahus ja vaikuses elutoas oma uuel mõnusal [...]

5 kommentaari

Kuidas lapsed ei peaks ennast kõigi ees alasti võtma

Ma olen viimaste aastate jooksul hästi palju hakanud mõtlema selle peale, kui oluline on just [...]

19 kommentaari

Jälle uus diivan??! Ehk, kuidas minust äärepealt oleks närvar saanud

Meil on uus diivan. Ja loomulikult olen ka juba etteheiteid saanud, et mis mõttes, jälle [...]

7 kommentaari

Mida nendele lasteaialastele siis selga panna?

Peagi kuue lapse emana mõtlesin jagada soovitusi, mida ühele lapsele sinna lasteaeda siis vaja on. [...]

6 kommentaari

“Kuidas lapsed ikka täiega ootavad kooli”

Ülehomme on esimene september, mis tähendab, et algab uus kooliaasta. Ma kindlasti ei kuulu sinna [...]

8 kommentaari

Kuidas…

Ma ärkasin täna umbes poole kuue ajal selle peale, et keegi sikutas mu juukseid väga [...]

5 kommentaari