Ma enamjaolt üritan teha ikkagi selliseid toite, mida lapsed ka süüa tahavad. Hommikuti tavaliselt kas putru marjade või muude puuviljadega, teise valikuna proovin hommikusöögi sisse panna võimalikult palju muna. Kas praemuna kujul või munapudruna või hoopis munasepikut (sepik seest tühjaks, pannile ja muna praen sinna sissse).
Vahepalana midagi värsket, kuigi olen lugenud, et vahepeal ei ole üldse hea midagi näksida. Kuna ma aga alles hiljuti oma toiduportsjoneid vähendasin, siis jube halb on olla tühja kõhu tundega. Nii ma lubangi endale seda nn patustamist, et söögikordade vahel tühja kõhtu toita. Patustamiseks ma kasutangi värsket kraami. Paprikas ja õunad lähevad hästi peale. Ausalt öeldes on ka vesi see, mis tühja kõhu tunnet väga hästi vähendab.
Lõunaks armastan ma süüa jälle midagi kergemat. Üks päev avastasin, et väga kiirelt ja kergelt valmivad ühed maitsvad snäkid- riisivahvel, peale kodujuust ja maitseks tilli või rohelist sibulat. Üks selline asi, mida ma oma sünnipäeva laual ka kindlasti pakkuda tahan (sünnipäeva menüüst teen eraldi postituse).
Õhtuks valmistan ma tavaliselt midagi suuremat. Ma pole väga laia silmaringiga erinevate toitude koha pealt ja tihti leian ma end mõtisklemas, mida küll täna valmistada. Küll ma end selle koha pealt harin, sest kordan, ma pole ju mingi toitumisalane ekspert ja aegajalt eksib toidu sisse ära midagi, mida ei tohiks, aga vähemalt ma püüan ja tõesti tahan.
Oh Jane! Ei saa kiitmata jätta, et oled väga tubli kokk 🙂 Ootan veel toidupostitusi.
Ja mul nii hea meel, et oled jälle blogimislainel.
Ilusat advendiaega teie perele!
Kas just tubli kokk, aga ma üritan. Aitäh sulle nende armsate sõnade eest ja ilusat jõyluaega sullegi. 🙂
jõuluaega*
Mulle kuskilt on kõrvu jäänud, et riisivahvlid pole tegelikult väga tervislikud, aga samas pead ka anda ei saa, sest kuulsin sellest mitu aastat tagasi ning tegu võis olla mingit muud sorti vahvlitega(pildilt tunduvad samad). See infokilluke vist väga ei aidanud sind 😀
Sattusin su blogi lugema ja kuna olen ise täielik tervisliku eluviisi fanatt, omades pea 5 aastast kogemust toitumise vallas, siis lihtsalt tahaks kohe nii väga miskit kaasa rääkida, kui toitumisest juttu on. 😀 Väga tubli oled, et üritad ja teed tervislikumaid valikuid! Aga tõepoolest tervislikud toidud ei ole absoluudselt maitsetud või kuidagi muud moodi halvema maitsega. Kui ka nn tava toit maitsestamata jätta, saab väga hullu kombo. Aga erinevad mahlakad ja värsked toorsalatid on ju nii-nii head! Samuti on köögivilju imelihtne toitudesse peita, näiteks riivitud suvikõrvits sobib kanahakkliha kotletidesse suurepäraselt! Kotlette on hea ahjus küpsetada, hoiab kokku nii aega kui üleliigset rasva. Samuti lisada toitudesse seemneid, pähkleid, avokaadot, kookos või oliiviõli või pisut võid. Kasulikud rasvad on väga omal kohal. Vaatasin ka, et eelnev kommenteerija mainis ära pildiolevad riisivahvlid, arvates, et need võivad olla ebatervislikud. Tegelikkuses on aga tegemist väga tervisliku tootega. Kuna tegemist on vaid süsivesikuid sisaldava toiduga, siis kui paljalt neid krõbistada, jääb kõht tühjaks ja sealt on saadud vaid tühjad kalorid, kuid kui neid riisivahvleid kombineerida kodujuustuga, munaga, tavalise juustuga või singiga vms valgutootega, siis on super valik 😉 Samuti on võimalik valmistada ju äärmiselt tervislikke ja maitsvaid burkse ja pitsasid 😉