Mida söön mina ja mida ülejäänud pere?

Ma olen mitmeid küsimusi saanud, et kas ma teen perele eraldi süüa või kas me kõik sööme ühte ja samat toitu. Muidugi sööme me samat toitu. Ma vist olen liiga laisk, et kõigile eraldi menüüd koostama hakata. Tervislik toitumine ei ole ainult kapsalehtede ja porgandi sisse söömine. Tervislik toit võib ka hea olla, kuigi ma vahel sügavalt kahtlen selles, sest a) mõni kord ma olen täiesti kindel, et tervislik saab olla ainult maitsetu b) enamus tervislike asju on kohutava maitsega, aga kui end kurssi viia ja teadmisi laiendada, siis võib ka väga maitsvaid ja toitvaid sööke valmistada, mis on minu kehale hea.

Kui ma üks päev tegin täisteramakarone delikatess broileri hakklihaga, juurde salatit (spinat, kurk, tomat), siis lapsed vaatasid mind küll sellise näoga, nagu ma oleks püstihull. Hendrik veel küsis, et miks me peame puulehti sööma (spinati lehtede kohta). Ma muidugi üritasin talle seletada, et see on hea ja vahel võib, aga nad siiski loobusid selle söömisest. Noh, eks sundima ka ei hakka. 

Ma enamjaolt üritan teha ikkagi selliseid toite, mida lapsed ka süüa tahavad. Hommikuti tavaliselt kas putru marjade või muude puuviljadega, teise valikuna proovin hommikusöögi sisse panna võimalikult palju muna. Kas praemuna kujul või munapudruna või hoopis munasepikut (sepik seest tühjaks, pannile ja muna praen sinna sissse). 

Vahepalana midagi värsket, kuigi olen lugenud, et vahepeal ei ole üldse hea midagi näksida. Kuna ma aga alles hiljuti oma toiduportsjoneid vähendasin, siis jube halb on olla tühja kõhu tundega. Nii ma lubangi endale seda nn patustamist, et söögikordade vahel tühja kõhtu toita. Patustamiseks ma kasutangi värsket kraami. Paprikas ja õunad lähevad hästi peale. Ausalt öeldes on ka vesi see, mis tühja kõhu tunnet väga hästi vähendab. 
Lõunaks armastan ma süüa jälle midagi kergemat. Üks päev avastasin, et väga kiirelt ja kergelt valmivad ühed maitsvad snäkid- riisivahvel, peale kodujuust ja maitseks tilli või rohelist sibulat. Üks selline asi, mida ma oma sünnipäeva laual ka kindlasti pakkuda tahan (sünnipäeva menüüst teen eraldi postituse). 

Õhtuks valmistan ma tavaliselt midagi suuremat. Ma pole väga laia silmaringiga erinevate toitude koha pealt ja tihti leian ma end mõtisklemas, mida küll täna valmistada. Küll ma end selle koha pealt harin, sest kordan, ma pole ju mingi toitumisalane ekspert ja aegajalt eksib toidu sisse ära midagi, mida ei tohiks, aga vähemalt ma püüan ja tõesti tahan.

Kommentaarid

  1. Anonüümne says:

    Oh Jane! Ei saa kiitmata jätta, et oled väga tubli kokk 🙂 Ootan veel toidupostitusi.
    Ja mul nii hea meel, et oled jälle blogimislainel.
    Ilusat advendiaega teie perele!

  2. trintsh says:

    Mulle kuskilt on kõrvu jäänud, et riisivahvlid pole tegelikult väga tervislikud, aga samas pead ka anda ei saa, sest kuulsin sellest mitu aastat tagasi ning tegu võis olla mingit muud sorti vahvlitega(pildilt tunduvad samad). See infokilluke vist väga ei aidanud sind 😀

  3. Tuuli Ivainen says:

    Sattusin su blogi lugema ja kuna olen ise täielik tervisliku eluviisi fanatt, omades pea 5 aastast kogemust toitumise vallas, siis lihtsalt tahaks kohe nii väga miskit kaasa rääkida, kui toitumisest juttu on. 😀 Väga tubli oled, et üritad ja teed tervislikumaid valikuid! Aga tõepoolest tervislikud toidud ei ole absoluudselt maitsetud või kuidagi muud moodi halvema maitsega. Kui ka nn tava toit maitsestamata jätta, saab väga hullu kombo. Aga erinevad mahlakad ja värsked toorsalatid on ju nii-nii head! Samuti on köögivilju imelihtne toitudesse peita, näiteks riivitud suvikõrvits sobib kanahakkliha kotletidesse suurepäraselt! Kotlette on hea ahjus küpsetada, hoiab kokku nii aega kui üleliigset rasva. Samuti lisada toitudesse seemneid, pähkleid, avokaadot, kookos või oliiviõli või pisut võid. Kasulikud rasvad on väga omal kohal. Vaatasin ka, et eelnev kommenteerija mainis ära pildiolevad riisivahvlid, arvates, et need võivad olla ebatervislikud. Tegelikkuses on aga tegemist väga tervisliku tootega. Kuna tegemist on vaid süsivesikuid sisaldava toiduga, siis kui paljalt neid krõbistada, jääb kõht tühjaks ja sealt on saadud vaid tühjad kalorid, kuid kui neid riisivahvleid kombineerida kodujuustuga, munaga, tavalise juustuga või singiga vms valgutootega, siis on super valik 😉 Samuti on võimalik valmistada ju äärmiselt tervislikke ja maitsvaid burkse ja pitsasid 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimased postitused

Kuidas dinosaurused meile koju said

Okei, ma vist hakkan remondiblogi pidama. 😅 Nali! Seda peaks Geit tegema, sest mina ja [...]

Kuidas lapsed omale sooja toa said

No tsau! Olen siin kuidagi väga vaikne olnud – ütlen ausalt, mingi kummaline periood on. [...]

8 kommentaari

Juukseklambrid -stiilsed ja praktilised aksessuaarid!

Olgu tegu lihtsa koduse soenguga või elegantse piduliku väljanägemisega – juukseklamber sobib igaks olukorraks ja [...]

Lapsed ja verdtarretav püha

Kell on 02.41. Mul läks uni umbes kaks tundi tagasi ära ja pole tagasi tulnud. [...]

Mu per*e on kõnelenud…

Ma tean mõnda inimest, kellel on sisetunne. Kõhutunne. Per*setunne. Kuidas siis keegi seda oma vaatevinklist [...]

9 kommentaari

Kuidas me lastega puhkamas käisime

Ma tean, et kasutada sõnu nagu “lapsed” ja “puhkus” ühes lauses kõlab väga vastuoluliselt, sest [...]

Kas ainult vaesed šoppavad kaltsukates?

Mul pole kunagi kaltsukate/kirbukate, nüüd siis uuema ajastu viisakama väljendi – taaskasutuspoodide vastu allergiat olnud. [...]

2 kommentaari

Hommikused mõtisklused….

Esmaspäev. Kuum kohvi. Päike paitab ühte näopoolt. Istun rahus ja vaikuses elutoas oma uuel mõnusal [...]

5 kommentaari

Kuidas lapsed ei peaks ennast kõigi ees alasti võtma

Ma olen viimaste aastate jooksul hästi palju hakanud mõtlema selle peale, kui oluline on just [...]

19 kommentaari