Määratlemata

kodujuustu põhjal imehea pitsa

1. nov. 2016
Surfasin eile facebooki grupis “Süües saledaks” ja silma jäi üks isuäratav pilt pitsast. Retsept oli megaeasy ja ühtlasi ka küsimusi tekitav. Pitsa, mille põhi koosneb ainult kodujuustust, täisterajahust ja munast? Tunded olid kahetised ja poest naastes olin ma arvamuselt, et see raha läheb kindlasti tuulde, sest ma palju ei lootnud, samas katsetamishimu oli suur. 

Mida vaja?
Originaalretseptis on kirjas, et 200g kodujuustu, 2 muna ja 50g täisterajahu. See pidavat olema siis väikese panni pitsa. Mina tegin suure panniga ning koguseid muutsin tunde järgi suuremaks- 660g kodujuustu, 5 muna ja 150g Grahami täisteranisujahu. Peale panin tomatipastat, hakkliha, sibulat, ananassi ja juustu. 

Kuidas teha?
Klopi munad lahti, lisa kodujuustu (pigista enamus vedelik kodujuustust välja) ja jahu. Sega kokku ühtlaseks massiks ning seejärel kata pann ühtlaselt. Pane 15 minutiks eelsoojendatud ahju. Temperatuuriks 180 kraadi.  Seejärel võta välja, määri peale tomatipasta ning omale meelepärased lisandid. Pane tagasi ahju 20 minutiks, võta välja ja lisa ananassikuubikud ning juust ja siis tagasi ahju. Ise jälgid, millal see juust ära sulab ja siis ongi pitsa valmis. 
Kuigi minu tunded selle pitsa osas olid esialgu kahetised, siis hiljem õgisin ma seda kahe suupoolega. Ei käinud üle kodujuustu maitse, ei jahu maitse. Põhi jäi kuldpruun ja peenike, kodujuust muutis selle pigem mahlakamaks ja ei olnud nii kuiv ning nätske nagu tavaliselt. Kindlasti teen ma seda veel. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga