***

28+6 ehk ma enam ei jaksa

Teate, mul ausalt kah on sellest rasedusest jumala siiber. Ma olen nii suureks paisunud, et ma ei saa ükski öö korralikult magada. Selili olla ei saa, kõhuli ammugi mitte, ühelt küljelt teisele pöörata on ebamugav ja hommikuti on raske voodist välja saada, sest alaselg lööb tuld välja.

Ma reaalselt ärkasin ühel hommikul kell 5 üles, põlved olid nii valusad ja nendest allapoole ma oma jalgu üldse ei tundnud. Eks see vereringe ole mul juba ammu häiritud, sellepärast ka mul käed ära surevad, mis teha.

Eile käisin ämmaemanda vastuvõtul. Juba suure huviga ootasin, sest kodus ma end ei kaalu ja väike hirm oli küll, et ehk on teine liiga palju tõusnud.

Visiidil selgus, et kaal on tõesti tõusnud. Lausa 3,3kg, aga ämmakas ei öelnud selle kohta midagi. Ma ei hakanud küsima ka. Mõõtis teine siis mu emakapõhjakõrguse ka ära ja tõdes, et kõik numbrid täitsa normis. Ja siis ütles, et kahtlustab liigset lootevett ning saadab mu ultrahelisse. Ma, tohman, ei taibanud küsida, miks ta seda kahtlustab, kui just ütles, et kõik numbrid normis on. Järelikult ikkagi pidi olema midagi, miks mind sellele uuringule saata.

Egas ta mingeid ettekirjutusi ka ei teinud, mida süüa võiks ja mida pigem mitte.

Küsisin ämmaemandalt, mis siis tehakse, kui lootevett liiga palju on. Ta üritas mind maha rahustada, aga tulemus oli vastupidine, sest ta ütles, et ei taha mind muremõtetega koormata, kui miski kindel pole. Ehk siis kokkuvõttes on asjad jamasti, kui lootevett liiga palju on.

Mis tekitab liigset lootevett? Mõni kommenteeris instas, et kui süüa palju arbuusi või mõnda muud rohkelt vedelikku sisaldavad puuvilja.

Kliinik.ee lehelt leidsin,(link!) et üldiselt on looteveeliiguse põhjused teadmata. Arvatakse küll, et sagedamini põhjustavad seda loote arenguanomaaliad, ema suhkurtõbi ning ema ja loote vere sobimatus (reesuskonflikt).

Ma ise ei tea, mida arvata. Esmaspäeval on ultraheliuuring ja kui ongi nii, nagu arst kahtlustab, pean otsejoones tema kabinetti suunduma. Kui ei ole, siis on kõik korras.

Googeldada ma isegi ei taha, sest lõpuks jõuan välja selleni, et mul on mustmiljon haigust ning mind peaks toimetama planeedilt välja. Seda stressi ma enda õlgadele ei taha. Mõtlengi, et kui on lootevett liiga palju, no las siis olla.. Ja kui ei ole, siis tunnen lihtsalt rasvakihist oma kõhul rõõmu ja mõtlen, et olengi natuke ümaram kui teiste rasedustega.

Aga olla on küll raske. Esimese ja teise rasedusega oli kõht ikka tunduvalt väiksem. Ma ei tea, kas see on too much information, ja kuidas seda seletada nii, et see vähem rõve oleks, aga mul alumine korrus vahepeal reaalselt valutab nii, nagu sünnitamisel, kui lapse pea sealt samast välja tuleb.

Ma olen jumala kindel, et see lapsuke sünnib varem. Tähtaeg on 16sept, aga mu sisetunne ütleb, et varsti ta tuleb. Ja see on halb, mu meelest. Mitte, et ma oma beebikest kätte ei tahaks juba saada, aga las ta tuleb ikka siis, kui õige aeg on. Küpsegu, väike kakuke! 🙂

11 thoughts on “28+6 ehk ma enam ei jaksa”

 1. See tunne tekib sul sellepärast, et kolmas laps ja laps surub ennast vaagnas alla. Kuna sa ei sünnita esimest korda, siis pea ei fikseeru. Lõpus võid tunda kuidas laps oma pead sul seal all liigutab. Ma ise tundsin just siis kui pissile läksin ja võpatasin potilt püsti 😂😂😂

  1. Jaa, ma tunnen ka just siis, kui pissil käin. Ja veel see ka, et selline tunne, et on pissihäda, aga välja ei tule midagi. Pressimistunne ainult ja siis see ebamugav valu.

   1. Ma tunnen sama asja.. Ja mul juba l3ne nädal. Selline jube survetunne tuleb alumisele korrusele, aga samas nagu häda ka ei ole.. Mul alles teine rasedus… Ei taha mõeldagi, mis tunne oleks veel kolmandaga.

 2. Minul oli ka eelmise rasedusega liiga palju lootevett, avastasid seda ka umbes 30 nädalal. Samas lihtsalt kontrollisid rohkem ja midagi teha ei saanud. Laps sündis küll plaanilise keisriga, sest oli suurt kasvu aga ma ei tea et see sellest veest oli. Pigem rohkem vett kui vähem😀

 3. Kui see saladus ei ole, siis sooviks teada, palju sa kaalusid enne rasedust ja palju on juurde tulnud ?
  Näed väga hea välja, rasedus sobib sulle! 🙂

  1. Mu meelest ma kuskil olen kirjutanud, aga kaalusin 75kg enne rasedust. Juurde on tulnud hetkel 6kg. Aitäh 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga