***

armastus oma keha vastu

Ma jälgin instas paljast porgandit ja täna juhtusin läbi blog.tr.ee lugema Aili postitust rindade suurendamisest (link!). Olen teadlik, et Merilin tegi läbi rinnaopi, sealjuures olles oma kehaga täiesti rahul ja armastades iseennast sellisena, nagu ta on. 
 
Ma nii tahaks oma sõna ka välja öelda. Kui ma lugesin Merilini postitust rinnaopist, jäid silma väga mitmed kommentaarid. Just pigem need negatiivse alatooniga. Inimesed imestasid, et kuidas üks inimene, kes oma keha nii väga armastab ja tervele ilmale kuulutab, et oma kehaga tuleb olla rahul, läheb noa alla. Ma hakkasin mitmeid kordi sinna postituse alla midagi kirjutama, kuid kustutasin enne, kui sain selle avaldada. Miks? Sest kes olen ma, et teise keha kritiseerida? Iga inimene teeb oma kehaga seda, mida heaks arvab. On ta siis rahul või mitte. 
Jah, ta kirjutab sellest avalikult ja tõesti, peab olema valmis igasugusteks arvamusteks, mõistetav, AGA kui asi on lihtsalt isiklikus kadeduses (ei see pole tavaline kadeduse diagnoos, mida pea iga asja puhul esile tuuakse), siis tuleb peeglisse vaadata. Ma olen kade. Ma tahaks ka ilusaid tisse ja vormis keha, kes ei tahaks. 😀 Aga isegi, kui ma olen kade, siis ei lähe ma sappi pritsima vaid elan vaikselt tema tegemistele kaasa. You go girl!
 
Teisest küljest võtab natuke muhelema, sest kui ma oleks iseenda kehaga täiesti rahul, siis miks peaksin ma midagi selle juures muutma? Mis ma öelda tahan, on see, et ma ei ole endaga rahul. Ma ei ole oma küüntega rahul ja sellepärast lasin paigaldada geelküüned. Ma ei ole rahul oma juustega ja sellepärast kannan aegajalt pikendusi. Ma ei olnud rahul oma kehaga ja selle tõttu kandsin vahepeal vormivat pesu. On päevi, kus ma pole enda juures mitte millegagi rahul ja siis ma istungi nelja seina vahel ning väldin välist keskkonda. 
 
Ma olen kindel, et endaga saab rahul olla mitmes mõttes ja sealjuures ennast veel rohkem täiendada. Näiteks kui sul on ilusad juuksed ja teed nad veel kaunimaks, lisades pikendusi. Kui sul on ilus keha, aga täiendad seda ilusate rindadega või trenniga. Kui sul on kenad küüned, aga lisad neile natuke värvi ja sära, et nad veel kenamad oleksid. 
Saate aru küll, mis ma mõtlen. See võib tunduda ühest küljest silmakirjalik, et naine räägib, kui rahul ta endaga on, aga lisab igasuguseid vidinaid endale külge või läheb noa alla, aga võibolla nende lisadega ta lihtsalt täiendab oma ilu? Tõstab seda veel rohkem esile. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga