Arrggghhh, need jõulud*

Vaatasin siin eelmise aasta jõulude-eelseid pilte, kus tõime tuppa kuuse ja lapsed seda ehtisid ja tegime piparkooke ja jahusõda ja kohe tuli selline igatsus peale. Mulle väga meeldivad jõulud. Tekitavad kuidagi palju erilisema tunde kui muidu. Ja detsembris on ka minu ning Hendriku sünnipäevad, seega on veel rohkem põhjust seda kuud nautida.

Inimesed on jõulude ajal toredamad, ise oled kuidagi toredam, kõik on toredam ja muinasjutulisem. Lepid ära inimestega, kellega muidu ei teeks tegemistki ja kui sellest jõulumaagiast jaanuaris välja astud, ei leia ühtki head põhjust, miks uuesti tülli minna. 😀 Ok, nali.

Ma tahaks juba praegu tegelikult kuuse püsti panna ja ära ehtida. Saladuskatte all võin öelda, et puuke on meil juba olemas ja sellel aastal on ta valget värvi.

Roheline on nii siibrisse juba visanud. 😀

Muide, te teadsite, et Kaup24 ja Hansapost lõid käed ja ühinesid? Üks hiigelsuur e-kaubamaja + teine hiigelsuur e-kaubamaja = e-kaubamajade paradiis. Ma vaatan, et nt Hansapostis on megasuur valik kunstkuuskesid – erinevad suurused, värvid, kõik-kõik on olemas. Kuuseehetest ma ei hakka isegi rääkima. 😀 Mul on iga aasta nendega hästi kahetised tunded – ühest küljest ma armastan minimalismi, aga teisest tahaks kogu kuuse kulla ja karraga üle puistada, sest et kaua see puu aastas ikka sul toas on, eks. 😀

Aga ma arvan, et jään ikka selle minimalismi juurde ka sellel aastal ja oma peas ehin ühe more is more jõulupuu hoopis. 😀

Jõuluvalgustitega on sellel aastal tegelenud meil siin rohkem Geit. Mulle maja küljes ka sellised minimalistlikud jõulutuled meeldivad. Toonilt soe valge. Sellised tuled võiks tegelt täitsa aastaringselt olla, sest nt mina küll neid otseselt jõuludega ei seosta.

Aga tõsi, need tulekeses talvisel ajal tekitavad kuidagi väga hubase ja mõnusa tunde. Ka toas olevad valguskardinad.

Ja muidugi oluline asi, millega tuleb tegeleda juba novembris, mis on suur osa jõulutundest, on päkapikud ja advendikalendrid.

Esimeste puhul tuleb muretseda vastavad sussid – mul lapsena oli aknalaual konkreetselt toasuss, sest mulle andis see nii äreva elamuse. Täna enam aga lapsed, vähemalt minu omad, toasusse ei kanna ja siis ongi vaja jõulusokke hoopis, kuhu päkapikud saavad sisse sukelduda.

Ma veel pole nendega tegelenud. Ups. Lasteaeda ja kooli ostsin küll ära, aga koju mitte. Ja pealegi, siit ka küsimus, et kas lasteaias ja koolis peaksid üldse päkapikud käima, kui nad kodus ka käivad? Või on see liig?

Advendikalendrid – kellel on kodus? Mu lastel on vist iga aasta olnud ja need tavalised šokolaadikommidega. Sellel aastal ostsin natuke erilisemad ja kallimad ning nüüd vaatan Kaup24 lehelt, et seal on ka päris suur valik nii lastele kui ka täiskasvanutele ja üldse mitte kallid ka. No need odavamad, ma mõtlen.

Kuna advendikalendrist saab niikuinii iga päev suu magusaks, siis päkapikkudega on diil, et jõulusoki sisse nad nii palju maiustusi tooma ei hakka.

Detsembris saab niigi oksendamiseni magusat sisse õgitud, mu meelest. 😀

Aga lapsed juba ootavad. Iga päev küsivad, millal saab advendikalendri seinale panna ja millal päkapikud käima hakkavad ja millal kuuse püsti paneme. Suuremad on ka juba kirjad jõuluvanale valmis pannud. 😀

*postitus valmis koostöös Kaup24 e-poega

Kommentaarid

  1. R says:

    Lemmik on need päkapiku küsimused.Peab meelde jätma mida nende kohta eelmine aasta rääkisin 😀

  2. Merrr says:

    Lapsi pole veel aga armastan ise ka advendikalendrit ?? Üle üldse olen suur Jõulukuu fänn. Elan küll korter majas aga panin ikka välis ukse juurde jõulutuled ,õnneks teised naabrid tegid sama ja pole ma ainus kiiksuga vähemalt ?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimased postitused

Miks inimesed lasevad endale pahasti öelda???

Ma eile tegin instagramis üle pika aja jälle seda Q&A. Eelmisel korral olid inimesed (või [...]

Kuidas suhtes kõik nii iseenesest mõistetav ikka on

Ma pean selle lõpuks “kaelast” ära kirjutama, muidu tuleb uus elu ja mälu peale ja [...]

14 ja 2

Eile ja täna on olnud üsna tähtsad päevad meie peres. Eile täitus minu ja abikaasa [...]

2 Comments

See on nüüd läbi!

Aeg on asjad pakkida ja need lõplikult kodust välja visata/põlema panna, sest kool on nüüd [...]

1 Comments

Kas nutivaba suvi on tõesti võimalik?

Suvepuhkus algaaaas! Tegelikult juba mõned päevad tagasi. Suvepuhkus sellesmõttes, et suurematel on ka kool nüüd [...]

1 Comments

Kuidas ma endale kodus ise iluoppi tegin

Mul tekkis selle pealkirjaga kohe oma peas väike video, kuidas ma ennast kuskil köögi laual [...]

Kuidas kõik nüüd läbi saab

No tere! Pole mina jälle siia mõnda aega jõudnud ning aegajalt taban end mõttelt, et [...]

8 Comments

Kuidas lapsed ei taha enam üldse õues käia

Ma tegelikult mõistan seda, et maailm muutub, uueneb ja areneb aina edasi ning nutiseadmed on [...]

Kuidas mu lapsed edaspidi põrandal peavad sööma

Ma otsustasin meie köögist laua ja toolid välja visata. Jah, kuulsite, st lugesite õigesti. Ei [...]