***

Asendamatu abiline kodus

Kui on üks asi, mida ma pean lastega elu juures väga oluliseks, siis on seda just pesumasin. Juba esimese lapse emana ei kujutanud ma oma elu pesumasinata ette, ometi mul seda kohe alguses oma kodus ei olnud ja pesin riideid käsitsi. Just beebiriideid kulus väga palju ja kuna need on ju pisikesed, siis suurt probleemi ma pesumasina mitte puudumisest ei teinud… kuni Hendrikul tekkis bronhiit, sest suuremaid asju oli üsna keeruline nii kuivaks saada, et tilkuma ei jääks. Ja nii need üsna märjad riided toas kuivasid. Külmal ajal.

Nüüd, nüüd ma lihtsalt naudin seda luksust, mil mul on korralik kuivatiga pesumasin. Kuivati on juba sellepärast hindamatu luksus, sest meil puudub siin korralik küttesüsteem. Kui hetkel on ideaalsed ilmad pesu väljas kuivatamiseks, siis eelmist talve ootasin ikka väikese hirmuga, et kuidas ma selle pesu siin kodus kuivaks saan, et toas ei tekiks hullu niiskust ja lastel poleks ninad pidevalt tatised.

Ma olen kuivatusprogrammi nüüd katsetamise mõttes testinud, sest noh, vaadake õue, seal on nii mõnusad ilmad, et ilmselgelt kuivatan ma pesu parema meelega õues. Mu meelest jääb riietele parem lõhn ka juurde. Aga ma olen paaril korral testinud seda programmi ning esimese matsuga panin kohe puusse – mõtlesin, et ilma kasutusjuhendita saak hakkama küll. Aga pesu jäi ikkagi märg. Tuline, aga märg. Hmm, lappasin kasutusjuhendi läbi ning teisel korral läks paremini.

Ja üks mure seoses külmaperioodiga on lahendatud. Pesu saab lihtsalt ja kiiresti kuivaks.

Mõned on öelnud, et kuivatiga pesumasin võtab oluliselt rohkem elektrit. Ma ei ole märganud seda, sest mu elektriarved langevad iga kuuga kolinal, aga kuivatit olen ma paaril korral ainult kasutanud ka.

Pesu pesen ma pea iga päev, ainult siis mitte, kui halb ilm õues on. Märga pesu ma oma koju ei taha. Lastega lihtsalt tekib pesu väga palju ja mul on vahel loll harjumus korra kantud riided ka pessu visata.

Pesumasina suurimad plussid on lapselukk ja vaikne hääl (ok, see ka, et teeb puhtaks pesu :D). Häält on kuulda vannitoas olles ja mujale kostub väga väga vaikselt. Mõni kord olen ma läinud ja vaadanud, kas see üldse töötab. 😀 Lapselukk on küll väga hea asi. Ainult sisse-välja nupp töötab, muud funktsioonid mitte.

Ma arvan, et kui ma peaks valima ühe asja, mis oleks minu jaoks kodus asendamatu, on seda just pesumasin. Ma ei kujutaks oma elu ilma selleta ette. See ei ole mugavuse asi vaid must have ja mul on nagu reaalselt hea meel, et mulle üks tutikas masin kingiti. #LGwashingmachine #LG

*postitus on sündinud koostöös LG-ga

4 thoughts on “Asendamatu abiline kodus”

  1. 2 väga olulist masinat on nõudepesumasin ja tavaline pesumasin + juurde kohvimasin. Ilma nendeta ma ei saaks olla

  2. Minu jaoks on kodus nõudepesumasin täiesti asendamatu…ei ole mitte midagi mugavamat, iga kord kui jälle puhtad nõud välja võtan ja kappi laon siis mõttes tänan jumalat (või oma meest, haha), et selline masin olemas on 😀 nii harjunud sellega, never ei viitsiks enam käsitsi pesta.

  3. “Pesu pesen ma pea iga päev, ainult siis mitte, kui halb ilm õues on. Märga pesu ma oma koju ei taha.“ – kuivati ju olemas? Või selline, mis ikkagi ei tee riideid kapikuivaks?

    Olen mitme erineva tootja kuivateid saanud katsetada, ka LG oma ning odavama hinnaklassi kuivatid ei kuivata riideid piisavalt kuivaks, praegusel hetkel kasutan Electroluxi masinat ning sellest paremat ei tea: elektrisäästlik, kiire (ei pea 2h asju kuivatid hoidma, et kuivaks saaks), lihtne hooldada.

    1. Loe postitust korralikult, katsetasin – töötas ja pesu oli täiesti kapikuiv, nagu sa ütlesid. Lihtsalt oma pesupesemised olen nüüd ajastanud nii, et halbade ilmadega ei pese üldse vaid teen seda siis, kui päike paistab. Soojal ajal on seda lihtne nii ajastada. 🙂 Ei ütleks, et see masin odavam hinnaklass on. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga