Beebiasjad: mis olemas on ja mida veel juurde osta?*

Pean tunnistama, et iga lapsega olen ma selles osas asja palju lõdvemaks lasknud. Kui esimese ja teise rasedusega oli mul juba poole raseduse ajaks kõik asjad valmis ostetud, siis kokmandaga nt ostsin vajaminevad asjad vahetult enne sünnitust.

Neljanda rasedusega oli üldse nii, et pärast Adeele sündi läksime alles ostma riideid ja muud staffi. Ma mäletan, et isegi turvahälli polnud meil valmis ostetud, et haiglast koju saaks ja Geit orgunnis selle ajal, mil me haiglas olime. Kuna Adeelel olid kaaluprobleemid peale sündi, olime haiglas pikemalt ja aega õnneks oli. 😀

Aga ma mäletan, et kui haiglast koju saime, alles siis läksin talle riideid ostma. Haiglas olid tal haigla poolt antud riided – pole need nii hullud ja jubedad midagi, kui räägitakse. St Paides küll polnud. Ja kui koju sai, siis panin midagi, mis Krissu beebieast alles jäi. 😀

Ja nüüd, viienda rasedusega, ega ka pole hullult midagi ostnud – okei, ma pean tunnistama jälle, mind on tabanud lutimaania. Neid olen ma küll korralikult kokku ostnud – parem oleks, et temast mingi lutivihkaja ei tule hoopis. ?

Mingid närimislelud on ka olemas, igaksjuhuks, kui sünnib hammastega või midagi. Mine sa tea neid tänapäeva lapsi. ?

Üks pidžaama on ka olemas, aga ma avastasin, et seal on sellised tüdrukulikud satsid õlgadel, et noh, ega hullu ei ole, Joosep vast vastu võitlema ei hakkaks, kui ma talle selle selga ajan.

Minult on mõned korrad ka küsitud blogipostitust sellest, mis võiks juba enne lapse sündi olemas olla, aga noh… sellessuhtes, et kui sa ei taha pärast sünnitust ringi tormata, võiks kõik beebiasjad selleks ajaks olemas olla. Eks me oleme ka siin vaikselt midagi ikka soetanud – enamus asjad Kaup24.ee epoest, sest seal on valik väga lai ja ka hinnad taskukohased.

Mina pigem võtan asja ladnalt – olen selline “aega on” tüüpi inimene, mis võibolla alati ei ole parim variant, aga stressata ma ka ei viitsi. 😀

Mähkmeid ja niiskeid salfakaid olen ma küll juba tasapisi varuma hakanud. Mu meelest läheb neid alguses metsikult palju ja kuigi meil on kodus kraan ja soe vesi, siis kogemus on näidanud, et mitte alati ei viitsi ma seal kellegi peput nühkida. Eks ta muidugi säästlikum ja nahasõbralikum variant ole ja kindlasti ka kasutan, aga just kuskil külas olles on palju mugavam asjad teises toas ruttu ära teha.

Beebivoodi on meil ka olemas, st tellitud, aga jõuab alles juuni lõpp – eks ma siis näitan, milline ta reaalselt on.

Muidu on olnud need kandilised, aga nüüd võtsin ümmarguse – igasugused režiimid ühes ja välimuselt ka väga ilus. Ruumi võtab ka mu meelest vähem või kuidagi paremini saab teda ruumis paigutada.

Beebikiik on meil samuti olemas ja selle üle olen vist ma kõige rohkem elevil – liigutab end erinevatel kiirustel, mängib erinevaid meloodiaid, saab ka bluetoothiga ise muusikat sinna panna, puldiga juhitav ja kiike käivad ka patareid, et ei pea juhtmega seinas olema.

Enne sündi, kuskil äkki septembris tahaks ma valida välja turvahälli ja ka vankri – vankri isegi sutsu varem, augusti lõpus, aga need on jah, kaks suuremat asja, mis ma enne lapse sündi tahaks, et kodus olemas oleks.

Riideid vaatan jooksvalt – pidevalt käime kuskil, sellega kiiret nii pole. 😀

Apteegikapis on mul ka kõik asjad olemas – teiste lastega läheb ka vaja, seega midagi uut sinna soetama ei pea.

*postitus on valminud koostöös Kaup24.ee e-poega

Kommentaarid

 1. Ly says:

  Ma sain 10päeva tagasi oma neljanda beebi. 3nädalat varem kui oleks pidanud. Kiirabiga- tulede ja viledega. Ma läksin esimest korda elus haiglasse kaks kätt taskus kui va raseda kaart, kuna olin kodust eemal ja haiglakotti polnud kokku pakkinud ka, sest aega ju oli veel. Ja saime ka ilma hakkama. Mees tõi järgmine päev mõned asjad meile vaid, nagu laadija ja mõned riided, et oleks millega koju minna. Koju pole ka midagi varunud, natuke mähkmeid vaid, saime ka haiglast paki mähkmeid (TÜK) mis on mega tore ja armas. Riided olid ainukesed mis said ostetud kohe peale seda kui sugu sai uh-s kinnitatud, taaskasutus ehk siis uusi me ei ostnud võtsin teise ringi riided.

 2. Käts says:

  Mina ootan oma teist last, nädalaid 16. Pole ühtegi asja veel ostnud. Riideid ja käru jms on mulle juba teise ringina igaltpoolt lubatud 😀 Ootan kaa, et kuna see “plõks” ära käib ja asju kokku ostma hakkan 😀

 3. Merrr says:

  Olen ka seda meelt,et kohe ei pea asju kokku hakkama kahmama igaltpoolt . Pigem võtan ka vaikselt ja rahulikult . Vankri osas ka mehega arutasime,et ahh küll pärast sündi ostame. Peaasi ,et turva häll ja voodi sünni ajaks olemas oleks ?

 4. Kristin says:

  Minu lemmikud niisked salfakad on hoopis pampersil need pure omad kookosega, ma reaalselt tellin neid kaup24st kastiga ja oi kui hästi need lõhnavad ja lisaks beebi pepsule see kerge mõnus kookoseõli kihike tupsutan sisse.
  Ps! Ma kasutan ka oma näole neid juba vaikselt ja see mul mehele ei meeldi ??

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimased postitused

Miks inimesed lasevad endale pahasti öelda???

Ma eile tegin instagramis üle pika aja jälle seda Q&A. Eelmisel korral olid inimesed (või [...]

Kuidas suhtes kõik nii iseenesest mõistetav ikka on

Ma pean selle lõpuks “kaelast” ära kirjutama, muidu tuleb uus elu ja mälu peale ja [...]

14 ja 2

Eile ja täna on olnud üsna tähtsad päevad meie peres. Eile täitus minu ja abikaasa [...]

2 Comments

See on nüüd läbi!

Aeg on asjad pakkida ja need lõplikult kodust välja visata/põlema panna, sest kool on nüüd [...]

1 Comments

Kas nutivaba suvi on tõesti võimalik?

Suvepuhkus algaaaas! Tegelikult juba mõned päevad tagasi. Suvepuhkus sellesmõttes, et suurematel on ka kool nüüd [...]

1 Comments

Kuidas ma endale kodus ise iluoppi tegin

Mul tekkis selle pealkirjaga kohe oma peas väike video, kuidas ma ennast kuskil köögi laual [...]

Kuidas kõik nüüd läbi saab

No tere! Pole mina jälle siia mõnda aega jõudnud ning aegajalt taban end mõttelt, et [...]

8 Comments

Kuidas lapsed ei taha enam üldse õues käia

Ma tegelikult mõistan seda, et maailm muutub, uueneb ja areneb aina edasi ning nutiseadmed on [...]

Kuidas mu lapsed edaspidi põrandal peavad sööma

Ma otsustasin meie köögist laua ja toolid välja visata. Jah, kuulsite, st lugesite õigesti. Ei [...]