***

Beebiraamat- mugav viis talletada kõik oluline

Tunnistan ausalt, mul ei ole ühegi lapsega olnud beebiraamatut ja kui ma sellele täna mõtlen, siis on mul isegi natuke kahju. Kohe väga kahju, sest hetkel oleks jumala hea neid lugeda ja meenutada. Veel huvitavam oleks seda teha Hendrikul ja Raimondil, kui nad juba suuremad on. Tähtsamad eluetapid ja arengud on mul küll meeles, aga oleks ju hea, kui nad oleks kuskil kirjas ja juures isegi mõni pilt imiku- ning lapseeast (pilte on mul küll palju-palju, aga mingeid vanuseid või kuupäevi ma nende taha kirjutanud ei ole kahjuks).

Kuttidest on mul alles ka mõned mälestusesemed – käepaelad, mis haiglast said, riided, millega haiglast nad koju sai toodud, esimesed papud… Sellised pisiasjad, aga mis teevad südame hästi soojaks. Mõtlesin tellida mälestuskarbi, sellise suurema, kuhu kõigi kolme kuti asjad sisse panna ning kunagi hiljem saavad nad siis uudistada oma tähtsamaid rõivaid või muid mälestusesemeid.

Küll olen ma aga mõelnud, et sellel korral tahaks ka beebiraamatut. Hendriku ja Raimondiga pean ma väikest märkmiku, kuhu panen kirja nende vestlusi, mõtteavaldusi, küsimusi ja vastuseid. Täitsa huvitav asi mu meelest – näha, kuidas nende maailmavaade ja arusaam asjadest ajaga muutub.

Kristoferile tahaksin lisaks veel beebiraamatu soetada. Järjepidevalt seda täita ja vastavalt eale ka pilte lisada. Parandada seda, et ma eelmiste lastega nii tohman olin ja seda ei teinud. Tsipa tundub Hendriku ja Raimondi vaatevinklist see ebaaus ja kui nad peaksid kunagi küsima, miks Kristoferil selline raamat on, aga neil mitte, siis ma ei teagi, mida vastata.. Võib-olla peaks ka neile muretsema beebiraamatud ja mälu järgi neid täitma? Miskit on ju ka nendes tervisepäevikutes kirjas, mis haiglast peale lapse sündi kaasa antakse.

Poest ma ilmselt neid ei osta, sest seal mu meelest nii tavalised.  Mina lasen kellelgi käsitööna valmistada kindlasti. On tsipa personaalsemad ja isiklikumad.

Mul on sellesmõttes ka vedanud, et olen saanud perearstilt tervisekaardid, kus on ajaliselt mõlema kuti tähtsamad arengud kirjas. Ka need võivad raamatute täitmisel abiks olla. Piltidega läheks muidugi raskeks, sest neid vaadates ei oska väga silma järgi kindlaks teha, mis vanuses laps olla võib.

Panen kohe varsti Facebookis ka auhinnamängu käima, hoidke pilk peal!

Kas teie lapsel/lastel on beebiraamat? Näidake!

3 thoughts on “Beebiraamat- mugav viis talletada kõik oluline”

  1. Meie preilil on beebiraamat, vahepeal lappame koos. UH pildid ka vahel ja puha. Päris tore!
    Nüüd uus ilmakodanik kõhus kasvamas ja juba piilun beebiraamatuid.. Meil Anne Geddes’i ”Minu esimesed viis aastat” raamat vanemal lapsel, uus poes müüdav on nii.. pisike, et ma ausalt PETTUNUD 😀 .. Ei teagi kas osta, võib-olla järgmine aasta tuleb suurem..

  2. Mina plaanin ka oma oktoobris sündivale esimesele beebile raamatu muretseda, kuid olen üsna valiv. Osades raamatutes on nii kummalised väljad mida täita või lihtsalt kole kujundus. Muidugi olen disainikaid ka vaadanud, nt Sakk Disaini Üks pisike põnn, mis pildil tundus nii lahe , kuid kui päriselus seda käes hoidsin ja sirvisin, ei meeldinud kohe üldse. Hetkel olen silma peale pannud Beebialbumile ( https://www.apollo.ee/beebialbum.html ), mis kõikidest uuritud raamatutest kõige sümpaatsem tundub.

  3. Kui pildid on arvutis ka alles, siis ju näeb millal tehtud on, kasvõi kellaajalise täpsusega 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga