blogiga teenib kah midagi või?

Ma sattusin täna vaidlusse inimesega, kelle jaoks on blogimaailm täiesti võõras. Ta esitas väga üleolevaid küsimusi, et millega mina raha teenin või kas ma elangi mehe kulul. Vastasin talle, et minu jaoks on raha väärtuslik. Iga sent. Ma korjan isegi maast üles sendid, mis ma leian. 
Tema muidugi naeris mu välja ja ütles, et blogiga pole võimalik essugi teenida. Ma vastasin talle, et minu jaoks on sott euri päris palju, mis ma iga kuu selle kohaga siin saan. Lisaks rahale asjad, mis mulle tuuakse Näiteks riided. Ma ei ole pidanud nii kaua aega poest midagi ostma. Ok, valetan. Paar korda on olnud, kus olen tahtnud minna riiete poodi ja sealt midagi osta, aga üldjuhul olen ma terve oma riidekapi saanud välismaalt ja no problems, kõik on jumala chill. 
 
Lisaks olen ma saanud endale terve meigikoti sisu, mida ma pean uuendama alles paari aasta pärast. Vahel toovad Farmi ja Valio mulle piimatooteid, millest saab ka kaua elatud. Mõnikord saadab mõni firma muid vajalike asju. Ka nii öelda need asjad, mis ettevõtted saadavad, on minu jaoks üks teenimisvorm. Olgu kellegi teise jaoks see nii “rott elamine” kui tahes. Mulle sobib! 
 
Egas tal polnudki midagi kosta, kui ma seletasin ära, kuidas mina blogiga teenin asju ja raha. Ka asjadel on minu jaoks väärtus. 
Seejärel hakkas too inimene küsima, et kas ma olen nõus iga kuu müüma soti eest enda ja oma laste privaatsust. Olgem ausad, mina ei müü kellegi privaatsust siin. Enda privaatsusega võin ma teha, mida tahan. Muidugi väga isiklike ja intiimseid asju ei jaga ma eales siin, need jäävad meie koduseinte vahele. 
Laste privaatsus. Noh, ütleme nii, et ma kirjutan seoses lastega igapäevastest asjadest. Ma ei kajasta nende arengut siin, ma ei kirjuta nende isiklikest probleemidest. Need jäävad minu ja laste teada. Ei ole vaja tõesti tervele ilmale kuulutada, et hiljem saaks kamp täiskasvanuid kuskil foorumis väikesta laste üle irvitada ja neid mõnitada. 
 
Kui ma seletasin enda vaatenurga seoses lastega ära, tekkis tal uus küsimus. Aga ma müün oma privaatsust seoses lapseootusega. Noh, rasedus on minu meelest õilis aeg ja miks ma ei võiks oma veebipäevikus sellest kirjutada? Kindlasti ei tee ma laiv-videosid igal korral, kui ämmaka juures või ultrahelis käin. Kindlasti ei jaga ma ka oma kolmanda lapse arengut siin blogis. Ma kirjutan siin igapäevastel teemadel, millest kõnelevad teised inimesed või näiteks isegi meedia. 
Kui keegi mõtleb, et need väljaütlemised, mida lapsed koduseinte vahel räägivad ja mina rõõmsalt Facebooki lehel edasi jagan, on mingisugune privaatsus, siis ma ei taha selle väitega eriti nõustuda. Minu meelest on lahe, mida lapsed oma mõistusega välja genereerivad. Samal ajal, kui ma postitan neid Facebooki, kriban üles ka märkmikusse, sest ma tahan, et nad saaksid kunagi ise lugeda seda, mida need kaks krutskeid täis poissi on omavahel lobisenud.
 
Aga jah, selleks korraks on kõik. Peab hakkama asju lahti pakkima, sest Paide ootab avastamist! cheers 🙂

Kommentaarid

 1. Anonüümne says:

  Mul hoopis tekib küsimus, MIKS üldse langeda vestlusesse selliste inimestega..Täiesti mõtetud küsimused sulle, miks peaks huvitama inimest kelle v mille raha eest sina elad ? Tekitad endale peavalu, eira selliseid vestlusi, ära anna neile hoogu juurde.
  Iseenest mind huvitaks nt blogi ppst hinnavõrdlusest, et Paide elu vs Tallinn.Aga tuleb see v ei, kirjutama sellep sulle ei hakkaks ?

 2. Mari-Liis .Taidla says:

  Paidet avastad siis võta mind kaasa. Ma pole jõudnud ka veel midagi väga avastada. Tean kus on lasteaed, poed, arstid, linnamägi sest seal oleme perega geopeitust käinud otsimas ja ega ma väga erilist rohkem paidest ega paide tänavatest ei tea.

 3. Elve Riisa says:

  Ma ka ei saa aru, miks tuntakse huvi, või isegi halvustatakse, kui keegi elab “mehe kulul”. Kui on perekond, siis on ju loogiline, et mees teenib pere jaoks põhisissetuleku, sest naine tihti ei saa tööle minna väikeste laste tõttu. Kunagi ammu oli ühele teisele blogijale esitatud umbes samasugune küsimus, millele ma samamoodi reageerisin. Keegi veel küsis mu käest, et kas ma raha pärast elaksingi mehega koos. küsisin vastu, et milleks mulle mees, kelle toele ma loota ei saa. 😀 Ja mis puutub blogi postitustesse, siis mulle just meeldivad elulised blogid, kus on kajastatud oma elu(kaasaarvatud lapsed), sest selliseid blogisid ma küll ei viitsiks lugeda, kus on postitused ainult toodetest, mida tema kasutab ja link soovitustega ka sealt kindlasti osta. 😀 Kui selliseid tootearvustus postitusi tuleb vaheldumisi oma eluga seotud postitustega, siis pole midagi katki, aga ainult toodetele suunatud blogisid ma ei loe. Edu Sulle! 🙂

 4. Jane Almers says:

  No mul on selline tuttav, kes millegipärast oma nina teiste asjadesse kogueg topib. 😀 Ma kindlasti kunagi kirjutan sellel teemal, aga selleks pean ma olema elanud ka siin mingi aja. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimased postitused

Miks inimesed lasevad endale pahasti öelda???

Ma eile tegin instagramis üle pika aja jälle seda Q&A. Eelmisel korral olid inimesed (või [...]

Kuidas suhtes kõik nii iseenesest mõistetav ikka on

Ma pean selle lõpuks “kaelast” ära kirjutama, muidu tuleb uus elu ja mälu peale ja [...]

14 ja 2

Eile ja täna on olnud üsna tähtsad päevad meie peres. Eile täitus minu ja abikaasa [...]

2 Comments

See on nüüd läbi!

Aeg on asjad pakkida ja need lõplikult kodust välja visata/põlema panna, sest kool on nüüd [...]

1 Comments

Kas nutivaba suvi on tõesti võimalik?

Suvepuhkus algaaaas! Tegelikult juba mõned päevad tagasi. Suvepuhkus sellesmõttes, et suurematel on ka kool nüüd [...]

1 Comments

Kuidas ma endale kodus ise iluoppi tegin

Mul tekkis selle pealkirjaga kohe oma peas väike video, kuidas ma ennast kuskil köögi laual [...]

Kuidas kõik nüüd läbi saab

No tere! Pole mina jälle siia mõnda aega jõudnud ning aegajalt taban end mõttelt, et [...]

8 Comments

Kuidas lapsed ei taha enam üldse õues käia

Ma tegelikult mõistan seda, et maailm muutub, uueneb ja areneb aina edasi ning nutiseadmed on [...]

Kuidas mu lapsed edaspidi põrandal peavad sööma

Ma otsustasin meie köögist laua ja toolid välja visata. Jah, kuulsite, st lugesite õigesti. Ei [...]