***

Filtrid ja muu selline

Ma panin üks päev, kui ma hästi härga täis olin, üles küsitluse, kus lasin inimestel pakkuda teemasid, millest võiksin siis blogis julgelt arvamust avaldada. No, et olen hoos ja andke nüüd tuld. Päev hiljem kahetsesin, sest need teemad… no elatisraha ja Ameerika uus president ja kes tõmbab presidendi nööre ja… no kes üldse mõtleb selliste asjade peale? Ma absull mitte, sest mul ei ole isegi kogemust. 😀

Ma miskipärast eeldasin, et pakutakse ikka teemasid, milles mul endal ka mingisugune kogemus olla võiks. Puusalt lambist tulistada millegi kohta, mida ise kogenud ei ole, no see on küll tüüpilise eestlase käitumismuster, aga ma tuletan meelde – minus on natuke läti verd. 😂

Agaaa… Üks teema mind kõnetas küll. Vahepeal oli hästi popp teema kirjutada igasugustest filtritest, mis meil sotsiaalmeedias saadaval on.

Hästi fu*ked up on muidugi see, et selliseid filtreid üldse tehakse. Ma ei saa aru, milleks. Niigi on inimestel, ka minul, tekkinud selle nutiajastuga sotsiaalsed probleemid ja inimesed on julgemad sotsiaalmeedias, päriselus mitte nii palju ja kohtumised ja kõik selline on kuidagi keeruline. Kõik suhted on kolinud üle sotsiaalmeediasse ja see päris elu on kuidagi tahaplaanile vajunud. Ma muidugi ei üldista, aga paljudega nii kahjuks on.

Ma saan jällegi rääkida ainult enda kogemusest, st mulle meeldivad filtrid. Sellised, mis värve erksamaks teevad, tumedamaid pilte heledamaks jne. Sellised, mis konkreetselt mu nägu muudaks, on minu jaoks kindel ei. Ma ei taha tänaval manööverdada põõsaste ja puude taga, kuigi jah, suure tõenäosusega ei tunneks mind keegi niikuinii ära, kui kasutaksin sotsiaalmeedias nägu muundavaid filtreid ja siis üks päev kõnniks oma moluga poodi, aga lihtsalt see hirm, et appi, inimesed ju näevad, milline ma päriselt olen… ei, aitäh, ma ei viitsiks sellise asjaga jamada.

Ma arvan, et filtrid on toredad ja kasutage neid, palju tahate, aga kui see hakkab teie välimust juba nii palju muutma, et päris elus vaatab hoopis teine inimene vastu, siiiis… oleks võibolla aeg mõelda, kas see on ikka vajalik ja mis eeskuju see annab jälgijatele. Just naistele, olgu nad noored või vanemad. Ja mida see teeb eelkõige sinule endale, sest, kui sa tunned tungivat vajadust ennast teiste jaoks muuta, siis paraku ei aita ükski filter seda sisemist ebakindlust muuta. Korraks jah, aga pikas perspektiivis teeb see sind veel rohkem katki.

Täna on kahjuks teemas välimus ja enesekindlus. Kui palju ma ka ei sooviks, et kõik inimesed kaotaks paariks nädalaks silmanägemise, et seada oma vaated ja põhimõtted ümber, siis kahjuks seda teha ei saa ja välimus on tänasel päeval väga tähtis.

Minul on aga loll komme ennast üldse mitte häbeneda, seega mina oma kanalites proovin ikkagi teile näidata, et on okei olla ilma meigita ja on okei ennast meikida, kui tuju tuleb ja on okei olla lihtsalt sina. Kanda, mis on mugav. Ja laulda, kui sa seda teha ei oska. Ja olla lihtsalt sina, sest mina isiklikult ei viitsi end muuta kellegi teise pärast. Mul on hea olla oma nahas ja ma lihtsalt ei viitsi ennast muuta. 😉

4 thoughts on “Filtrid ja muu selline”

  1. Mulle viimasel ajal mitu korda suunamudijate storydes silma jäänud, et oeh pean end meikima, et veitsa sisu toota. Siis mul on nagu, et eeee sa ju muudkui toodad siin, et miks reklaami jaoks peaks meik näos olema. Inimene jääb ju ikka sama vaffaks ja toredaks ja vaevalt, et toodet sellepärast rohkem ostetakse, et suunamudija viitsis end meikida 😀

    1. Mulle jääb see ka arusaamatuks. Ega sa oma meigitud näoga sellele tootele väärtust juurde ei lisa. Vähemalt mu silmis 😀

  2. Olen sama mõelnud ,et miks peab nii üles mukkima end ja ma ei tea üli ,,perfektselt,, riide panema ja sada muud asja tegema ,et mingit toodet reklaamida v.ä muidugi siis kui sa reklaamid riideid ja meiki. Ja siis käivad ja nutavad et oii nii raske oli nüüd seda ja teist reklaam postitust teha ja elu on nii raske kohe kuna peab ju end üles mukkima .Mis krdi pärast siis seda teha ,kui see nii raske on ju . Seepärast mulle sinu postitused alati meeldivad ,et need on siirad ja ausad mitte ,et paneme rõhku nüüd aind ilule mitte millegile muule.

    1. Eks mul ka on ideid, mille jaoks ma nt spets panengi meigi peale, aga üldiselt on seda suht harva ja enamasti ma ei viitsi 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga