***

Head uut, sõbrad

Ma olen siit häbiväärselt kaua eemal olnud, samas arvan, et pelgalt kohusetunde pärast pole mõtet ka pastakast midagi välja imeda.

Vahepeal on olnud jõulud ja aastavahetus. Kaks tippsündmust aastas.

Pean tunnistama, et erilist jõulutunnet ei ole minus viimastel aastatel tärganud. Kingitused lastele, midagi head ja paremat lauale ja ehteis jõulupuu – kõlab väga jõululikult, aga ometi ei teki minus seda tunnet. Arvasin, et kui lapsed on, siis see muutub. Neis proovin ma igal aastal tekitada hästi sooja ja positiivse jõulutunde.

Aastavahetus ei olnud minu jaoks samuti midagi suursugust. Üks aasta jälle möödas, üks aasta jälle selja taga. Võib-olla on asi vanuses, aga see on nagu sünnipäev, mis korra aastas toimub – kui see aasta ei pidanud, pean järgmisel.

Eks minu elus toimub hetkel väga mitmeid suuri muudatusi samuti, mis võib-olla neid emotsioone kuhjaga mõjutavad. Nendest räägin aga kunagi lähemalt. Kui õige aeg on ja mina valmis olen.

Kalmuse kavad läksid pühade ajal puhkusele. Ma ei ole inimene, kes jõulude ajal üle sööks. Oman põhimõtet tarbida targalt ja mõistuse piirides. Jõulude ja jaanipäeva ajal tahad ju ikka head-paremat endale lubada ja nii paanikas ma oma kehakaalu pärast ka enam ei ole. Hihi, loodan, et Kalmus siia lugema ei satu! 😀

Treeningkava on jumala in. Tunnistan, ka seda ei ole ma pühade ajal eeskujulikult jälginud, aga selle-eest käisin väga palju kõndimas. Ma armastan kõndimist! Ma ei ole inimene, kes tahaks jõusaalis rassida või kodus trenažööril tammuda. Mulle meeldib loodus ja värske õhk. Mulle meeldib näha ümbrust ja tunda, et see silmnähtavalt liikudes ka muutub. Päev ilma pikema tiiruta on minu jaoks kummaline. Nagu midagi oleks puudu.

Kuigi on uus aasta, siis mina endale ja teistele ühtegi lubadust ei andnud. Ega annagi. Unistada võib iga päev, teha uusi asju võib iga sekund. Mina olen ikka mina, samasugune, nagu olin neli päeva tagasi. Ükski aastavahetus ei muuda mind. Uue aastaga ei kaasne uus mina.

Sellel aastal tahan ma lihtsalt tegeleda nende asjadeg, mida ma armastan ja olla inimestega, keda ma armastan. Ma tunnen, et õnn on käega katsutav. Ma tunnen meeletut vabastavat tunnet. Ma tunnen, et nüüd saab kõik ainult paremaks minna. Ma tunnen, et vana Jane on tagasi. See, kes oligi megahüpersuperpositiivne inimene, kes suhtles inimestega vabalt ja elas oma elu täpselt nii nagu ise tahtis.

Ma saadan teile kõigile soojad kallistused ja pikad paid! Loodan, et teie aasta tuleb imeline ning hoiate oma kalleid inimesi, teete seda, mida armastate ja väärtustate isennast! ❤

13 thoughts on “Head uut, sõbrad”

 1. On ilmselt vihjetest aru saada, millega tegu. Mul on väga kahju ja soovin Sulle vaid parimat, Sa tõesti väärid seda. Sa oled ilus noor ja arukas naisterahvas, sul on armas kodu ja vahvad lapsed – mida muud veel elult tahta?
  Suurepärast – ja ma tõesti mōtlen seda – suurepärast eesolevat aastat Sulle ja kui vähegi ükskõik millega abi on vaja, anna teada. Su lugejad, sh ka mina, kindlasti aitaksid.

 2. Lahkuminek on ikka raske ja kurb, et just sedasi see tuli. Kõik läheb mööda ja saab korda.

 3. Hariduseta, töökogemuseta, noor 3 lapse ema – ikka väga nukker platvorm, millel üksikemaks jääda.

   1. Väga inetu. Ei tea Jane isiklikult, aga tõesti usun, et ta tuleb oma elu ja raskete hetkedega palju paremini toime kui kibestunud Pille. Sulle Jane soovin edu, iga lõpp on millegi algus!! ☺

 4. Mõni inimene kohe ikka ei oska oma suud koomale hoida. Ole tubli ja pead vastu ja näed, et kõik halb on millegi hea. Ära üldse kuula neid. OLE TUBLI 😁

 5. Uks uks sulgub ja kolm uut avanevad! 😊 kjnagi ei tea eks praegused olukorrad ja syndmused tulevikus vajalikud on! 😊 igal negatiivsel asjal on alati ka positiivne pool. Mina elan selle jàrgi, otsin alato kohe positiivse poole yles ja hakkan tegutsema! 😊 sulle aga jõudu, jaksu ja enesemõistmist ning palju asjalikme tegusid!!!! 😍

 6. Oled väga tubli ja hakkaja!
  Saad kõigist raskustest üle! Pea püsti ja naerusuil uuele aastale ja uutele väljakutsetele vastu!
  Tuleb hea aasta 😛

 7. Mind hämmastab, kui õelad võivad mõned inimesed olla.
  Lahkuminek on kahtlemata kurb sündmus ja sellise asja üle nalja ei heideta. Aga võta seda nii, et ju siis pidi nii juhtuma. Elu läheb edasi ja kes teab, ehk lepite ära? Ja kui isegi ei, kasvad sellest tugevamaks, arened, õpid, kohtud uute inimestega, armud uuesti jne. See kõik võib sinu jaoks avada täiesti uusi uksi. Negatiivsed sündmused või tagasilöögid tunduvad alati kui maailma lõpp, aga tegelikult kipume möödunud aegu liigselt ilustama ega oska sel momendil näha neid võimalusi, mida elu võib veel pakkuda.
  Ma ei kahtle, et sa saad hakkama, pea püsti! Jaluta looduses, mängi laste ja loomadega, võta aega iseendale ja küll kõik läheb nii nagu soovid 🙂

 8. Kas elu on rohkem stressirohke nüüd, kui 3 last, et pidevalt postitad pidutsemisest ja veini joomisest?

  1. Millisest pidutsemisest jutt? Kui joon üksi kodus veini ja vaatan Titanicut? No see on küll pidutsemise next level. 😀

 9. Ma ei tunne Jane isiklikult aga vat parastama ka ei hakkaks. Või siis siin nina alla hõõruma et sul pole seda ja seda.
  Kõik inimesed võivad lahku minna. Sinu enda tugevus aitab hakkama saada! Ja mina arvan, et Jane saab hakkama,vastutab enda laste eest!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga