***

“Jane Jane, aga miks sul nii suur kõht on?”

Ma….

Olen…

Rase!!!!!!!!

Jaaaa! Me saame beebi! 😍

Mida rohkem ma ennast üleni kuskil näitan, seda enam saan ma kirju, kuidas mu kõht küll nii suur on?! Või “spetsialistide” heakskiite, et kuna mul on see ja see, siis on ok, et mul on just SELLINE kõht.

Mulle alati meenub kohe Punamütsikese muinaslugu. Ma muide loen seda igal õhtul Adeelele ja Krissule. Mitte ei loe, vaid peast jutustan – nad ise soovivad ja see on mulle nii kolba sisse kulunud, et ma näen Punamütsikest isegi unes.

Aga… inimesed on imelikud. Nagu ikka. Selles pole midagi ebatavalist.

Ma väga ei viitsigi üleni sotsiaalmeedias figureerida, sest alati on keegi, kes kirjutab ja küsib:

a) “Issand, kui suur kõht sul on!” On või? Ega mul kodus peegleid pole ja ma pole üldse kursis, milline ma välja näen! Aitäh, et mulle ütlesid!

b) “Kas sa oled kindel, et ei oota kaksikuid/kolmikuid/nelikuid jne?” Ei, ma pole kindel, ma teostan ise endale kodus igakuiseid kontrolle.

c) “Mis juhtunud on, et su kõht nii suur on?” Geidu spermatosoidid ühinesid minu munarakuga ja nüüd kasvab mu sees inimene.

d) “Kuidas su kõht sellise raseduse juures nii suur ikka on?” Oota, ma helistan mu sees kasvavale beebile ja küsin, mida ta seal korraldab ja äkki saaks veits kortsu tõmmata, et sul toredam vaadata oleks.

e) “Sul on ikka väga suur kõht, aga noh, kuna sul on viies rasedus ja diastaas, siis on see okei!” No jumalale tänu, et sa ikka heaks kiidad! Ma ei tea, kas ilma selleta ma suudaks üldse nii edasi minna. 😪

Mulle meeldib, et osa neist kirjutajatest pole ise elus rase olnudki, aga kõhu suuruse osas on sellised eksperdid koos. Lisaks on mul ikka süda nii soe, et mul nii heakskiitvad jälgijad on – sellise suure kõhuga oleks mega raske hakata otsima selja tagant seda nupukest, millega ma oma kõhusuurust reguleerida saan.

Nagu mulle tuli uudisena nüüd viienda rasedusega see, et selili magada tegelt ei tohikski, siis sama suure surpriisina tuli mulle ka see, et tegelt on mingid norm mõõdud, mille raames su kõht püsima peaks. Lähen loen nüüd kõhule (või beebile) sõnad peale, et ta ennast vaos vähe hoiaks. 😍

11 thoughts on ““Jane Jane, aga miks sul nii suur kõht on?””

 1. Krt mul oli nii suur kõht esimese rasedusega😁täitsa üks laps oli😁
  Ära neid isehakanud rasesuseksperte kuula ja naudi oma viimaseid hetki kõhukese seltsis ❤️

 2. Need kes alati kommenteerivad kõhu suuruseid, imelik mis see õige suurus siis olema peab😅 mul 22 nädalat ja küsitakse, et oi kus kõht on ma teistel olen ikka näinud siis juba kõhtu 😀 Kui mul ükskord kõht tuleb siis nkn tuleb, et oi nii suur🤣

 3. Oii kuidas raseduste ajal sai kuulda ” kindel, et sul neid seal 2 või 3 pole ?” Jah täitsa kindel, kõik kilod läksid lihtsalt kõhtu ja kõik muu püsis omas vormis 😀 ja lapsed polnud suured ka kumbki. Inimesed lihtsalt ei mõtle enne kui ütlevad.

 4. Ei no loe ja imesta mul mõlema rasedusega suur kõht olnud küll oli ka siis neid ahhetajaid ja kõige rohkem ajas närvi omaenda tädi kidel et pole kaksikud aga näe sul suhuvõsas sees su enda vanaemal on kaksikvend jne no kurja täitsa üks on olnud mõlemaga 😂😂

 5. Mul on 4 poissi ja viimase rasedusega oli neid kommentaare nii palju, et ma suht iga päev vihastasin ennast seaks. Küll kõhu suuruse, küll soo, küll laste arvu kohta. Kõik teadsid juba pool aastat enne mu rasedust, et ma olen rase, küll ma sõin liiga vähe, küll liiga palju, küll olin juurde võtnud, küll alla võtnud, küll ei joonud jaanipäeval sellepärast, küll jätsin suitsetamise sellepärast maha. Pärl oli kommentaar, kui ütlesin, et saan poja (üle poole rasedusest oli möödas) – ah tee aborti, kellele neid poisse ikka vaja on, ise naeris. Lisaks muidugi iga kord, kui ma midagi arvasin, tundsin, nutsin, naersin jne, siis ikka olid süüdi hormoonid, sest noh, ega rase pole ju enam inimene. Ja arvestades sellega, kui tihti ma neid kommentaare sain ja vihastasin, siis noh😁 Oh ja poole töökollektiivi ees 50a meesülemuse mansplaining limakorgist, iivelduse seosest ebatervisliku toitumisega jne😁

 6. Neid tarkasidon alati olnud kes ütlevad oi kui suur kõht sul on. Mul kahe viimase rasedusega oli ka suur kõht ja siis osad küsisid, et oled kindel, et kaksikuid ei oota. Mina tahaks ka tead mis see ideealne kõhu mõõt on. Mina soovitan miite välja teha neist kommentaaridest ja elada oma igapäev nii mõnusalt ja lahedalt kui soov on. Ja raseduse lõpus hakkadakse kindlasti küsima miks sa juba “ei sünnita” ja” kas tita on juba sündinud” küsimusi

 7. Jep 13 nädalat rasedust ja saan ka juba kommentaare ,juba nii suur punu ? Ja tuleb sama küsimus kindel ,et kaksikud pole ? . 🤦‍♀️ Sorry ,et me pole kõik ühesugused rasedad eksole . Siis nimedest ärme üldse räägi onju ,oi kui palju on juba neid kes tahavad sajaga arvamust avaldada mis siis et pole veel sugugi teada ,mitte et see nende asi oleks nime valida .

 8. Mul jällegi oli vastupidi. Mul oli üpris väike kõht ka lõpus ja ise ma pole ka pisikest kasvu. Lapsi 3, esimene ja viimane kaalusid 3740g ja teine 4440g.
  Kõik ütlesid, et nii väike kõht isegi arstid. 😒
  Suht koll oli ees juba nendest kommentaaridest.

 9. Täiesti haiged enesekesksed on inimesed kes sellist asja ütlevad. Mis sul nagu viga on , inimesed on erivad . Me ei ole enam lasteaias ega koolis kus sul puudub aju ja suu vahel filter. Sa ei pea teisi kommenteerima ja kritiseerima et ennast paremini tunda. Ja siis imestatakse miks meil on depressioonid ja ärevusega ühiskond. Inimestele kodeeritakse igal sammul millised nad nüüd olema peavad teiste arvates. Häbi teile . Häbi teile mitteinimlikele sitaloopijatele

 10. Kusjuures veel hullemad kommentaarid tulid peale sünnitust. Näiteks peale 3nda poja sündi üks tädike patsutas mu lodevat kõhtu ja küsis naerdes, et “noh, kas tütar jäi veel kõhtu või?? ” 3 päeva oli sünnitusest möödas! Kolm! Otse haiglast. Nüüd 8 aastat ja ma siiani mõtlen, et no mida kuradit!
  4 kuud peale neljandat last osutas üks tuttav üllatunult mu kõhule ja küsis, et “oota mida, juba järgmine või?” Ei olnud järgmine, ma polnud selleks ajaks ühtegi kilo kaotanud, ma polnud 4 kuud maganud, söönud, duši all käinud ega ka seksinud mitte. Kandsin lohvakaid riideid, et inimesed ei näeks mu rippuvat punnkõhtu, pole sellest siiani lahti saanud, laps 1,5a. Mul ka diastaas lisaks kehvadele harjumustele. Ei mahu pähe, miks inimesed arvavad, et neil on õigus kellegi teise keha kommenteerida.

 11. Inimene ei pea rase olemagi, et pidevalt mingeid kohatuid kommentaare kuulda.
  Kuid mul endal oli kolmanda rasedusega meeletu kõht ees, isegi arst ahhetas iga kord ning lõpuks ei märkinud raseduskaardi vahele enam mõõtmeidki. Enne tähtaega saatis uh-sse beebit kaaluma kus kinnitati, et kõik ok ning ole rase edasi. Kui lõpuks aga beebi välja tuli oli kõigil suu ammuli 57 cm ja 4786 grammi (ise oleme mehega pisikesed).
  Nii et “suur kõht” kommentaar muutus õige pea “suur beebi” omaks 😀
  Sulle aga jõudu ning nagu öeldakse, et ühest kõrvalt sisse ja teisest välja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga