***

Käod saavad lõpuks karistatud?

Mis te arvate, kui kõva häälega ma hommikul naersin, kui lugesin, et perekooli Käod on oma vitsad saanud Marika Korolevi mõnitamise eest? Lapsed vaatasid mind ka sellise näoga, et emme, mis sul nüüd viga on?

Ma käisin viimati Perekoolis 1. märts ja rohkem pole ma sinna ära eksinud. Varem ikka huvitas, mis need Käod seal vatravad, aga üsna pea sain aru, et mõttetu on end selle jamaga lasta häirida, sest me, blogijad, võime ju taguda vastu rinda ja öelda, et meid absull ei koti see, mida seal meie kohta kirjutatakse, siis tegelikult ikka läheb korda. Vähemalt nii palju, et peale nende kommentaaride lugemist kehvasti tunda.

Mind on seal aastaid mõnitatud. Ma olen mitmeid kordi patja isegi nutnud, kui mind vähihaigeks sõimati või mu lapsi maha tehti (see jäi pigem algusaastatesse). Mind on seal sügavalt solvatud, mõnitatud, kirjutatud asju, mis ei vasta absoluutselt tõele.

Ma isegi ei hakka arutlema, millised need inimesed on. Ma ei suuda ettegi kujutada, kes nad on ja miks nad selliseid asju kirjutavad. Ühte asja ma tean – nad peavad end kõigist parimateks. Kõiges.

Ma olen mitmeid kordi kirjutanud Perekoolile isiklikult, et need asjad maha võetaks, et midagigi tehtaks. Mis te arvate, mida mulle vastatud on? Mittteeeemiidagi! Ja ei ole ka kustutatud midagi.

Seal on küll kontaktid olemas, aga neid vist arvatavasti ei kasutata, sest vastuseid sealt ei tule. Või siis on neil jumala savi, mis nende portaalis toimub.

Kuigi ma ei ole seal pikka aega käinud, siis oleksin mina igati käpp, et nende anonüümsete mõnitajatega midagi ette võtta. No ausalt, ma tahaks näha nende nägu, kui neile tuleb postkasti kohtuteade, et õu sina, kuigi sa arvasid, et kunagi seda ei juhtu, siis nüüd on su isik paljastatud ja hakkad iga oma sõna eest vastutama. Nagu see näoilme oleks ilmselt priceless!

Jah, ma olen nõus, et kui sa oled “kuulus blogija”, siis ilmselgelt omatakse sinu tegemiste kohta arvamust ja sinust võidakse kuskil anonüümselt kirjutada. Jabsoluutselt! Ma isegi ei hakka selle üle kurtma, et keegi julges kuskil midagi öelda. Ma olen sellega harjunud, AGA seal foorumis toimubki sõna otseses mõttes küberkiusamine. Juba aastaid. Mallukas vist siin vahepeal proovis asja käsile võtta ja oli lausa telekas, aga nagu näha, andis see tulemusi vaid alguses, nüüd on kõik samamoodi.

Seal arvustatakse blogijate välimust, isikliku elu, rahakotti… Kõike ühe blogija juures ja mõned teevad seda tõesti viisakalt ning ma nimetakski seda kriitikaks, aga enamus siiski lahmivad seda, mida sülg suhu toob ja täiesti valimatult, arvates, et nende isik kunagi välja ei tule, aga guess what, nüüd võib juhtuda, et teie isikud ikkagi tulevad välja. 😀 Ai, ma tahaks neid inimesi ja nimesid näha, oi, kuidas tahaks. 😀

Mul on ka mõned mahlakamad postitused siiani alles, mis minust tehtud on. Nendel inimestel puudub see piiritaju. Õudneee, ma ütlen.

11 thoughts on “Käod saavad lõpuks karistatud?”

 1. isver, lugesin neid kommentaare. Ma ei suuda uskuda, et keegi niimoodi kirjutab👀, mis sõnakasutus😱. Tõesti, mis inimestel viga on, et selliseid asju kirjutada. Mul pole sõnu😳

 2. Kusjuures!
  Hommikul ma ärkasin selle peale üles, et R2 oma hommiku programmis seda sama EPL artiklit kommenteeris. Sa, Jane, mainisd, et sa ei kujuta ettegi, kes need kommenteerijad seal pärapõrgus on. R2-s öeldi, et on kõrgharitud inimesed nt, arstid, juristid, advokaadid jne. Ise ma seda artiklit lugenud ei ole, aga vist peaks. Need käod pidid ikka korralikult oma rahakotti kergendama hakkama. Loodan siiralt, et siis nn kõrgharitud võtavad mõistuse pähe ja enam ei käi end teiste najal netis “anonüümsena” välja elamas.
  Haridus ei anna haritust, nagu me teame.
  Aa, ja minu arust on pigem üks teine blogija Mallukaga sarnane. Just sõnavara ja nn meedias oleku poolest.

 3. See, et sa Malluka moodi kirjutad ja tegutsed see on tegelikult õige. Aga eks see paista igale ühele erinevalt.. 🙂

  1. Noh, sinna ei saa ma midagi parata. Teadlikult ei ürita ma kellegi moodi olla, lihtsam on mina ise olla. Kui jätan sellise mulje, siis nojah, mis mul sellest 😀

 4. Sorry, aga need mahkakad kommentaarid, mis sul siin välja toodud on ajasid lihtsalt niiii südamest naerma 😂😂😂. Ma sind isiklikult ei tunne aga kui keegi peaks tulema tõsise näoga mulle rääkima, et see Jane ongi selline nagu seal kommnetaarides, siis ma arvaks et see inimene on kõvasti kukkunud. Absurdsed kommentaarid. Kes sellist jama usuks üldse? Ja milleks midagi sellist välja mõelda???

 5. Appi, mida kommentaare 😀 Kuidas inimesed selliste asjade peale üldse tulevad ? Esiteks tutvustab end kui Sinu naabrina anonüümses kommentaariumis, haige.

  Aga praegu ei usu, et kui keegi isegi tahab minna kohtusse kägude vastu, siis see poleks võimalik. Juulist on muutunud andmekaitseseadus ning kolmandatele isikutele ei tohi isikute andmeid paljastada. Antud kohtuasi sai alguse 2015, kui seaduse muudatust polnud.

  1. Ma arvan, et lampi jah ei tohi, aga kui ikka mõnitatakse ja kiusatakse, ega siis selliseid need seadused ei päästa. See on umbes sama, et keegi ähvardab mind tappa, aga midagi teha ei saa, sest tema andmeid avaldada ei tohi 😀 ei kõla ju loogiliselt

  2. Kui on ikka kohtukeiss peaks saama. (kohtuordeniga saab ju isegi läbiotsimisi teha, telefonilogid, smsid..asi see ip siis erinev on kui on ikka menetlust alustatud ja see vajalik toiming).

   1. Ma arvan ka, et päris nii pole, et oo nüüd uus seadus, võin öelda, mida sülg suhu toob, sest mu andmeid ei või mittekellelegi öelda 😀

 6. Mul tekkis hoopis küsimus mille kuradi pärast sa neid totakaid 3 a taguseid kommentaare alles hoiad ja üle loed? 😣

  1. Mul teatud postituses need alles, ja nüüd selle teemaga meenus. Ega otseselt ei hoiagi alles ega käi lugemas, suht suva, unustatud teema, lihtsalt tõin näiteks, millist “kriitikat” sealt tulla võib 😂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga