Kas mees on minuga ikka rahul?

I dont give a shiiiii…. kas ta on või ei ole, haha. Ok, ok. Aga ma siin viskasin instagramis õhku idee, et inimesed võiks pakkuda mingeid huvitavaid teemasid, mille kohta nad tahaks blogis minu arvamust pikemalt lugeda ja sinna kasti tuli selline küsimus:

Mina ei tea, kuidas teistel asjad käivad, aga ma tahaks praegu paar oktavit hääle peenemaks/kõrgemaks lasta, kulmu kortsu ajada ja küsida, mis erivajadustega lemmikloom see mees veel on, et MINA pean temale ekstra aega leidma? ?

Kui ma seda küsimust lugesin, tunnistan, ma esimese hooga olin veits tumm, et kuidas ma sellele nüüd vastan, sest kõik vastused, mis mul peast läbi käisid, tundusid nii jõhkrad. ?

Võtame selle küsimuse nüüd juppideks:

Kuidas kõigi laste kõrvalt aega mehele jätkub?

Aus ja lühike vastus oleks: tegime lapsed koos, kasvatame lapsi koos ja täpselt nii nagu leian aega lastele, leian ka seda mehega kahekesi olemiseks. Parandan: leiame!

Jah, ma tean, et oleme kasvanud ühiskonnas, kus naine on… pigem nagu koduabiline mehele – kasvatab lapsi, teeb süüa, lahutab mehe meelt. Mina kindlasti selline naine ei ole ega saa ka olema. Sorri!

Selle küsimuse võiks parandada hoopis selliseks: kuidas laste kõrvalt aega ÜKSTEISELE jätkub?

Mina arvan, et suhtes panustatakse võrdselt. Ei ole nii, et naine peab leidma aja ja naine peab tegema. Mis asi see mees on siis?

Ma lugesin Geidule ka selle küsimuse tervikuna ette ja tema ütles: “Ta vist arvab, et naised teevad kõik asjad ära, aga nii see pole.”

Ja vähemalt meil ongi nii, et meil on kogu see laste kasvatamine ja majapidamine kahe peale/kamba peale (koos lastega).

Aega on meil terve maa ja ilm teha seda, mida soovime. Täpselt nii nagu võtame aja, et lastega midagi teha, võtame ka aja, et koos midagi teha. Seal ei ole mitte midagi rasket.

Kuidas enda kõrvalt aega mehele jätkub?

Ka täpselt nii, nagu ma ennist seletasin. Mitte midagi erinevat seal ei ole. Paari viimase aastaga on muidugi selles osas muutused toimunud ka – ma olen seadnud ennast esikohale. Usun, et igaüks peaks seda tegema. Ma mõtlen esikohale naisena ja esikohale emana. Minu vajadused on kõige tähtsamad ja kui need täidetud on, suudan ma ka teiste vajadusi täita.

Ega ma enda peale palju aega ei kuluta – nüüd, kui veel suvi ka on, siis ongi toredam kõik koos midagi teha. 🙂 Käin autokoolis, loen raamatuid ja sellest mulle hetkel piisab.

Kas mees pole märkusi teinud, rahulolematu?

Kui Geit peaks tegema mulle mõne märkuse selle kohta, et ma ei tegele temaga piisavalt või väljendama rahulolematust, siis ma a) oleksin lahkelt nõus ulatama talle abikäe kohvri pakkimisel ? või b) juhendaksin ta esimesse meelelahutusasutusse. Ma ütlen seda hetkel nii julgelt, sest mul on temaga väga vedanud ja ta ei võta mind nagu mõnda tsirkuseklouni, kes tema meelt lahutama peab. Ja kes on rahulolematu, siis bye, see pole minu probleem enam. Aga meil õnneks nii see pole – eks rahulolematust mingite asjade suhtes kindlasti on, või oleks õigem öelda eriarvamus, aga siis tulebki jälle suu lahti teha ja rääkida. Mõtteid ei oska veel keegi lugeda.

Kui me leiame, et pole piisavalt kahekesi saanud olla, me räägime ja leiame sellele lahenduse – võtame aja, et kahekesi olla. Aja leidmine suhtes ei ole ühe või teise töö, see on mõlema osapoole pingutamine.

Mina kindlasti ei ole naine, kes kõik toimetused ise ära teeks ja siis veel oleks nii kripskraps, et jõuaks mehe meelt ka lahutada. Ma tean, et naised on võimsad ja saavad kõigega hakkama, aga elus peavad pingutama suhtes kõik osapooled. Mis minust alles jääb, kui võtan enda kanda kõik lapsed ja veel mehe heaolu ka? Ma panustan nendesse ja annan endast parima, aga nahast välja ei poe, et kõigil teistel hea oleks. 🙂

Kuna ta minuga juba 12 aastat koos on olnud, järeldan, et ta on rahul. ?

Kommentaarid

  • K says:

   Mul 2 last olemas ja enam S…vastu eriti huvi ei paku siis mees vahel nii pahane,olen talle ikka vahel nn vastu tulnud ja sellist huvi nagu aastad tagasi mul enam pole tal aga jätkuvalt. M

   • Jane Almers says:

    Mul seksi teemal ka postitus kohe valmimas – ma arvan, et see nn vastu tulemine ei ole ka kõige õigem. Et kui isu pole, siis pole. Ma olen ka kunagi nn vastu tulnud ja ära teinud, aga enam mitte. See ei ole ka nagu see. 🙂

 1. Merrr says:

  Olen ka sada prossu nõus. Mul mees ise ükspäev ütles kui koos süüa tegime ,,Me peaks rohkem koos köögis toimetama kuna see on päris lõbus ,,. Seega tõesti tänapäeval on olemas neid mehi kes on ka kodu töödes paindlikud mis me siis veel laste kasvatamisest räägime eks ole . Ilmselgelt panustatakse koos ja samamoodi panustatakse koos ka enda vahelisse suhtesse. Pole nagu nõuka ajal ,et isa käis aind kodus söömas ja magamas ?.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Viimased postitused

Mis siis päriselt toimub?!

Ma postitasin eile instagrami üsna kentsaka pealkirjaga foto ja tekitasin sellega korraliku segaduse enda järgi, [...]

Kuidas raha tuulde loopida

Ma siin üks päev puhtjuhuslikult avastasin, et kaks aastat on juba möödas sellest päevast, mil [...]

3 kommentaari

Kuidas me edaspidi siin ainult õhust elame

Jah, tänasel päeval oleme omadega kahjuks sealmaal, et… kavatseme edaspidi enamus ajast õhust ära elada… [...]

3 kommentaari

Miks inimesed lasevad endale pahasti öelda???

Ma eile tegin instagramis üle pika aja jälle seda Q&A. Eelmisel korral olid inimesed (või [...]

Kuidas suhtes kõik nii iseenesest mõistetav ikka on

Ma pean selle lõpuks “kaelast” ära kirjutama, muidu tuleb uus elu ja mälu peale ja [...]

14 ja 2

Eile ja täna on olnud üsna tähtsad päevad meie peres. Eile täitus minu ja abikaasa [...]

2 kommentaari

See on nüüd läbi!

Aeg on asjad pakkida ja need lõplikult kodust välja visata/põlema panna, sest kool on nüüd [...]

1 kommentaar

Kas nutivaba suvi on tõesti võimalik?

Suvepuhkus algaaaas! Tegelikult juba mõned päevad tagasi. Suvepuhkus sellesmõttes, et suurematel on ka kool nüüd [...]

1 kommentaar

Kuidas ma endale kodus ise iluoppi tegin

Mul tekkis selle pealkirjaga kohe oma peas väike video, kuidas ma ennast kuskil köögi laual [...]