***

kellele seda diivanit ikka vaja on?*

Meie kodudest on läbi käinud korralik arv diivaneid, seega ma võin ennast väikest viisi diivanieksperdiks juba nimetada. Täna kavatsen ma rääkida neist pikemalt, sest me oleme hetkel selles eluetapis, kus on vaja teha JÄLLE see tähtis otsus – millist diivanit oma koju valida?

Jah, te lugesite õigesti. Aga kuhu need eelnevad diivanid siis kadunud on? Oleme kas maha müünud, jäätmejaama viinud või siis korterisse jätnud. Siin majas on meil ka diivan, mis on tegelikult eelmiste elanike oma ja mis on mulle isegi natuke meeldima hakanud pärast seda, kui elutoa seinad tumehalliks värvisime, aga sisimas unistan ikka uuest diivanist, millele olen mõned kriteeriumid ka pannud.

Seekord valisin ma diivani, mis ei peegelda üldse meie eelmisi diivaneid, st on täiesti erinev ja kindlasti paneb mõnel kukalt kratsima, et millest selline valik.

Diivani valisime me Kaup24.ee e-poest. Ma tegelikult nägin kunagi varem seda diivanit Facebooki Sisekujunduse grupist läbi lipsamas ja siis ma seivisin selle pildi endale ära. Ja kui Kaup24 koostööd pakkus, siis mul oli hämmastus väga suur, kui lappasin diivaneid läbi ja leidsin selle sealt.

Diivan, mida tahtsin, ei tohtinud kindlasti lahti käia, sest a) ma tahan, et diivani ja põranda vahel oleks täpselt nii palju vaba ruumi, et saaksin selle alust iga kell puhastada, ilma, et ma peaksin diivanit nihutama ja b) ma ei kavatse kedagi oma elutoas majutada ja kes tahab tulla külla ning jääda ööseks, võtab oma voodi kaasa – lihtne. Asi ei ole üldse selles, et lahtikäivad diivanid mingid hirmsad kolakad oleks. Ei-ei. Meil korteris on nt selline lahtikäiv diivan, millele peale vaadates ei ole aru saadagi, et see lahti käib.

Teine kriteerium, mille järgi diivani valisin, oli materjal. Nahk kindlasti ei – mu kaks kassi tegid eelmisele diivanile sellise tuuningu, et tänase päevani on seda valus vaadata. Mina valisin seekord riidest diivani ja kes tahab väita, et ka sellele teevad kassid üks null, siis ei. Minu kassid mitte. Eelmine diivan oli riide ja naha kombo ning riide osa on siiani nagu uus. Kui poleks plekke.

Ja kuigi Kaup24-s on nurgadiivanite valik mega lai ja ilus, siis elus esimest korda ma ei taha nurgadiivanit siiski. See on jah ruumikas ja mugav, aga meil on elutoas nii nõme planeering, et see ei mahuks kuhugi ja jääks pigem hirmus kolakana sinna ruumi.

Meie valikuks osutuski see armas pisike pruunikas diivan. Sobib värvuselt ideaalselt tumehalli elutuppa, tasakaalustab natuke seda tumedust, mis toas on. Maha valisin selle imeilusa heleda vaiba, mida ma ilmselt kahetsema hakkan. Ja jah, ka ilmselt diivaniga seoses hakkan mõtlema, et pidin ma valima heleda, aga noh, õnneks olen mina see, kes peab küürima seda. 😀

Diivanilaua valisin ka ära – sellise lihtsa ja minimalistliku, aga eelistasin ka heledamat tooni jällegi. Ma loodan, et saan juba varsti teile näidata meie valmis elutuba. 🙂

*postitus valmis koostöös Kaup24.ee e-poega

2 thoughts on “kellele seda diivanit ikka vaja on?*”

  1. Me oleme ka üsna tihti juba diivaneid vahetanud . Hetkel neljas vist nagu võib öelda ,et juba päris tihti . Esimene oli uude korteri liiga suur siis jätsime selle ämmale , teine mille saime kasutatult 20 euroga oligi selline ajutine värk ja ei olnud kõige mugavam meie jaoks , siis varsti juba ostsime uue . Siis uue puhul ehk see kolmas ,häirisid mind pidevalt liikuvad ,,padjad ,, mida pidi pidevalt sättima . Ja kui mind midagi häirib siis ärritun üsna lihtsalt 🙂 Siis kodu rahu huvides müüsime maha ja ostsime uue + uue tugitooli ka kuna meie korteri toa kujud on üsna kitsad siis tegime otsuse et olgu las olla nö kaks eset aga vähemalt saab normaalselt toas liikuda ikka. Seoses kassidega , see vist nii ongi et iga kass suhtub erinevalt mööblisse ,meie kass just nahka ei kraabi . Uus diivan on nahk äärtega ja pealt riidest ja õnneks ei kraabi ta ei üht ega teist . Pigem kraabib ta esiku vaipa nagu segane ,lõikame küll küüsi aga ikka kratsib vaipa .Aga olen teinud sellega rahu kuna las pigem kraabib esiku vaipa mis on poole odavam uus osta kui jälle mõni diivan.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga