***

Kui ei leia enam vabandusi, miks toitumist mitte jälgida*

Me hakkasime mõnda aega tagasi katsetama Elisa Elustiili äppi ja kuigi ma olen endale vandunud, et ma never ei hakka mingeid toitumis- ja treeningkavasid jälgima, sest et vabandus 1 – ma ei viitsi toitu kaaluda, vabandus 2 – laste kõrvalt on raske trenni teha, vabandus 3 – ma ei viitsi endale ja perele eraldi toite teha ja vabandus 4 – ma olen liiga laisk, siis mulle tundub Elisa Elustiili äpp on just midagi minusugusele, kellel on iga asja jaoks vabandus püksisäärest võtta.

Reaalselt, seal saad isegi toote äppi sisestada triipkoodi järgi. 😀 Millest me siis veel räägime? Sa isegi ei pea ise trükkima. 😀 Okei, sellised triipkoodita tooted pead ikka sisse trükkima, aga palju neid ka tänapäeva maailmas on, eks.

Kui sa oled ennast ära registreerinud, st ära märkinud, et oled mees/naine, kui pikk sa oled, palju kaalud, mis on su kehaline aktiivsus ja mis kaalunumbrit sa kunagi näha tahaksid, arvutab äpp ära, palju kcal sa päevas võid sisse süüa.

Toitumiskava pakub meeletult palju erinevaid retsepte sulle. Lisaks saad sa ise sisestada sinna, kui oled hoopis midagi muud söönud, paned umbkaudse või täpse kaalu ja äpp arvutab kcal välja ehk siis pidada toitumispäevikut ja näha, kus see probleem on (kui on!). Mina nt olen teada saanud, et ma kipun just õhtuti sööma meeletus koguses, st hommikusöök on norm, lõuna ka, aga õhtusöögi kogus on veits rets. 😀

Üks mu lemmik, ülilihtne ja maitsev – kartul, muna, peekon, kurk ja tomat. 🙂

Ausalt, seal on nii palju lihtsaid, maitsvaid ja koduseid toite, mille valmistamisega saavad isegi lapsed hakkama. Nt tegime Krissu sünnipäevapeoks koos lastega sealt toitumiskavast võetud makaronisalatit. Me Geiduga mõtleme ikka väga tihti, mida süüa teha ja siis ongi, et “oota, ma vaatan äpist!”. Kapi vaatan ka üle ja kui mingit toorainet on eelmisest söögitegemisest alles jäänud, sisestan need sinna retsepti otsingusse ja annab valiku toite, kus need sees on, mis on ühtlasi ka hea idee, kuidas toitu mitte raisku lasta ja kõik ilusti ära kasutada.

Ma olen alati olnud seda meelt, et tegelikult võib süüa kõike, lihtsalt mõistlikus koguses. Ja see äpp on ehe näide sellest, et nii see on. Kui ma vaatasin sealt, et hommikusöögiks võin ma süüa kaerahelbeputru nutella ja banaaniga, olin ma koheselt müüdud. 😀

Vabandus, et ma ei viitsi toitu vaaritada endale ja perele eraldi, on ka vetsupotist alla lastud, sest sinna äppi saad kaasata kõik pereliikmed.

Trennid-trennid-trennid…. Teate, ma arvasin, et minust trenniinimest ei ole ega saa. Ja ei saagi, selles osas midagi muutunud ei ole, ma huvi pärast mõtlesin katsetada äpis olevat audiotreeningut, mis on mõeldud kogu kehale (seal on veel teisigi treeninguid). Tossud jalga, trenniriided selga, veepudel, kõrvaklapid pähe ja… teate, see oli päris mõnus vaheldus siin lastele ja neljale seinale. 30 minutit eemalolekut. Ma suutsin natuke isegi joosta. Kuulata kõrvaklappidest treeneri juttu ja taustamuusikat, andis see kuidagi powerit juurde. Treener andis ka valikuvõimalusi, st raskemate harjutuste asemel pakkus lihtsamaid alternatiive, see on ideaalne ilmselt minusugustele, kelle ainus trenn on diivanilt külmkapini kõndida ja tagasi. 😀

Äpp mõõdab ka samme, et kui oled pidevas liikumises ja mitte trenni mõttes, siis sammud saad ikka kirja panna – mu jaoks on ka see muide trenn. Mulle on nt oluline iga päev mingi kindel arv samme täis saada ja siis on hea, kui kasutan mingit äppi, kus jälgin toitumist, on ka see võimalus olemas – kõik ühes kohas. Läbi Google Fit-i ja Apple Health-i jõuavad Elisa Elustiili äppi ka sinu sammud ja teistes rakendustes , nt Endomondo, Strava, MyFitness jne sisestatud trennid. Ja, kui oled oma trennid sinna kirja pannud, muudab äpp ka selle põhjal sinu toidukoguseid.

Mida kaalunumber räägib? Te ju teate, et ma ei pea lugu kaalunumbrist. Minu jaoks on oluline enesetunne ja peegelpilt ning siiani olen päris rahul sellega, mis mulle peeglist vastu vaatab. Enesetunne on kindlasti paranenud, st jaksu on rohkem, vastupidavust samuti.

Kogu selle pika jutu lõpuks ütlen, et kui sa nüüd mõtled, et pekki, ma olen ju Tele2 klient, siis unusta kohe see vabandus, sest vahet pole, kes ja kus sa oled, liituda saab igaüks ning et natuke soodsamalt saaksid seda teha, siis kasutades koodi “Janeblogi5” saad viis eurtsi alla, kas siis 6 või 12kuu paketilt: www.elisa.ee/elustiil

#reklaam

*Postitus on sündinud koostöös Elisa Eestiga

5 thoughts on “Kui ei leia enam vabandusi, miks toitumist mitte jälgida*”

  1. Ja ma olen see hull kes vastupidi ei suuda muud moodi ,kui peab iga hommik vaatama ,,Noo palju ma siis täna kaalun ,, . Lahti ka ei saa sest nö haigusest 🤣🤣

    1. Mu mees kaalub ennast tihti 😀 Mu meelest nii lamp asi, ma enam ei viitsi 😅

  2. Tglt on küll ja lamp tegevus eriti ,kui tglt peeglisse vaadates tunned end hästi aga nohh see on ju inimese loomus teha kiiksuga asju 😁

    1. Mhm, kaalul on inimeste üle suur võim ja võib teha nii paljugi kurja tegelikult

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga