***

Kui EKRE-t ei vali, oled paks ja kole

Miks inimestel on raske leppida sellega, et kõik ei mõtle ühtemoodi ja ei tee samasuguseid valikuid?

Ma sain peale eilset valimiste teemal kirjutatud postitust oodatult vähem puid alla. Päris tõsiselt. Ma olin juba ette arvestanud, et saan täie rauaga, sest noh… kogemus. 😀 Aga ega see ei tähenda, et nüüd võiks mulle puid alla loopida räigelt. Pliis ei!

Ma tegelikult ikka teadsin, et see teema tekitab vastakaid tundeid ja eriarvamusi ja võib-olla ka tüli ja… Aga ma lootsin, et inimesed suudavad tulla kokku ja adekvaatselt arutleda selle üle, kes valib mille ja miks ta seda teeb, mitte sõimata üksteist lollakateks ja teha teineteise valikuid maha.

Selge see, et inimestel on ju erinevad maailmavaated, põhimõtted, valikud, aga kas teine on sellepärast ebanormaalne, sest tema valik ei sarnane sinu omaga? Võib-olla olen hoopis mina see pooletoobine, kes teisiti arvab? Võib-olla on minu maailmavaade vale? Võib-olla toovad minu põhimõtted meile hukatuse? 🤔

Ilmselgelt teeme me kõik enda arvates ainult õigeid valikuid, mis kõigile parema elu peaksid tooma, aga kas ikka teeme? Kas meie valikud on ikka need kõige õigemad?

Teatavasti on inimesed arglikud. Need kõige suuremad kisajad just, sest millegipärast kogunevad nad alati siia, anonüümsetena. Ja ainult räuskavad.

Näiteks avaldasid eile nii mõnedki oma arvamust ja küsisid, miks ma jumala eest EKRE-t ei vali (peale seda, kui siin vastasin kellelegi, et EKRE on jätnud kuidagi pealesurutud mulje mulle). Mõni pushis lausa EKRE-t valima. See on ainuõige valik!

Ja nagu ikka, oli ka neid, kes pidasid vajalikuks sõimlema hakata. “Oled jah loll! Issand, kui loll! Kas sul häbi ei ole nii loll olla?” Ei no ülla-ülla, postituse alguses tegin juba piinliku ülestunnistuse, et ma olengi loll selle teema koha pealt. 😀

Aga viimases hädas ja mis on ausalt minu jaoks juba päris halenaljakas, on see, et minnakse välimuse kallale. Ma ei saa täpselt aru, kuidas on koledaks ja paksuks olemisel seos valimistega? 🤔 Kas keegi seletab seda lollile?

See on juba nagu mingi muster, mis siit aegajalt läbi käib. Ma saan aru, et need anonüümsed on tihtipeale tulihingelised minu vihkajad, samas, nad ei suuda ka kuidagi eemale hoida, aga tõesõna, seletage mulle ära, mis seos on välimusel ja valimistel? Ma täna olen vist lollim kui eile. 😅

Kui sa tuled ja kommenteerid, et “ah sa oled üks loll ja paks ja kole”, siis sorry, ma ei suuda seda eriti tõsiselt võtta sellise teema all. Olen jah väheke tüsedam, olen märganud jah. Kole? Täiesti alusetu süüdistus. Seega… ma ei tea. Veits veider komme, et kui inimene sinu vaadetega ei nõustu ja muud kohta ka nagu torkida pole, minnakse välimuse kallale.

Huvitav, kui ma oleks anonüümne blogija, millest siis heiterid kinni võtaks? 🤔

No igatahes pean ma elama nüüd terve elu teadmisega, et kui ma EKRE-t ei vali, olen ma loll, kole ja paks ja misiganes veel, mida teie aju suudab välja genereerida. 😀 Võtke siis teie ka kõik teadmiseks, kes te kavatsete kedagi muud valida. Ja kui keegi tahab nimetada seda “ise ju blogid, ole selleks tagasisideks ka valmis” kriitikaks, siis palun ei. See ei ole seda. 😀

Eks ma olen ka kunagi (ja vahel siiani, ups) rusikaid rinnale tagunud ja enda vaateid ainuõigeks pidanud. Nähvanud ja ülbitsenud inimestega, kes teisiti arvavad, sest kuidas on see võimalik, et sa ei ole minuga nõus???? 🤔😅

Aga samas olen ka õppinud, et mitte alati ei pea välja ütlema, mida sa arvad, mis tundeid sinus teise valikud tekitavad jne. Kui sa ei suuda seda viisakalt teha.

Näiteks eile, ma ju selgelt küsisin, kes valib mida ja miks ja kui ma julgesin kellegi vaidluse vahele sekkuda, et pliis, tolereerige teineteise valikuid rohkem, sest asi kiskus inetuks, siis nähvati, et noh, ise küsin arvamust ja nüüd hädaldan. Aga tegelikult ma ju küsisingi seda, et kes valib mida ja miks, mitte, et mida sa arvad teise valikust ja kui õigeks sa seda pead? Viha õhutamine polnud minu eesmärk, ausalt. Jätan poliitika ja valimised ja muu säärase kellegi targema kirjatükiks. 😅

Ega ma ei tea, võib-olla olengi ma nii loll, et teiste valikuid austan. Isegi, kui need minu omadega ei ühti. Sest mis see vastu kraaksumine ja teise maha tegemine mulle ikka annab.

EKRE-t mina ei vali. Millegipärast tekitab see erakond minus vastakaid tundeid – just see, mida meediast nende kohta loen ja näen, aga kui sina valid, palun väga. Nende vaated ei ühti minu omadega ja suures plaanis nõustun Malluka postitusega, kus ta kirjutab, miks ta EKRE-t kunagi ei valiks. Just nende väljatoodud põhjustega.

15 thoughts on “Kui EKRE-t ei vali, oled paks ja kole”

 1. Lugesin ka su facebooki lehe kommentaare. Pigem arvan, et kui siiani pole valimisealine kodanik süvenenud toimuvasse ja poliitikasse, siis lambist kellegi järgi ei saa ka hääletada ning suvaliselt lahmides ei jôua just kaugele. Eks see oli ka mône inimese point seal, et oleks sul oma arvamus ja valimiseelistus(ed) välja kujunenud, saaks selle üle ka arutleda. Isiklikult ei tasu sapiseid kommentaare võtta, pigem huumoriga võtta kuid samas kurbusega nentida, et sellised kodanikud käivad ju ka valimas. Mina valin EKRE juba teist aastat järjest, aga ei pressi seda peale. Lihtsalt tutvusringkonnas on üldine pilt sama või siis eelistatakse väiksemaid erakondi seekord.

  Kõike kaunist 🙂

  1. Ma ei tea, et oleksin suvaliselt lahminud. Või sa nimetad seda “pliis tolereerige teineteise valikuid rohkem” lahmimiseks? Sorry seljuhul, see polnud mu kavatsus. Mu eesmärk oli teada saada, kes valib mida ja miks. Mõned üksikud said ju küsimusele vastamisega päris hästi hakkama – oli olemas erakond, kelle poolt hääletatakse ja üsna adekvaatne põhjus ka. 🙂

   Ei ega ma isiklikult ei võtagi, et keegi mind paksuks ja koledaks sõimab minu valiku pärast, lihtsalt naljakas, et minnakse sellise teema all lausa välimuse kallale, aga eks mu silmad ole igasuguseid vaimusünnitisi siin näinud. 😅

  2. Millejaoks see postitus? Sa ju ise puhtalt ootadki rohkem draamat. Mariann sõimas oma kommentaariumis väga korralikult kõiki, tuues ka nende lapsed mängu, lubades isegi enne oma väljaheiteid süüa, kui ekret valida. Kas nii räägib terve mõistusega inimene, 3 lapse ema? Kas tõesti sina armas Jane ka enam muuga tähelepanu ei saa kui pead igas asjas Mallukat jäljendama? Mõni just naudib seda, et saab ekrele halba muljet jätta. Tuleb sõimab sind paksuks ja jätab mulje nagu oleks ekrest. Muidugi on igas erakonnas ka mustad lambad. Sooviksid erineda tooksid välja ka teiste erakondade vead mitte vaid ühe.

   1. Milleks see postitus? Ma ei tea, oma blogis, arvan, et võin kirjutada, millest tahes. Ja praegu kirjutasin ma sellest, kuidas inimesed sildistavad teisi, sest nende valikud ei ühti.
    Mina pole ju näpuga näidanud EKRE suunas, sest keegi on siin käinud, jätnud mulje, et on EKRE pooldaja ja mind sõimanud paksuks, koledaks või lolliks. Ega selles erakond süüdi ei ole, aga samas, ei vali ma EKREt ikkagi. Isegi, kui keegi ei oleks kommenteerinud eelpool mainitud asju. Ma ei tea küll, kuidas ma oma postitusega Marianni jäljendasin… Kedagi debiilikuks ei sõimanud vaid proovisin, vastupidi, selgeks teha, et teise valikuid võiks rohkem tolereerida. Samuti ei ole lubanud ei tea mida teha, enne, kui valin EKRE ja kohe kindlasti pole ma EKREt ka ju siin maha teinud. 😉

    Aga kui sa loed siit välja, et ma jäljendan kedagi ja otsin draamat, nojah siis. Kõik ei saagi asjadest ühtemoodi aru ja ma ei näe pointi hakata sind ka vastupidises veenma. 😉

 2. Üldiselt toovad inimesed asjasse mitte puutuvad elemendud (paks, kole jne) sisse siis, kui argumendid otsa saavad. Ehk teisisõnu, kui ei osata enam põhjendada, miks just nii peaks olema.

 3. Ma ei tea, minu arvates see, mis hetkel malluka lehel toimub, on ka ebanormaalne ning kui inimesed ainuisikuliselt blogijat valimatult sõimavad, tema lapsi pooletoobisteks nimetavad jne siis see on nagu debiilikute next level minu arvates. Ja need inimesed on hullemad kui mallukas, kes ekre valijaid debiilikuks nimetab. See nagu isikliku blogi mõte ju ongi, et saan öelda, mida tahan ja mõtlen?

  1. Ma olen ka nii aru saanud 😀 Minna laste kallale on hoopis mingi hullem keiss, minu meelest. Ok, sõimake teineteist, kui tahate ja nii suur vajadus on ja saate hingerahu sellest, aga lapsi tõmmata asjasse, kuhu nad üldse ei puutu…. Ei ei ei! 😞

  2. Malluka kummardaja jälle platsis. Üks asi on oma arvamuse välja ütlemine, teine asi on aga käitumine nagu tema teeb teab ja on kõige ainuõigem. Sorry aga sellinne üleolev ja nahhalne suhtumine ei jäta just kõige paremat muljet temast. See kuidas ta kellegile seal näkku irvitas et umbes aa sa arvad et sa mulle leiva lauale tood. Mul tekib küsimus et kes siis veel toob kui mitte lugejad?! Mallukale endale meeldib kritiseerida (väidab muidugi et ei tee seda) aga kui ise puid alla hakkab saama siis on hädakisa lahti ja postitused kaovad. Selline vastik kahepalgelisus. Aga JAH lapsed peaks küll asjast välja jätma.

   1. Ja siin platsis üks järjekordne ekre kummardaja, kellele malluka väljaütlemine nii hinge läks. Ma küll ennast puudutatuna sellest ei tundnud 😄. Ebanormaalne on see, et umbes 200 inimest sealt valimatult ühe inimese arvamust materdavad. Naljakas lihtsalt lugeda kui rumalad te olete kõik- et see kui inimene oma arvamust avaldab ja see sinu omaga ei ühti siis ongi vaja teda sõimata ja sõpru ka veel kutsuda sõimama eks? 😉 et ise oli välja teeninud selle eks? Miks te ta blogi siis loete? Tõmmake minema sealt lehelt( siit samuti, sest Jane vaevalt teie negatiivset energiat tahab!)! Tehke oma blogi ja kiidelge kui head ja õiged eestlased te kõik olete, et ekret valite.

    1. Ja see ok et Mullikas kõiki teisi materdab puhtalt poliitika pärast? 🤦‍♀️ Su jutt nii vastuoluline, et kui Mallukas sõimab sest tal pole sama arvamus siis on ok, aga kui lugejad vastu hakkavad siis oi kui paha. Mu point oligi see et üks blogija kellel on piisavalt vanust ja mõistust ei tõmbaks sellist pasarahe käimagi, igalühel on õigus valida keda tahab. Tegelt ammu aru saanud et talle meeldibki intriige kiskuda.

 4. Olen Sinuga nõus, valimiseelistuste pärast kedagi maha teha on madal ja alatu. Sama nõme on kedagi tema valiku suhtes sõimata.Mind nii ärritas Malluka “EKRE valijad on soodad ja debiilikud”.Mulle ka ei merldi Keskerakonna valijad, miks valida kulihüvitistel liuglejaid, kuid sõimama ma ka neid valijaid ei hakka. Ühesõnaga olen see EKRE sooda ja mallukat enam ei jälgi 😀

  1. Noh jah, eks Marianni pisike miinus on alati olnud see, et vahel ta ütleb enne ja siis mõtleb 😉 Meil kõigil on seda juhtunud, ma arvan.

 5. Ei peagi valima! Teisi erakondi on veel mitte ainult Ekre.Sa vähemalt ei sõima oma lugejaid debiilikuteks(nagu Mallukas!) .Olen Ekre pooldaja aga aga aga ütlen ausalt, et loodan hoopis seda, et Reform teeks keskile ära. Mul oleks hea meel ainult juba selle üle:) Pole kunagi kedagi sõimanud ei tema välimuse ega ka vaadete poolest.

 6. Annan just nimelt EKRELE.
  Mis puutub vihkamist, siis paraku mulle tundub et kui EKRE omad väljendavad oma seisukohti teravalt, on teisitimõtlejad need, kes kogu hingest vihkavad ja viha õhutavad ja pinnal hoiavad. Kui tolereeritaks seda, et EKRE mõtleb teisiti, oleks EKREL palju vähem toetajaid. Just need Reformarid või Kesikud vihkavad EKRE “viha” palju enam.
  Reform ja Kesk on saanud võimaluse end tõestada aga põrusid. Miks me peaks neid enam tagasi valima?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga