***

Kui psühhopaat tahab juhilube teha

Ma tegin endale mobiil id ja no tõesõna, ma pole eales midagi nii mugavat kasutanud, v.a Anni pesa nuudelpadi. Vot see liigub nüüd edetabelis teisele kohale.

Tulin mina koju ja hakkasin siis internetis ringi vaatama, kuhu ja mida ma selle mobiil id-ga ära saan teha. Maanteeametile logisin sellega sisse, eliis.ee keskkonda tegin konto, sest seal on hea mugav silma peal hoida, mida põnevat lapsed lasteaias teevad, seal saab mugavalt teada anda, kui laps peaks lasteaiast puuduma jne. Igalepoole, kuhu saab ka tegelt pangalingiga sisse logida, proovisin ma mobiil id-d, sest uus ja lahe asi ju.

Üks koht, kuhu ma pikalt olen tahtnud sisse saada, on digilugu.ee. Ma olen see inimene, kes id kaarti elektrooniliselt ei ole kunagi kasutanud, seega olid sertifikaadid aegunud. Uuendasin need ka ära.

Eile logisin siis digiloo portaali sisse oma tuttuue mobiil id-ga ja hakkasin seda keskkonda avastama.

Eelkõige huvitasid mind sünniepikriisid, sest Mallukas kirjutas oma blogis, kuidas tal need seal ilusti olemas olid. Well, mina vist ei ole oma kolme last ise sünnitanud, sest mul oli sünniepikriiside all ümar null. Vahet pole, kas otsisin asutuse kaudu või kuupäevade järgi. Ikka andis portaal ümara nulli mulle.

Seejärel suundusin tervisetõendite alla. Pean ju autokooli tõendi viima ja kakskümpi jälle plekkima selle tõendi saamiseks. Digiloos aga avastasin, et mul on täitsa kehtiv tõend olemas, mille lasin 2015 aastal autokooli tarbeks teha. Kehtib see kuni 2025 aastani. Jess, kuskilt saab jälle kokku hoida!

Hakkasin mina siis vaatama, mis kõik seal tervisetõendis kirjas on ja selgus, et mulle on mitmel korral diagnoositud närvisüsteemihaigused, psüühikahäired ja kuna mul diagnoositi kunagi ärevushäired, on tõendil kirjas, et sellega on juhilubade saamine raskendatud.

Mul oli nagu eeee…. kas ma ei saagi juhilube? Ma olen nüüd peast jumala okei ju. Tallinnas läks see tõend läbi, vaadati küll kahtlase pilguga, aga muidu võeti üsna hästi vastu. Teagi, kas julgen Paide LRK autokooli seda tõendit viia. Või just viia ja hakkavad kartma ning saan load kibekiiresti kätte?

Tegelikult ei saa ma üldse aru, miks autokooli tõendile on vaja kirja panna diagnoosid, mis mulle viimaste aastate jooksul pandud on. No mis nad teevad selle teadmisega, et mul 4 aastat tagasi raseduse ajal tupeseen oli? Või tugev kõhulahtisus? Või mandlioperatsioon?

9 thoughts on “Kui psühhopaat tahab juhilube teha”

  1. Wattt :O ongi kirjas kõik diagnoosid k.a seen?? Väga huvitav, mul pole mitte midagi taolist kirjas

  2. Ma küll ei tea, aga arvan, et sünniepikriisid leiad oma laste digiloost. St. pead sisse logima laste ID kaardiga.

  3. Pole küll päris kindel, aga minu teada ei tohi olla tervisetõend kooli minnes vanem kui 6 kuud. Mulle vähemalt räägiti sellist juttu ja tegin igaks juhuks ikkagi uue kuigi vana veel kestis. 🙂

  4. Eee, ma viisin autokooli selle paberi kus on lihtsalt kirjas, et sobin lube saama. Seda mis haigused on olnud jms seda pole vaja..

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga