Määratlemata

kuidas blogile klikke saada ning millal alustada koostööga?

Taipasin, et eelmisest õpetlikust postitusest jäi paar olulist detaili välja. Nimelt, ära kunagi hakka blogima ainult sellel eesmärgil, et tasuta nänni saada! Kui sulle meeldib kirjutada ja sa tahad blogida, siis on see tore. Kui sa aga tahad blogida kootööde eesmärgil ja tasuta nänni eesmärgil, ei tule see nii loomulikult ja kiirelt saab aru, kas tegemist on tasuta nänni saamisel põhineva blogiga või inimene reaalselt teeb seda, mida ta armastab- kirjutab!

Lisaks üks detail: klikid. Paljud on küsinud, kuidas koguda blogile klikke ning kus oma blogi reklaamida. Ma tavaliselt tegin seda Facebookis.. Või noh, ma teen seda siiani. Facebookis on grupp nimega Blogipostituste reklaamimise grupp ning Eesti blogid. Viimasel on siis erinevad kategooriad, kuhu alla saate oma blogi linke postitada ja esimeses grupis saad otse grupi seinal oma blogi linki jagada. 

Mina olen teinud paar erandit, kus ma olen reklaaminud riidepostitusi facebookis müügigrupis. Ärge seda tehke! Teid tallatakse nii porri, et sealt on raske välja saada. 😀 

Veel on sellised kohad nagu http://eestiblogid.ee/ leht ja http://blog.tr.ee/. Esimesel ma lihtsalt registreerisin enda blogi ja teisel lehel pead sa “minu profiil” alt klikkima iga kord kui teed uue postituse, klikkima ühele nupule ning uued postitused lähevad selle veebilehe esilehele. 

Lisaks huvitas inimesi see, kuidas alguses blogi käima saada. Mina alustasin blogimisega 2012 aastal ning kirjutasin siia järjejutte. Kui päris aus olla, siis ma ei kujuta ette, kuidas ma oma blogi käima tõmbasin. Mäletan, et vahel võtsin sõna dramaatilistel teemadel, siis lingitati mu blogi perekoolis ja mujal blogides. Ja eks arvamust tuleks avaldada sellistel igapäevateemadel.. eriti nendel, mis on dramaatilised ja skandaalsed. 

Üks tähtis detail on veel teha blogile Facebooki leht. See on lugejatele mugav viis hoida silma peal sinu blogi tegemistel. Facebook on meelelahutus sait ning kõik mida inimesed internetimaailmas teevad, on seotud just kuidagi Facebookiga. 

9 thoughts on “kuidas blogile klikke saada ning millal alustada koostööga?”

  1. Kõige parem on nendel blogijatel kes alustasid ikka siis kui see tasuta nänn ei olnud nii moes,siis ikka kirjutati sellepärast et meeldis ja oli mida öelda,aga nüüd need uued alustavad blogid ikka suurem enamus mõtleb ainult tasuta asjadele aga ma arvan et praegu on väga raske saada loetavaks blogiks sellejaoks peab ikka päris osav kirjutaja olema,või erinäoline.

  2. Mina vöin ytelda et mingi nänni pärast ma kyll ei hakka mingit blogi kirjutama… ma vöin seda nänni poest ka osta .. Kirjutan selleks et meeldib kirjutada ja olen isegi näed päevikud pidanud ja sinnagi sai kirjutatud igasugustest teemadest ja yldse enda eluga seoses:D Väga öpetlik jutt sul.. äitah sulle

  3. Märgiksin igaks juhuks ära, et grupis “Eesti blogijad” ei tohi oma blogi korduvalt reklaamida. Lisad oma blogi lingi ühekordselt õige kategooria alla ja kõik. Praegu vist on üks koht seal selle jaoks küll, kust postitusi reklaamida, aga üldiselt mina soovitan piirduda neist kahest grupist igapäevaselt vaid “Blogipostituste reklaamimise grupi” juurde. Seal võid olla kindel, et ei riku reegleid, kui iga päev reklaami teed 🙂

  4. Blogile saab päris palju klikke ka nii juurde, kui oled kellegi teise blogija blogrollis sees. Ma tean, et paljud ise kirjutavad ja paluvad end lisada kuhugi blogrolli just seetõttu, et nii saab populaarsust juurde. Ise pole seda teinud (pole ka mingi tuntud blogija), aga mõnele sobib ka selline viis lugejate arvu tõstmiseks.

  5. Mul on idee, kuidas blogile klikke saada. Tee mallukaga mingi diil, et su blogist eraldi sissekande teeks ja asja vastu mingi draamaga huvi tekitaks. Lugejate hüppeline kasv garanteeritud 😀

  6. Või teine võimalus, vihastage mallukas täiega välja ja siis ta teeb ise juba vajalikud liigutused 😀

  7. Sellele blogrollile ei tasuks lootma jääda. Mina hoiaks oma blogrollis ikka neid, kelle blogi ma loen ka, mitte neid, kes tahavad klikkide eesmärgil seal olla 😉

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga