***

Kuidas enda nahka kaitsta

Ma lisasin selle pildi Instagrami ning alla kirjutasin “Mina, kes ma päikese käes lösutamist vihkan, sain ka luigetiitlist lahti, lõpuks 😁 Ega niisama ei öelda, et ilu nõuab ohvreid 😂
Õli kasutasin vaid ühel päevitusel, parem on ikka ilma, ja hiljem tundus, et ilma õlita hakkab isegi paremini peale. ✌#nofilter”

Mõne aja pärast läksin Instagrami ja nägin, et pildil on 6 uut kommentaari. Ohhoo, see vist on kõigi aegade rekord, sest enne ei ole nii kiiresti nii mitmel korral ühtegi mu pilti seal kommenteeritud. 😀

Avastasin siis, kuidas ma olen vastuolus oma tervisliku eluviisi propageerimisega – nüüd kirjutan, et näe, päevitage ilma õlita, palju paremini hakkab päike peale. Inimene oli pahane, sest oma naha rikkumise kiitmine ei ole just kõige inimlikum tegu. Ei olegi, nõustun.

Ainult, et mina ei mõelnud päikesekaitseõli vaid tavalist kehaõli. Olen siit-sealt kuulnud, kuidas kehaõliga hakkab päike paremini peale. Katsetasin, midagi hakkas, aga mitte märgatavalt, seega jäi see ühekordseks.

Paar nädalat tagasi lugesin kellegi blogist päikesekaitsevahendite teemal ja piinlikkusega tunnistan, et alles siis hakkasin ka enda nahka kaitsma. Parem hilja kui mitte kunagi eks.

Kui nüüd oma rumalusega veidike kekselda, siis ma isegi ei teadnud, et on olemas päikesekaitseÕLID. Teadsin alati, et on kaitsvad kreemid.

Seega, jah, minu eesmärk ei ole kunagi olnud tahtlikult hoobelda ja nõu anda, kuidas inimesed endale nahavähki saaksid tekitada. Mul polnud õrna aimugi, et ainuüksi üks sõna võib nii palju kisa tekitada.

Kuna mul on ka lapsed, tean ma, kui tähtis on nahka kaitsta. Jah, ise ma ei ole seda just kõige agaramalt teinud, tunnistan, aga lapsed on alati kaitstud. Nad juba ise igapäevaselt nõuavad seda päikesekreemi, mis meil vannitoas korvis on ja kuna Raimondil on põsel pigmendilaik, millega olen ka nahaarstim käinud, pole ma nii rumal, et promoks päikesekaitsevahendite mitte kasutamist.

Üks sõna, nii palju segadust… Aga nüüd ma ütlen, et on äärmiselt tähtis oma nahka kaitsta. Õigete asjadega. Tähtis ei ole ilmtingimata nii pruuniks saada kui võimalik, vahet pole, kuidas vaid tähtis on eelkõige oma nahka kaitsta. Ka nii on võimalik jumekas nahk saavutada. Lisasin ka natuke teksti Instagrami pildi lisaks:  “*Kuna sõna “õli” tekitab parajalt segadust, pean vajalikuks seletada, et selle all mõtlen ma tavalist kehaõli, mitte päikesekaitsevahendina mõeldud õli. Minu jaoks on päikesekaitsevahend ja on kehaõli. Loomulikult on tähtis kasutada päikesekaitdevahendit ning ma isegi harisin ennast alles hiljuti sellel teemal, mille tõttu hakkasin enda nahka rohkem kaitsma. Kui nüüd natuke oma rumalust eksponeerida, siis ma isegi ei teadnud, et on olemas päikesekaitseÕLI, arvasin alati, et on ainult kreemid. Olen jälle targem. 😊

Tegelikult on natsa kurb, et inimesed mind niii rumalaks peavad. Mul ei tuleks elus mõttessegi minna promoma, kuidas enda nahka rikkuda.

Päevitage, aga sealjuures hoolitsege oma naha eest!

6 thoughts on “Kuidas enda nahka kaitsta”

 1. Sinu pildi pealkirja sõnastus lihtsalt on selline, et ka nt mina sain aru, et kasutasid korra õli aga kuna ilma parem, siis päevitadki ilma. Ei olnud sealt aru saada nt et kasutad lisaks õlile tegelikult ka päikesekaitsekreemi. Mida kirjas pole, seda ise ju juurde mõelda ei oska :). Välja arvatud perekooli käod, nemad oskavad 😂

  1. Aga seal ju ei olnud ka kirjas, et ma ei kasuta päikesekaitsevahendit, ometi loeti seda sealt välja. Keegi ei küsinud, mis õli ma mõtlen, kas tavalist kehaõli või päikesekaitseõli. Kohe lennati peale, kuidas ma promon ebatervislikku päevitamist. 😀

   1. Ma lihtsalt mainisin, et ka mulle jäi pealkirja sõnastusest mulje, et ei kasutanud midagi :D. Kirjapildist võis lihtsalt vale mulje jääda :).

    1. Aga ometi keegi sealsetest kommenteerijatest seda ei tõdenud vaid hüpati kohe kõrri 😀

 2. Sorry, mina olen see loll kes vajab selgitust. Mis mõttega minna päevitama ja panna selleks päiksekaitsekreemi?? Siis ei saa ju pruuniks või mis põhimõttega siis päevitatakse? 😀 olen tõesti loll vist.

  1. Päikesekaitsekreem on ju selleks, et nahk liigselt päikest ei saaks. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga