***

Kuidas mu lapsed edaspidi põrandal peavad sööma

Ma otsustasin meie köögist laua ja toolid välja visata. Jah, kuulsite, st lugesite õigesti. Ei tea mina, mis värk selle remondiga on, alles 3 aastat tagasi sai meie köök valmis (v.a liistud, nendeni pole ma siiani jõudnud ja väga hea ju, sest nüüd tahaks juba uut remonti teha 😀 ) ja keset kööki valitud ka suur söögilaud ja selle ümber 6 tooli ning ma olin nii sillas ja täiesti kindel, et need jäävadki siia kööki mu elu lõpuni.

Elu läbi ei ole, aga uue laua vastu tekkis mul armastus küll, kui ma ühe sisulooja instagramis nägin ümmargust söögilauda. See armastus tekkis ikka ülihelikiirusel. Isegi Geitu ei armunud ma nii kiiresti.

Mind paelus just see laua jalg ja see, et ta on ümmargune. Okei, ehk teisisõnu kogu laud. Ja muidugi olen ma juba ammuilma mõelnud, et meie köök on tegelikult kuidagi morbiidne ja elu seal justkui sees ei oleks, sest toonid on sellised valge, must ja tumehall. Nii ma olengi siin juba mõnda aega mõelnud, et võiks vähemalt toolid välja vahetada, millegi värvilise vastu, et nendega siis natuke köögile rõõmsamat ilmet ka anda.

Ei, mulle üldiselt meeldib minu valge, musta ja tumehalliga köök, ärge saage minust valesti aru. Muude asjadega saab kenasti värve juurde lisada.

Nt on meil köögis kolm sinist vaipa, mis minu meelest sinna väga hästi sobivad ja annavad ka mega palju ruumile juurde.

Aga tulles tagasi laua ja toolide juurde, siis mulle tõttas appi Mööbliait ja lahkelt pakkus, et nad võiksid saata meie kööki ümmarguse söögilaua ja vabalt valitud toolid. See oli nagu välk selgest taevast ja seda muidugi ainult heas mõttes, sest mulle nii meeldivad sellised juhused, kus sa mõtled, et hmmm, ma tahaks seda asja ja siis keegi mõnda aega peale seda kirjutab, et kle, ma tahaks sulle selle asja kinkida. 😀 Seda ei juhtu tihti, aga juhtub ja mumst on need kokkusattumused nii lahedad.

Nii ma siis valisingi nende e-poest ümmarguse, musta värvi söögilaua ja sinised toolid ning jah, ma tean, et neid vaadates tekib sul kohe hästi mitu küsimust. Geidul tekkis ka, aga ma luban, et mul on neile vastused olemas.

Esiteks mõtled sa ilmselt kohe, et kuidas meie terve pere selle laua taha ära mahub? Kui ma seda lauda instagramis näitasin, siis küsisid seda paljud. Ma vastasin nii mitmelegi lahkelt, et meil ju köögis põrandal ruumi küll – osad söövad seal siis, mis seal ikka. Ma muidugi tegin nalja. Ma mõistan, et paljud ei mõista seda, aga üldiselt ei mõtle ma sellele enne vastamist. 😀

Selle ühiselt laua taga söömisega on see lugu, et majja kolides ja esimest söögilauda ning toole valides kujutasin mina ka oma peas ette, kuidas me idülliliselt iga õhtu terve perega laua ääres istume, sööme ja räägime oma päevast. Reaalsus on aga see, et, kui me seal laua taga kõik koos istume, siis mina jõuan oma söögini alles viimasena, sest kõigil on koguaeg midagi vaja.

Nii et ma jätan need idüllilised õhtusöögid terve perega filmidesse ega ürita seda enam reaalses elus praktiseerida ja meil ongi kujunenud välja nüüd nii, et lapsed söövad küll ühe laua taga kõik ja hetkel mahuvad nad küll kenasti sinna ära, pole mingit probleemi. Ümmargune laud on palju ilusam ka, mu meelest. Köögis on kohe palju rohkem ruumi ka.

Toolide koha pealt ilmselt mõtled esimese asjana, et 5 last ja selline materjal… Kuidas seda puhastada on? Juba katsetatud. Mul Joosep sööb seal tihti. Ise. Ja lägastab palju. Niiske lapiga üle ja voilaaa. Kassikarvad tolmukaga üle ja voilaa. Mu arvates üks lihtsamini puhastatavaid materjale üldse on see.

Meie oleme väga rahul. St mina, Geit on ka, sest mina olen ju ja ega tal siis erilist valikut pole vastu vaidlemiseks. 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga