***

Kuidas vajutada “unfollow” ehk lumehelbekestele üks ABC

Kuigi Mallukas tegi väga hea googeldamise ABC inimestele, kes ise googlet kasutada ei oska, mille järgi peaks iga suurema staari elu palju mugavamaks muutuma, siis ma olen viimasel ajal täheldanud, et veel suurem vajadus on inimestel selle järgi, kuidas vajutada “unfollow” nuppu ehk eemalduda inimestest, kes neile no kohe üldse ei meeldi.

Ma kujutan hetkel vaimusilmas ette Tõnis Niinemetsa tegemas seda Tere reklaami. Ainult, et põhiteema võikski olla “kuidas vajutada unfollow nuppu, lumehelbekesed?” sest nii lumehelbekesed me ju ka pole, et piimalt korki maha keerata ei oskaks, küll aga nii palju, et tänapäevane nutimaailm on meid niivõrd pehmeks muutnud, et ei oskagi leida õigeid nuppe sotsiaalmeedias üles.

Las ma teen teile väikese… mmm juhendi? Nii Facebooki kui ka instagrami oma, sest tegelt on üsna kahju vaadata, kuidas inimesed mind vihkavad, ma neile üldse ei meeldi, aga miski hoiab neid minu kontodel kinni. Nad on lõksus ega pääse välja. Ikka ja jälle tulevad ning kommenteerivad või lausa saadavad sms-e, kuidas ma olen nõme, mul pole elu, ma ei meeldi neile, ma teen mõttetuid asju, ma kirjutan mõttetut blogi, mul on mõttetu instagram, aga siis nad on jälle siin, ja kommenteerivad midagi.

Vabandan, ma oskan vaid telefoni vaates ja brauseri õpetust teha, sest läpakat ma ei kasuta ja äppi ka mitte, aga ehk on abiks:

Samm 1: Mine Facebooki otsingukasti peale ja tipi sinna “Jane blogi”.

Samm 2: Ette võib tulla valik, kuid ei pruugi, aga sa juba tead, milline see õige on, eks! Kui oskad, saad juba seal otsinguvalikus oma pöidlakese eemaldada. See peaks olema sinist värvi Jane blogi nime taga kohe. Kui on, klõpsa peale, pöial muutub valgeks ja ongi tehtud! Tubli!

Samm 3: Kui sa oled rohkem lumehelbeke, vajuta valikus Jane blogi peale, sulle avaneb minu blogi leht ning seal “Jane blogi” nime taga on jälle see pisike armas pöidlake, mis on sinu vale valiku tõttu värvunud siniseks, aga kui sellele peale klõpsad, on ta jälle valge ja sinu stressitase kehas saab vaikselt normaliseeruda.

Samm 4: Võõrutamine. Ära jumala eest hakka mind salaja stalkima. Kui sa oled võtnud vastuse otsuse minust eemalduda, proovi järjekindlalt selle kallal tööd teha. Ärs mõtle mulle, ära kommenteeri salaja ja palun – ära piilu!

Juhend instagrami jaoks:

Samm 1: Kõige kergem viis mind leida, on otsingukast jälle. Muidugi võid sa ka hakata läbi lappama neid, keda sa jälgid, aga see on üsna kulukas, kuigi ka seal on teatud otsingukast… Ah, tead, mine instagrami otsingusse lihtsalt – it is the easiest way, believe me!

Samm 2: Kirjuta sinna “janeblogi” ja oledki mu leidnud. Kliki peale ja sulle avaneb minu instagram.

Samm 3: Profiilipildikese kõrval on piltide arv, jälgijate arv ja see, kui paljusid mina jälgin. Nende all on “message” nupp ja kohe järgmisena ühe mehikese ikoon, vot klõpsa nüüd selle peale ja sulle avaneb selline vaatepilt:

Samm 4: Ega muud ei olegi, kui jõuame asja tuumani ehk kliki “unfollow” ja üks suur mure sinu elus on jälle murtud. 😊

Tegelikult ma soovitan ka instagrami puhul valvas olla, et ei mingit piilumist, salaja stalkimist. Mina ei taha, et sa sellesse auku tagasi langed ja kui juba mina, võõras inimene sulle sellist needust ei soovi, siis ilmselgelt on ka sinu lähedased sinu heaolu pärast mures. Ära tekita neile lisastressi ja püüdle sellest sõtuvussuhtest, mis sul minuga on, vabaks. 😊

Ja kui sa jälgid veel mõnda sellist inimest, kes sulle kohe üldse ei meeldi, iga tema sõna ja tegu on nii vastukarva, et paha hakkab, aga sa ei oska kuidagi sotsiaalmeediaga ümber käia, siis juhend jääb samaks, AGA inimese nimi on teine – vastavalt sinu enda sallivuseelistustele. Ära seda unusta. Pole vaja, et kuni närvide lõhkemiseni proovid kõiki ebameeldivaid inimesi Jane nime all üles leida ja eemaldada. 🤭

2 thoughts on “Kuidas vajutada “unfollow” ehk lumehelbekestele üks ABC”

  1. Täiesti hämmastav, et ongi nii, et mõned ei saa aru, et nad EI PEA jälgima seda, mis neile ei meeldi. Ei pea lugema midagi, mis seest üles keerab. Nali naljaks, aga ma usun, et mõnel tulebki selle ja sarnaste postituste peale see ahaa-hetk. Et ei peagi ju!

    Tundub täiesti loogiline, aga kui su päevad on täis nõmedaid kliente ja hoolt vajavaid lapsi ja sul ei jää aega asjade üle järele mõelda, siis ei tule selle peale, vaid teed edasi harjumuspärast, nt loed enda jaoks vastikuid blogisid. Kõiki blogisid ei peagi lugema ja kui tõesti on fomo, et kuidas ma ei loe, kui kõik teised loevad – kui tõesti on mingi tähtis teema, küll see põrkab ka sinna lehtedele, mida edasi loed ja mis sind ogaraks ei vihasta.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga