Määratlemata

laps vanavanemate juurde?

Teist aastat järjest läheb vanem poeg suvel nädalaks minu vanemate juurde. Esimest korda oli ta kahe aastane, kui veetis pikemalt aega vanavanematega. Nüüd on ta kolmene ning läheb jälle nende juurde natukese pikemaks ajaks. Mõeldes siin kuupäevadele, vaadates kapist asju, mida pojale kaasa panna, tuli meelde hordide viisi saadud pahameel eelmisel suvel, kui ma saatsin poja nädalaks vanemate juurde maale. Jäi mulje, nagu ma oleks ta vägisi oma vanemate juurde viinud. Tegelikult tahtsid nii minu vanemad, kui ka poeg seda. Muidugi mina samuti, sest olin paar kuud enne sünnitanud ja minu jaoks oleks olnud luksus, kui saan olla paarikuuse imikuga kahekesi ning ei pea jälgima vanemat poega. Lausa puhkus ju!.. peaaegu. Ma mäletan, kuidas tulid ask.fmi süüdistused (noh, see ainus koht, kus eluheidikud julgevad oma arvamust avaldada), miks ma oma poja ära andsin ja kuidas ma küll suudan ilma temata. Kuidas mul üldse saab olla süda sees, et saata oma poeg nädalaks minu vanemate juurde. Küsiti veel, kas mu vanemad armastavad rohkem minu vanemat poega, et nad pisemat samuti enda juurde ei võtnud. Jah, te kuulsite.. miks ma ei saatnud oma paarikuust imikut nädalaks oma vanemate juurde? Kas mu vanemad tõesti ei armastanud tol hetkel pisemat poega? Halleluujah! Sellel suvel ma samuti ei saada oma pisemat poega vanemate juurde, sest usun, et aastane on veel liiga noor, et nädalakese emast eemal puhata. Vanem poeg aga aina pärib ja pärib, millal tema saab kord maale minu vanemate juurde minna. Kujutage ette, kui ma ütleksin talle, et õu, mis mõttes.. pärast hakatakse mind jälle halvaks emaks tembeldama, sest ma saatsin su maale puhkama. Kui ta oskaks ennast piisavalt palju väljendada, ütleks ta kindlasti mulle, et ma ei huvituks sellest, mida teised arvavad. 

Nüüd me teemegi siin plaane ning kuna pisike mõte on minna jaanipäeva veetma Kihlepasse (kuskil Audru juures), siis tagasi linna tulles mõtlesime minu vanemate juurest läbi hüpata ning vanem poeg nendeni toimetada. Tuleb küll pisike ring sõita, aga pole hullu- mulle meeldib suvel autoga ringi sõita. Pisema pojaga saame siis nädalakese omavahel olla ja tunnistan, et mina saan omamoodi puhata. 

1 thought on “laps vanavanemate juurde?”

  1. Minu vanemad tuleb risti lüüa vist. Olin iga suvi vanaema või vanaisa juures. Samuti ema parima sõbranna juures. ja mitte nädal-kaks , vaid ikka mitu kuud 😀 .
    Ka oli mu laps suisa 6 kuud minu emaga.. ta oli 3 aastane siis .. sest ma olin välismaal tööl ja meest mul polnud. No tegelikult, kui vanemad võimaldavad seda .. hoiavad lapsi hea meelega jne .. ma ei tea, miks mitte.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga