Määratlemata

lapsed ja ostukärud

Teate ju küll neid pisikesi ostukärusid suurtemates poodides, millega lapsed saavad vahvalt poes ringi vurada ja emmet-issit ostlemisel aidata? Kui ma esimest korda selliseid kärusid nägin, pidin end pikali ohhetama ja ahhetama, sest mis saaks veel armsam olla kui pisike laps pisikese ostukäruga? Nüüd, aastaid hiljem, olen ma otsustanud, et mingis mõttes on need kärud siiski saatanast. 

Kuna viimasel ajal on ilmad nii ilusad ja soojad, käin ma pea igapäevaselt lastega õues pikemalt jalutamas ning selle juurde kuulub ka poeskäik (mitte, et koledatel ja külmadel ilmadel ma lapsi toas kinni hoiaks ja poes üldse ei käiks :D). 

Lapsed avastasid alles hiljuti, et nende poeskäik veereb palju lõbusamalt kui nad võtavad endale mõlemad ühe ostukäru. Mis mul selle vastu ikka olla saaks? Õnneks on nad mõlemad juba nii suured, et ma ei pea mööda poodi neid taga ajama ja samal ajal peast kinni hoidma. Nad juhivad ise, saavad hakkama ühesõnaga. 

Ühel heal päeval oli aga selline juhus, kus meist möödus meesterahvas poes ning teate ju küll, et enamus laste ostukärude küljes on pika varrega lipukesed, millel on poe nimi kirjas. Niisiis, me möödusime ühest meesterahvast ja Raimond ei läinud talle käruga pihta ega midagi, kuid selle lipukesega küll. Mina muidugi usinalt vabandasin, kuid too mees seda ilmselgelt ei kuulnud ning sositas endamisi: “Kuradi tatikas raisk!”. Okei, siis mul jäi suu ammuli ja ma olin imestunud… lihtsalt. Teisest küljest ei saanud ma sellele meesterahvale midagi pahaks panna. Mitte, et tema ütlus kuidagi õigustatud või normaalne oleks, aga ma mõistan, miks ta pahane oli. 

Pean tõdema, et ka mul on korra õnnestunud oma lapselt selle lipukesega vastu pead saada ja see ei ole teps mitte nii valutu kui esmapilgul tunduda võib. Ja ma usun, et kui ma peaksin kellegi teise lapse kärult sellise hoobi saama, siis oleksin ka kindlasti pahane, vahet siis pole kui väga mulle lapsed meeldivad. 

Täna hakkasin kodus mõtlema, et miks pagana päralt need lipukesed seal üldse on. Ma saan aru, et poe nimi peal ja puha, aga milleks? Lapsed ei vaata isegi neid- nii minu omad kui ka need, keda poes kohtan. Üks pluss sellel lipukesel on- vanemad saavad sealt kinni hoida ja reguleerida lapse liikumist. Ehk siis sellepärast? Ma ei tea, minu lapsed mul küll midagi reguleerida ei luba, nad ütlevad, et saavad ise hakkama. 


Ja siis olen mina seal igal korral neid kärusid sorteerimas, sest kui hästi otsida, siis leiad ka käru, millel puudub lipp.. ja kes otsib, see leiab. 😀
(pilt talvel tehtud ikka :D)

10 thoughts on “lapsed ja ostukärud”

  1. Alati selliseid asju luges vajub mul suu lahti. 1) Kuidas keegi solvab niimoodi lapsi? Mul endal korduvalt mingi laps sülle jooksnud, käruga otsa sõitnud. Viimane kord kui üks 3-4 aastane sülle jooksis, konkreetselt jooksis mulle sülle, siis ma tõstsin ta ülesse. Laps naeris, ma naersin, ema naeris. Pärast nägin neid poes veel ja laps lehvitas mulle nii hoolega. Nad ju lapsed ja õpivad alles. 2) Kas sa ütlesid ka sellele mehel midagi? Ma saadaks täiega v**u sellise inimese, kes mu lapse kohta tatikas ütleks.

  2. Selles ongi asi- ma olin jalust nii rabatud ja šokis, et ei tulnud pähegi kaks last kaenlasse võtta, üle poe joosta ja hõigates kedagi v***u saata 😀 Ja kas just sinna olekski tahtnud saata, pigem korrale kutsuda, sest oma laste ees selliseid sõnu ei kasuta. Nüüd tagantjärele kindlasti olen targem ja järgmine kord katsun kahe jalaga maa peal olla. Sellist asja kohtasin esimest korda 22- aasta jooksul ja ehk sellest selline “jalge alt vaiba ära tõmbamise” efekt 😀

  3. No mitte otseselt v***u aga sellised idioodid peaks paika panema. Miks sina peaksid poest lastega ära jooksma? Õudne, ma nüüd mõtlesin, et mind ei ole kunagi lapsed häirinud poes. Aga vot need ajavad kurjaks, kes poes seisavad kusagil kobaras ja pläkutavad. Kobigu kohvikusse 😀

  4. Ei, ma ei mõelnud seda, et pean lastega poest ära jooksma vaid kuna see meesterahvas nii kiirelt mu silme alt kadunud oli, siis et talle midagi öelda, oleks ma lapsed kaenlasse pidanud võtma ja teda otsima minema. 😀

    Mind ka lapsed ei häiri. Eks ikka mullegi vahel nt käruga otsa sõidetud või otsa koperdatud, üldse ei häiri. Mul peamine see, et lapsega endal kõik korras. Neil ikka juhtub, seda ei saa pahaks panna.

  5. Need lipukesed on seal sellepärast ka, et lapsevanemad kaugelt näeks oma last (st kui nad muidu on sellised lühikesed, siis see on kõrge ja siis vanemad näevad, et mingi lipp liigub seal, ilmselt on minu kadunud laps 😀 ) ei tea küll, kui hästi see praktikas töötab, aga peaks selline põhjus olema

  6. Ideaalis võiks ju siis olla nendel lipukestel erinevad värvid. Kui mina lastega olen poes käinud, siis olen näinud samal ajal väga palju lapsi, kes samasuguste kärudega ringi jalutavad poes (vanematega muidugi :D) ja kui lapsed peaksidki ära kaduma, siis on suht niru iga lipu peale kohale joosta või vaadata, kas on oma laps või ei. Kui aga värvid lipukestel, siis ma usun, et palju kergem see leidmine. Kuigi minu lapsed õnneks ei kao iial ära (never say never :D), eriti poes.

  7. Ei mõista mis sellel mütsil viga on, tähtis et lapsel oleks soe ju. 🙂

  8. -kui juba täiskasvanud tihti poes sõidavad kärudega nii, et ei vaata kuhu ja millele otsa sõidavad. Mida me siis lastest ootame?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga