***

Meie pere lemmikumad toidud

Ma vist olen nati oma “ma ei oska süüa teha” naljaga üle piiri läinud ja nüüd arvavad inimesed tõsimeeli, et ma ei oska köögis mitte midagi teha ja päevasel ajal, kui Geit tööl on, istume siin kõik näljas. 😀

Sorri. Halb huumor.

Ma oskan küll süüa teha, kuid ma ei tunne ennast köögis mugavalt ja kui on võimalus, et keegi teine teeb minu eest selle ära, siis igaljuhul kasutan seda võimalust, sest miks mitte, kui oled juba koperdanud mehe otsa, kes tunneb ennast köögis mugavalt. Jumal tänatud, sobime ideaalselt – köögi-getu ja koristaja-jane, sest ega tema koristamisoskused väga… head just ei ole, seega perfect match, eksole. 😀

Aga minult on jällegi küsitud, mis meie pere lemmiktoidud ka on. Las ma räägin ja näitan.

Kuna küsiti just lemmiktoite, siis nendest ma ka räägin. Ma ei hakka siin üles loetlema, mida hommikuks-lõunaks-õhtuks sööme. Sööme peaaegu kõike, ei ole väga valivad ja pirtsakad. Geidul on küll makaronitrauma lapsepõlvest ja seda sööme pigem vähem, aga siiski sööme. 😀

Üldiselt sööme me üsna koduseid toite, mingeid fäänsipäänsi vikerkaarevärvilisi toite, mille nime hääldamine ajab keele sõlme, me ei valmista, samas vahel on küll mõnes toidus palju värve, aga see tuleb põhiliselt erinevate köögiviljade arvelt.

Minu suureks lemmikuks ning mida on hästi lihtne valmistada, on kindlasti munapuder tomati-kurgi-tilliga. See on maitsev ja toitev! Kindlasti ühed meie pere lemmikud, mida üsna tihti valmistame, kas hommikuti või lõunasel ajal, on ka pannkoogid moosiga.

Meie pere absoluutne lemmik ja mida me üsna tihti valmistame, on just ahjukartul ja köögiviljad koos ahjulihaga. Ja lapsed võitlevad aina vähem köögiviljade vastu. Hendrik võitleb rohkem, Raimond sööb suurema isuga, aga ega neile see “roheline toit”, nagu nad ise ütlevad, väga mokkamööda ei ole. Õnneks on seis parem, kui nt aasta tagasi, kus jäetigi kõik köögiviljad taldrikule alles, sest öäk oli, kuigi ise pole proovinudki. 😀 #lapsed

Aga üks teine lemmik on hakklihast valmis vorbitud pihvid koos värske salati (nt paprika, kurk, mais, hernes, jääsalat, till või lihtsalt kurk ja tomat, oleneb isust), kodujuustu ja kartulitega. Veisehakkliha on kõige parem, pihvid tulevad mõnusad mahlakad.

Veel minu üks suur lemmik on kodune pitsa. Enamasti on Geit seda valmistanud, kuid korra proovisin mina ka ja ma ei tea, kas mulle tundus, sest see oli ikkagi minu tehtud või eelmisest pitsasöömisest oli jupp aega möödas, aga see oli nagu üle prahi! Palju parem, kui kõik eelmised kodus tehtud pitsad. 😀

Kunagi oli minu suureks lemmikuks nuudlid kanaga. Üsna wannabe variant Chopsticksi omast, aga ajas asja ära küll. Nüüd kahjuks enam pole neid nuudleid kuskil müügil, milledt ma seda rooga valmistasin ja sellepärast polegi juba ammu ammu seda söönud. Ma ei tea, kas leian instas pildi toidust…

Ja kui ma hakkan loetlema siia, mis on laste lemmiktoidud, siis võite juba isegi oletada, et magus on kõige parem. 😀

Minu köögis ilutseb uus Delimano Copperlux sarja komplekt, millega ma siiani veel väga rahul olen. Õli läheb vähe, toit ei hakka põhja külge, pannkoogipannil mõnus madal äär, potid mugavalt sügavad. Olen väga rahul!

Copperlux toodetel on hetkel kampaania 2=1, kus soetades ühe toote, saad vabalt valitud odavama tasuta kaasa. Vaata rohkem siit: http://links.delimano.ee/c/19728350

Kampaania kestab kuni 3.02!

2 thoughts on “Meie pere lemmikumad toidud”

  1. Armas postitus, aga silma jäi väga kriipima selline sõna nagu “nälgas”. Korrektne vorm on “näljas”. On väga armas, kui edaspidi kirjutad seda sõna õigesti. Aitäh 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga