***

Mida osta beebile?

Esimese rasedusega olin ma nii võhik, et ma ei teadnudki, millal või mida vaja läheb. Voodi sai soetatud, vanemad ostsid vankri ja riideid. Elu oli nagu lill ja ei pidanud muretsema sellepärast, kas jõuab kõik enne lapse sündi ära osta.

Raimondiga ma juba teadsin, mida vaja läheb mis ajaks. Mul oli esmatähtis see, et enne lapse sündi oleks olemas kindlasti voodi ja vanker. Ja riided. Ja apteegikraam. Ehk tegelikult kogu kupatus, mida beebil vaja võib minna.

Nüüd olen ma targem ja kogemust ka natukene rohkem. Kui minult küsitakse, kas olen beebile midagi ostnud ka, siis laiutan käsi ja jumala rahumeeli vastan eitavalt. Ja ei olegi. Ma ei viitsi ausalt öeldes oma pead sellega hetkel vaevata ja arvan, et aega on. Kuigi võib ju mõelda, et peale lapse sündi on käed-jalad tegemist nii täis, et pole mul aega kuskile minna ja vaadata.

Ma olen kolmanda rasedusega sedameelt, et võtan asja rahulikult. Seoses vankriga on mul mingid soovid ja olen ka leidnud mõne, milles tahaks enda beebit kärutada, aga ma veel ootan. Tahaksin selle viimasel hetkel osta, kui mitte alles peale lapse sündi.

Voodi osas on veel kõik lahtine. Üks aeg siin mulle üks meeldis, aga sellega oli igavene jama. Asus teine Tartu külje all ja siis pidid nad mulle voodi ära tooma, aga meil tuli midagi ette ja hiljem neil ja siis jäigi asi ära. Siis hakkasin aga mõtlema, et sellega pole ju ka kiiret. Eelmised lapsed kõik päris pikalt alguses minu voodis maganud. Esimese lapsega ma muretsesin hullult, et pööran end tema peale magades. Teisega seda hirmu enam polnud, sest usaldasin ennast ja teadsin, et never ma ei lömasta oma last ära. Ja nüüd olen samal arvamusel.. Pealegi, sain ma Anni pesalt ülinunnu beebipesa, milles teda vajadusel hoida, kui ta meie kaisus silma puhkab.

Jah, ma ilmselt valetaks, kui ütleksin, et beebile ei ole miskit soetatud. On küll. Anni Pesa (link!) saatis mulle hulga kraami ja ma pean ise ka mõistatama hakkama, mis on mis, aga üks asi on kindel- see beebike saab pehmusega ära hellitatud! Ausalt, ma tahaks ise nende asjade sisse mõnulema minna, sest need tõesti on hästi lapsesõbralikust materjalist valmistatud. 

Veel on meil kodus olemas mähkimisalus, mille küljes ka vann. Ja lamamistool, aga eks näis, kui palju ja kas see kasutust leiab. Eelnevate lastega pole ma neid kasutanud, seega on need täitsa uued asjad mu jaoks.

Riietest ei tasu vist rääkidagi. Hendrikust ja Raimondist olen korralikumad beebiriided alles jätnud. Sest noh.. hehe, mitte sellepärast, et kolmas laps oleks aastaid planeeritud olnud. Pigem mälestuse eesmärgil, et neil endil oleks vahva kunagi vaadata, milliseid pisikesi riideid nad kandnud on. 🙂

Aga mul on selline tunne, et see beebike marsib haiglast koju palja peega. Vaatan gruppides ringi ja no ei leia midagi. Tahaks uusi riideid. Ilusaid, omanäolisi, armsaid, poisilike. Ilmselt ma viimasel hetkel nad ka soetan. Mulle räigelt meeldivad need H&M komplektid, aga ma ei tea, kui kvaliteetsed nad on.

Facebookis olen silma peale pannud mõnele lasteriiete lehele, kus müüakse vinge disainiga asju.

Apteegikraam tuleb ka ilmselt käigupealt, sest kui aus olla, siis ma ei mäletagi, mida vaja läheb. Omal ajal kasutasin nibukreemi (esimese lapsega ainult), gaasirohud olid igaksjuhuks olemas, aga ma ei mäleta, et ma oleks nendega väga hullusti kimpus olnud. Kõik krooksud ja puuksud sai korralikult välja loomulikul teel. 😀

Ma olen siin mõelnud, et ehk peaks mähkmeid hakkama varuma? Samas, äkki ei sobi nahaga kokku ja on mahavisatud raha. Seega.. vist on targem mitte midagi osta ja lihtsalt kõik käigupealt teha. 😀

Misasju teie beebile raseduse ajal soetasite juba? Või jätsite ka kõik viimasele hetkele? Peale beebi sündi?

5 thoughts on “Mida osta beebile?”

 1. Minu olukorda sa juba tead; 🙂
  Pm on köik olemas. Ka erinevad mähkmed. Apteegikraami ei osta enne kui reaalselt vaja läheb . Väljaarvatud need asjad mida haiglasse kaasa vötan.

 2. 17 päeva tähtajani ja olemas pmts kõik, peale apteegikraami, aga selle varun ka jooksvalt vastavalt vajadusele (v.a. haiglakotti kaasaminev)
  Aga erinevalt esimesest lapsest olen ma olnud tunduvalt tagasihoidlikum, pole mingit mõttetut kraami ostnud. Voodi, vanker, lamamistool, igaksjuhuks varutud ka 2 MAM Anti-Colic pudelit ja MAM lutid..never know millal vaja läheb 🙂
  Esimesega oli mul igast pudipadi varutud, nüüd olen ka riietega tagasihoidlikum olnud, eriti veel kuna soo sain alles eelmisel kuul teada (kuskil 35 nädalat oli siis)

 3. Ma pooldan ka seda, et asju osta vastavalt vajadusele. Kodus 2 poissi ning hetkel siis ootan oma kolmandat last (sugu veel ei tea). Esimesele poisile sai ostetud enne sündi mõned vajalikud riided, ise kudusin kombe, vankriteki ja mütsid. Perekoolist saadud sedeli järgi sai soetatud ka apteegikraam. Dekreedirahade eest ostsime 3in1 vankrikomplekti ja ühe paki mähkmeid rohkem asju nagu ei olnudki. Teisele lapsele sai siis enne sündi veel vähem asju ostetud, kuna vahe oli poistel 3 aastat siis olime jätnud vanemast lapsest kõik armsamad ja kasutust saanud asjad alles.

  Praegu ootan siis kolmandat (26 nädalat täis), poiste asjad on kõik ära antud (välja arvatud vanker, mis ootab korda tegemist, kuna see oli vahepeal välja laenatud ja mõned kohad kasutuse käigus katki läinud. Kui mehel õnnestub see korda teha, siis tahaks seda vankrit jälle kasutada). Nädal tagasi sai tellitud mõned bodyd ja sipukad, lisaks veel 2 paari õhukesi kindaid, sokid ja 2 mütsi.
  Poodides käin piilumas kevad-sügis kombekaid ning netist uurin turvahälle. Muud nagu ei olegi veel vaadata jõudnud ning muude asjade ostmise plaanin jätta juuli-augusti kuusse (siis on vaja minna pealinna lähistele pulma ning kasutame mehega ka juhust, et saame sealsetes poodides tiiru teha, ilma poisteta).

  Samas ma usun, et kui laps peaks varem sündima, siis küll mees ja sugulased esmased vajalikud asjad ka kuskilt leiavad ning haigla toimetavad, seega seda kartust mul küll ei ole, et päris palja lapsega haiglast välja tulema pean. 🙂

  Eks see põdemine ja asjade kiiresti kokku ostmine olegi pigem esimese lapsega, kus kõik on alles uus ja huvitav.

 4. Mul olid enne poja sündi varutud vanker, voodi, voodipesu, liiga palju riideid, kraam apteekist (purelan nibukreem, gaasirohi, mida kordagi õnneks vaja ei läinud, väikesed marlilapid, füs. lahus, sudocrem, endale mõned asjad), beebipesa tegin ise – läks väga asja ette, algul kasutasin seda ka vankris, et hubasem oleks, vannitamise asjad, mõned väikesed mähkmepakid, rinnapump jne. Enamvähem kõik vajalik ja natuke liiga paljugi sai ette ära varutud 🙂 Samas jälle oli hea muretu nii.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga