***

Mida päriselt haiglasse kaasa võtta?

Ma olen mõnel korral ikka peale sünnitust kirjutanud, noh enne ka ikka, et mida haiglakotti pista ja mida päriselt ka vaja läks ja iga korraga see nimekiri lüheneb. 😅

Kuna olen omajagu sünnitanud, siis olen pidanud omajagu haiglakotti ka pakkima ja haiglas konutama, et kogemust nagu on.

Tuleb tõdeda, et esimese, teise ja kolmanda lapsega pakkisin end suht üle. Neljandaga juba taipasin rohkem, et pole vaja end üle pakkida ja mõttetuid asju kaasa tarida.

Kui nüüd enne keisrit minult küsiti, mida haiglasse kaasa võtan ja ma vastasin, et nibukaitsmed, rinnapumba ja akulaadija, siis paljud olid suht hämmingus, et kuidas nii väheste asjadega hakkama saab üldse.

Okei, lõpuks läksid ikkagi kotti ka nibukreem, hambahari, hambapasta, kamm ja vahetusriided (neid kasutasin koju tulemiseks). Kui ma haiglas olin, siis Geit tõi šampooni, dushigeeli ja svammi ka. 😀

Ehk siis nibukaitsmed (neid saab ka haiglatest tegelt, aga ma ei tahtnud küsida sealt ise), rinnapump (asendamatu abiline, et stimuleerida piimateket, ma kirjutan enda omast veidi pikemalt ka millalgil), akulaadija, hambapasta ja -hari, vahetusriided ja pesemisasjad. Muud vaja polnud, sest haiglas oli olemas.

Ja, kui keegi küsib, miks nibukaitsmed, siis mul on nendega kõik lapsed rinda palju paremini võtnud ja endal ka inimlikum olla, st pole nibud nii lõhkised ja valusad.

Nibukreemi osas ka mõtteid – täiesti mõttetu. Kulub palju, maksab palju, aitab küll, selles osas halbu sõnu pole, AGA muretsege endale meditsiinilised hõbedast nibukaitsmed – toimivad nagu need MAM nibukompressid. Esimene suurem väljaminek, a loputad vee all ära ja läheb uuesti kasutusse.

Minu omad on pärit http://www.kidsmed.ee ja võite proovida ka sooduskoodi JANEBLOGI. Ma ei tea, kas see enam toimib. 🙂

Aga haiglakotis olid veel mul rasedakaart ja rahakott ka dokumentidega – pidid ka vajalikud asjad olema. 😅

Turvahälli ja beebi kojumineku riided tõi Geit viimasel päeval.

Ma olen seda meelt, et palju pole kaasa vaja tassida. Alati saab lasta kellelgi tuua, kui tõesti häda käes. Toidud olid ka haiglas head ja kuigi Geit mulle sinna saatis snäkke ja asju, siis mul väga isu neid süüa polnud. Enamus ajast magasin – üritasin puhata, kui beebi magas.

4 thoughts on “Mida päriselt haiglasse kaasa võtta?”

  1. Ise haiglakotti pakkimise peale mõeldes olen ka argumenteerinud,et kas tõesti on vaja minna kohvriga sünnitama nagu osad siin lähevad ? Kas päriselt ka vähemaga ei saa 😀 Ise loodan ka,et ikka saab vähemaga.

  2. Täitsa teemaväline küsimus aga no see voodi! 😍 Kas oleksid nõus avaldama, kust sellise leida võiks?

      1. Jaa ma tahtsin ka juba alguses kui seda kuskil pildil Janel nägin seda osta beebsule aga näe kohe oli otsas . Ei imesta ka, nii äge ju teine 😍.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga