***

Miks lapsed ei tohi tööl käia?

Meil on lastega alati hästi huvitavad ja lõbusad vestlused, kui lasteaiast koju jalutame. Arutleme selle üle, mida nad lasteaias tegid, kuidas meeldis ja mida õppisid.

Kõndisime täna kodu poole, kui Hendrik küsis, kus issi auto on. Vastasin mina, et issi on ju tööl. Hendrik küsis selle peale, miks issi iga päev peab tööl käima. Mina vastasin, et issi käib täpselt samadel päevadel tööl, kui nemad lasteaias ja nüüd algab ka issil kaks vaba päeva.

Raimond sekkus meie vestlusesse ja ütles: “Lapsed ei tohi tööl käia!” Ma kohe mõtlesin, et arendaks seda vestlust ja küsisin: “Miks lapsed ei tohi tööl käia?” Raimond kehitas õlgu ning küsisin sama küsimuse Hendrikult. Hendrik paiskas kohe mitu varianti välja: a) sest siis hakkab piibitama (hiljem selgus, et ta mõtles neid poe turvaväravaid), b) tööriistad võivad lastele haiget teha, c) sest lapsed peavad mängima ka. Üsna asjalikud vastused, eks.

Siis pöördusin ma aga uuesti Raimondi poole oma küsimusega ning ta vastas: “Ma ei ütle midagi, ma lihtsalt mõtlen.” ok. 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga