Määratlemata

miks ma olen puterdaja?

Öelge mulle, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisss?!!! Üks tuttav töötas Tele2-s ja soovitas mul sinna kandideerida. Telefonimüügispetsialistiks? oli vist õige nimetus. Ma läksin hullult õhinasse ja mõtlesin, et miks mitte. Istud kontoris ja vestled klientidega. Kirjelduse järgi midagi peadmurdvat ei olnud. Kandideerisin ja jäin ootama vastust. Üks päev helises telefon, võõras number, vastan. Helistatakse Tele2st ja hakatakse küsima küsimusi. Mina samal ajal muidugi lebotasin diivanil ja õgisin jäätist. Noh jah. Tuli välja, et nad soovisid teha telefoni teel eelvestlust ja kui kõne lõppes, siis oli mul selline tunne, et ma surun selle jäätise endale nii sügavale kurku, et ma ei saa enam iial mitte ühtegi sõna öelda. Päris ausalt. Jumal tänatud, et lapsed magasid, sest tavaliselt just siis, kui ma telefonis kellegi tähtsaga räägin, otsustavad nad kakelda või midagi lõhkuda või midagi muud teha, mis mu tähelepanu- ja kuulmisvõimet sajaprotsendiliselt segaks. 

Nad küsisid nii kergeid küsimusi ja siis olin mina seal nagu…
Ja peale seda kõnet ma mõtlesin, et ok, seda tööd ma kindlasti ei saa. Keel oli nii sõlmes, et hoia ja keela. Samas tuli see kõne nii ootamatult ja mingit erilist mõtlemisaega ei olnudki. Aga kas peaks olema? Ma arvan, et hea telefonimüügispetsialist peab hakkama saama igasuguste ootamastustega ning ei tohiks puterdama hakata. Umbes, et nemad küsisid, mis värvi on muru ja mina vastasin, et täna on ilus.. see noh, see ilm jah. 😀 Täiesti mööda ühesõnaga. Ega mul väga kogemusi ei ole ka töövestlustega. Elus olen paaril käinud ja ühega on ka näkanud ning olen tööle saanud. 

Pigem olen ma kirjutaja inimene. Saan enne korralikult läbi mõelda, mida ja kuidas tahan ma oma mõtteid kirja panna. Ideaalis sooviks ma teha tööd, mis olekski justkui seotud kirjutamisega, aga ma tean, et see unistus on veel liiga roosa ja kõrgel pilvedes. 

14 thoughts on “miks ma olen puterdaja?”

 1. Mis töö see täpsemalt peaks olema, ehk mida sa kirjutada tahaksid? Uudiseid? Kajastada kollast meediat? Teaduslikud artiklid?
  Kirjutamise puhul on oluline õigekiri, kuid enamasti paljudes asutustes on selleks eraldi inimene, kes kontrollib artikli üle.
  Õigekirjast olulisem on oskus “reaalselt” kirjutada. Kirjatükis peab olema sissejuhatus, teemaarendus, näited, (analüüs,) kokkuvõte. Loen tihti su postitusi ja sul on pealkirjad sisust mööda või mittemidagi ütlevad, paljud postitused 2-3 lõiku, ehk lugejana ma ei saagi aru, mida sa täpselt öelda tahad/tahtsid.

  Tööturg on suur ja lai, aga sinu võimalused kesised, juba seetõttu et sul pole püsivust (tuled töökohast lihtsalt ära, omamata uut kohta), tööandja teeb eelnevalt põhjaliku uuringu su kohta ja leiab blogi, kus saab lugeda, kuidas sa ei jõua mitut asja korraga teha, st käia tööl, koolis ja autokoolis.
  Blogis on ka su kommentaarid nähtavad, mis alati ei pakata just haritusest (jah, on olemas haridus ja haritus).

  Kui sa tahad paremat ametikohta, siis hakka läbi mõtlema, mida sa siia kirja paned. Kellelegi pugema ei peagi, aga mõningaid ohverdusi peab tegema, kui puhtalt blogiga ei ole võimalik end ära elatada ja on vaja kellegi teise all töötada, ehk sa pole iseenda tööandja.
  Ära nüüd seda kommentaari rünnakuna võta, vaid pigem mõtlemisainena.

 2. Sellepärast? Lasteaias nad arenevad rohkem, kodus lclt vaatavad, kuidas emme netis.

 3. Minu meelest on kiitustväärt, et sa jätad lapsed koju, kui ise kodus oled 🙂 Paljud vanemad ei saa aru, et lastele võiks võimalusel anda vabu päevi. See, et lasteaias areneb rohkem… Ma ütleks, et puhanud laps võtab hulga paremini uusi teadmisi omaks. Lisaks ma usun, et Jane tegeleb ka kodus lastega. Lihtsalt igast liigutusest ei pea ju blogima ka 🙂

  Muidugi, kui vanemad käivad tööl, siis ei saa neid vabu päevi teha, aga nii kaua, kui sa kodune veel oled (usun, et seda pole pikaks ajaks), hoia neid ikka nii palju kui närv kannatab kodus.

 4. Hahhaaa, kui naljakas. Kui lapsed on lasteaias ja ema kodus, saab ema sõimata, et on rongaema ja kui ema jötab lapsed koju, siis lapsed ei arene. Omg:D

 5. Tõesti, me õpime kodus ja numbreid ning teeme palju muudki, aga ma ei pea vajalikuks seda kõike siin kajastada, sest ma jätaks juba ainuüksi endale tunde, nagu ma peaks kellelegi ette kandma või tõestama, et ma tegelikult ka tegelen oma lastega. Milleks? Ma ei pea tõestama seda mitte kellelegi. 🙂
  Aga eks ma ikka mõni päev viin neid lasteaeda, sest reaalselt tahakski puhata ja üksinda olla. 🙂

 6. Loe enda esimest lauset!? “..õpime kodus ja numbreid…”
  Vähem alkoholi! 🙂

 7. Hallo, kas iga väikese vea pärast pillutakse kividega surnuks ja tembeldatakse joodikuks? Tšiisas, kus maailmas sa elad. 😀 Ilmselgelt tahtsin ma kirjutada, et me õpime kodus tähti ja numbreid. Vähem vihkamist. 😀

 8. Mina soovitan sul kirjutada MUM Agentuuri. Lihtne võimalus teenida promoneiuna raha. Päevad on lyhikesed ja mina sain tunnis 5€ kätte. Just praegu otsitakse ka uusi tüdrukuid just. Proovi !:)

 9. Tele2 firma eriti just see telefonimüügispetsialist on sellinne töö kuhu üldiselt võetakse kõik kandideerijad vastu. kuna tööd teil jagub. Ise olen töötanud tele2 info liinil.. ja tean et enamasti ikka võetakse kõik sinna ilusti vastu seda selle pärast et koolituse ajal enamus lähevad lihtsalt minema 😛 muidu see meeskond ja kõik seal tele2 kontoris väga tore ja teenimis võimalused väga head 🙂 soovin edu !

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga