***

Miks neid riideid üldse selga vaja on?*

Kui ma nt Adeelet vaatan, siis tekib mul küll peas küsimus, et kellele ja miks neid riideid üldse vaja on, sest ta teeb tavaliselt sellist seakisa, kui üritan teda riide panna ja talle need üldse ikka ei meeldi. Vahepeal saame asja jonksu ja juba hakkab riideid vähe rohkem sallima ja siis järgmisel päeval on jälle sama kisa lahti. 😀

Kevad on aga käes ja kaugel see suvi ka on, seega talveriided viskasime kappi tagasi ja nüüd oleks aeg värskendada riidekappi ja valida lastele suveks uued, mugavad ja ägedad riided, eks.

Me oleme alati enne suve suurema šopingu ette võtnud ja laste riidekappi täiendanud suveriiete näol ja ega see aasta teisiti olema ei saa – suveks on vaja ikka korralik kogus riideid muretseda, sest ma ei tea, kuidas teie lastega on, aga minu omad naudivad suvest iga pisiasja täiel rinnal ja riiete vahetamist tuleb päevas rohkem kui korra ette. Sellepärast ma ka mõtlen, et võibolla olekski targem, kui nad suve saadaks mööda paljalt. 😀

Nüüd, elades majas, omades oma privaatsemat hoovi, siis tegelikult nad ongi väga suure osa suvest lihtsalt aluspesu väel siin, sest et nii palav on ja kellele neid riideid ikka siin hoovis vaja on. 😀 Aga väljaskäimist on suvel ka väga palju ja siis ei ole vist kõige viisakam alasti ringi käia. 😀

Viimase aasta jooksul olen rohkem lastele riideid hakanud tellima e-poodidest. Kunagi ma koguaeg kartsin seda, et suurustega läheb pange, sest teate ju küll, et need suurused võivad erinevates poodides üsna erinevad olla. Ühe poe suurus 86 ei pruugi olla üldse see, mis on teise poe suurus 86.

Kuna ma juba tellisin suuremate tuppa Kaup24 e-poest uue riidekapi, siis mõtlesin vaadata, et mis riideid seal ka lastele valikus on. Mult tihti küsitakse, kas olen sealt tellinud ja kuidas kvaliteet on jne. Peab mainima, et seal on üldse lastele mega palju asju, alustades imikutest ja lõpetades… lastega. 😀

Ma kunagi kirjutasin ka kuskil, et päris poodides on poistele riiete valik nii niru mu meelest ja tüdrukute valik on lihtsalt meeletu. Sellepärast mulle vist ka e-poodidest meeldib rohkem osta, et poistele on ka seal norm valik. Nt Kaup24 e-poes on ikka väga suur valik poistele riideid, erinevatesse kategooriatesse ka ära sätitud ja puha.

Oma lastele varun ma alati korralikult t-särke/pv särke – need lähevad nagu soojad saiad ja neid pole kunagi mu meelest liiga palju. Pigem on see, et isegi, kui ostan suurtes kogustes, on alati ikka liiga vähe. 😀

Särkide valik poistele kui ka tüdrukutele on Kaup24 epoes tõesti väga lai, aga mustrid on ägedad. Mu lastele väga meeldivad igasuguste piltide ja asjadega särgid. Rõõmsad toonid.

Kindlasti on suvel teemas lühikesed püksid – mulle mingi aeg hakkasid täiega meeldima lühikesed teksad. Kodus neid lastele jalga ei sunni, sest ringi möllata on nendega ikka üsna ebamugav. Nagu endalgi ju, teksad on ikka ümber ja nii kui koju jõuan, lendavad need jalast.

Ja kindlasti ka sellised vabamad lühikesed püksid, millega kodus ringi joosta ja kui mõnda nii viisakasse kohta minek ei ole, saab ju ka jalga ajada. 🙂


Muidugi käivad suve juurde ja pikad dresspüksid ja teksad, aga neid ma ei hakka siin eraldi valikuna välja tooma – ostan üsna tavalisi, pigem eelistan tumedamaid toone, ühevärvilisi, sest et laste maakülgetõmbejõud on suvel kohe eriti tugev. 😀

Nüüd aga jõuame kleitide juurde, jee! Kunagi, kui mul pojad olid ja Adeelet alles ootasin, kuulutasin tervele ilmale, et mina mingiks roosamannaks küll ei hakka ja kleidid pole mu jaoks ka midagi erilist, aga noh… Peab tunnistama, et kui ma käin päris poes lastele riideid ostmas, siis esimese asjana jooksen tüdrukute riiuli vahele ja hakkan aga asju kokku kahmama. Tüdrukutele on no nii mega lai valik igalpool ja need asjad on nii ilusad ka – vahel on selline tunne rahakotti vaadates, et las need poisid olla paljad, peaasi, et Adeele endale terve rekkatäie asju saab. 😀 Ok, nii hull see asi ka nüüd ei ole.

Tüdrukute riiete valik on ka nagu… lihtsalt mega, ma ütlen. Ma jään oma kleidivalikutega lausa jänni, sest ma ei viitsi väga kõiki siin teile näidata. 😀 Mina nt suur kleidikandja ei ole, väga harva näeb mind selles, aga Adeele puhul ma ikkagi tahaks harjutada juba maast-madalast, et kleiti on lahe kanda. Ma vist lausa sündisin pükstes. 😀 Kusjuures kogu selle kleidi teema juures mulle meenus, et Adeele tuppa oleks vaja mingit paremat lahendust kleitide hoidmiseks, kui see, et nad ripuvad lihtsalt ruloo küljes.

Egas seal suurt midagi vist rohkem ei olegi – jalatseid ostan ma ALATI poest, sest et neid peab ikka enne proovima. Ma korra olen Adeelele ostnud saapad netist ja olid väikesed kuigi mõõtude järgi nagu sobis.

Lastele vist ostangi enamus riided ikka uuena, sest kui ma vaatan neid müügikuulutusi internetis ja neid hindu, siis.. põhimõtteliselt müüakse kasutatud laste asju sama hinnaga, mille eest ma võin juba poest uued saada. Eks paljude puhul on see, et silt riide sees maksab rohkem kui riie ise, aga mulle see sildil olev kiri oluline ei ole.

Kas te olete Kaup24 e-poest lastele riideid tellinud? Kuidas rahule olete jäänud?

*postitus on valminud koostöös Kaup24 e-poega

3 thoughts on “Miks neid riideid üldse selga vaja on?*”

  1. Riideid ei ole tellinud, aga arvestama peaks sellega, et kui midagi ei peaks sobima, siis pakiautomaadiga tagastades maksab tagastus u 6 eurot. Mina riideid ja jalanõusid seega enam sealt ei telli.

  2. Muidu pole viga aga sada aastst ootad, enne kui kaup kohale jõuab. Ma ei saa aru, miks neil nii kaua läheb. Üleval vaid pildid ja siis hakatakse alles Hiinast tellima, kui osta tahad.
    Kui nüüd on midagi muutunud, ma viimased paar aastat ei ole midagi tellinud, sest ma lihtsalt ei jaksa oodata..

    1. Seal vist on asjad ikka muutunud. Ma päris tihti tellin sealt ja saan ruttu kätte – muidugi jälgin ka tarneinfot kauba juures. Mõnel ongi kirjas, et tarne ala 3-4 nädalat. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga