***

Millega lapsed tegeleda võiks?

Lapsed on hetkel minuga kodused. Lasteaeda lähevad nad alles 1. septembrist. Kuigi ma esiti kahtlesin selles, kas lasta neil nii kaua lihtsalt kodus olla, siis jõudsin järeldusele, et miks mitte. Las puhkavad end korralikult välja enne, kui uude lasteaeda lähevad ja uute inimestega tutvuvad. See on ka ju omakorda stressi- ja pingerohke aeg.

Ühest küljest ma nii ootan septembrit. Kriipsutan kalendris juba päevi maha! Hihi, muidugi mitte. Mul isegi pole kalendrit. Teisest vaatenurgast ei oota ma seda aega üldse, sest siis algab justkui uus eluperiood. Minul on alati nii, et uus periood aastas algab septembriga, mitte jaanuariga. Lapsed lähevad lasteaeda, mina kooli, beebi sünnib (mitte iga september :D).. Kõik on uus septembrikuus!

Kui me alustasime siin juba nii öelda uut elu, oleme rõõmsad ja värsked, mõtlesin, et lapsed võiks tegeleda lisaks veel millegagi, kui lasteaias käimisega ja õues mängimisega. Eks tegevusi ole rohkemgi, mida me toas ka läbi viime, aga ma tahaks neid kodust välja saada. Raimond teatas mulle üks päev, et tema tahaks hakata käima poksitrennis. Kui me südalinnas jalutamas käisime, nägin taipoksiklubi kuulutust, kus treenitakse ka lapsi. Nüüd ma siin mõlgutan mõtteid, kas proovida ja vaadata, kuidas ja kas üldse meeldib või pigem laps ei tohiks sellises huviringis käia. Vägivald siiski ju! Aga tegelikult on nii, et muidugi läheme ja proovime järgi. Kui sobib, miks mitte? Ja kui ei sobi, siis leiame muu huvitava asja, millega tegeleda. Raimondile meeldib veel ka tantsida. Ehk siis midagi sinna kanti?

Kunagi proovis Hendrik jalga jalgpallitrennis. Peale aastast käimist selgus, et see talle ikkagi ei meeldi ning võtsin ta sealt ära.

Muidugi ei taha ma oma lapsi kodunt ära saata. Kuna olen ise veel pikalt kodune, on neil ilmselgelt korralikult vabu päevi tulemas lasteaiast, aga ma ei taha, et nad saadaks oma lapsepõlve mööda kodus istudes vaid tegeleks millegagi. 🙂

Mida teie soovitate? Ehk satub siia mõni Paide elanik, kelle laps siin mõnes huviringis/trennis käib ja oskab nõu anda või kaasa rääkida?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga