***

Mitte ainult üheks ööks

Kes mäletab, ma kirjutasin mõnda aega tagasi, kuidas mind peale kolmanda raseduse kandmist on jäänud kimbutama kohutavad seljavalud ning kaalusin madratsi vahetamist.

Soovitusi tuli palju ning nüüd katab minu voodit Napsie madrats.

Seda madratsit on voodile väga kerge paigaldada, st üks inimene saab sellega ideaalselt hakkama ega vaja kõrvalist abi. Kuna Geit oli Tallinnas ja mina üksi kodus, mõtlesin, kuidas ma 140×200 mõõtmetega madratsi tuppa saan – ilmselgelt on see ju raske, aga kuna madrats oli väga kompaktselt pakendatud, sain selle ise üksi ideaalselt teisele korrusele tassida ja hiljem voodisse panna (1. aseta voodile, 2. lõika ettevaatlikult lahti, 3. madrats rullub ise voodile).

Sellel madratsil pole tegelikult voodit vajagi. Kui on, siis seda mugavam, aga nad on disainitud nii, et nendega on mugav magada ka põrandal.

Esimese uinaku uuel madratsil tegin lõunal. Tegelikult mul ei olnud see plaanis, lihtsalt pikutasin oma toas ja vaatasin telerit, kui üks hetk tõusin ja avastasin, et olin kogemata magama jäänud ja rahus mitu tundi põõnanud. Järelikult oli magus uni!

Kohe peale esimest uinakut polnud muud aru saada, kui et madrats toetas mugavalt mu keha igat punkti ega vajunud kuskilt lohku. Madrats minu all võttis kuju täpselt minu keha järgi. Tõsi, ilmselt ei vaju ükski uus madrats kohe lohku vaid seda on näha pikema kasutusaja jooksul, mis tõttu annab Napsie oma madratsitele 101 päevase prooviperioodi (ja kui ikka tundub, et ei sobi, saad tagastada, kuller tuleb ise madratsile järgi ja raha kantakse tagasi) ja 10 aastase garantii – järelikult on nad täiesti kindlad, et see on hea ning peab kõigele vastu. 🙂

Nüüd, kus oleme Geiduga mõlemad sellel madratsil üsna mitmed ööd juba veetnud, võin öelda, et olen oma seljavaludest 100% prii. Üks hommik tõusin ja ütlesin Geidule, et miski on imelik – mu selg ei valuta enam. Painutasin end ühte pidi, seejärel teistpidi ja selg ei andnud endast märku.

Ma magan uuel madratsil öösiti nii sügavalt, et isegi ei mäleta, kuidas ja millal ma külge keeran, kui enne tõusin lausa selle peale üles. Või, kui Geit ennast liigutas. Nüüd, kus ma olen sügavas unes, ei sega mind enda külje keeramine ega ka Geidu oma mitte.

Geit nentis, et lina püsib ka ilusti paigal. Kui varem läksid õhtul voodisse, kattis lina terve voodi ära, hommikul aga oli see jalguotsis kägaras, siis nüüd on lina täpselt seal, kus ta eelmine õhtu oli. Eks ta ikka natuke liigub, aga üldiselt on ta kenasti keha all ja katab enamuse madratsist ära.

Mis mulle veel meeldib ja minu kui lapsevanema jaoks äärmiselt oluline on, on see, et madratsil on eemaldatav kate, mida saab mugavalt masinas pesta. Jah, ma olen näinud ikka veel müügil madratseid, millel puudub eemaldatav ümbris!

Hommikuti ei ole mul enam raskusi üles tõusmisega, kui varasemalt tegin seda toe najal tänu seljavaludele ning olin mega väsinud, vahet pole, et eelmisel õhtul läksin normaalsel ajal magama. Ma tunnen ennast hommikuti puhanuna ega vaja enam lisauinakut lõunal.

Koodiga JANEBLOGi saab megahead soodustust kõikidelt Napsie toodetelt! Kellel uut madratsit vaja või hoopis tekki või patja, siis soovitan küll hetkel seda head koodi kasutada, sest see kehtib oktoobri lõpuni!

*Postitus on sündinud koostöös Napsie.ee-ga

5 thoughts on “Mitte ainult üheks ööks”

 1. Tahtsin kommenteerida lina ja selle paigalpüsimist. Lina peaks olema palju laiem kui voodi, st kui sul voodi on 140 cm lai, siis lina peaks olema 220 cm lai. Mõlemalt poolt jääb nii 40 cm üle ja ei roni see lina siis kuhugi. Samuti saab selle lina servad sellisel juhul lihtsalt madratsi alla keerata.

  Teiseks, minu lemmikvariant on üldse madrats + kattemadrats (ikka selline 4-5 cm paks). Madratsi ümber hoian kummiga aluslina, mida vahetan harvemini – see on lihtsalt selleks, et kuskilt ei paistaks paljas madrats, silmale on voodi nii palju korrektsem. Ja pealmise lina servad keeran madratsi ja kattemadratsi vahele. Lina püsib ka suurema müramise peale paigas ja ei liigu mitte kuhugi.

  Sinu piltidelt on jäänud silma, et kasutate kitsast lina, ja tihtipeale on teil lina üldse madratsilt plehku pannud, mis lastega küll kuigi mõistlik pole. Lihtsam on madratsit jooksvalt kaitsta, kui hiljem küürida. 🙂

  1. Meil ongi lina suurem kui madrats ise, aga võib-olla oli see suuremalt jaolt eelmise madratsi süü – see kippus ka voodis liikuma, seega ma võisin lina panna küll madratsi äärte alla ent see väga ei aidanud. 🙂

   Ma ei saa aru, kuidas puudutab lina plehku panek meie madratsilt lapsi? Lapsed magavad oma voodites, neil linad kenasti madratsi all ja plehku ei pane. Meie voodis lapsed ei söö, joo, joonista ega midagi. Nad teavad, et sellised tegevused ei toimu voodis. 😀

 2. Napsiel uus promokampaania käima läinud, näen. Ostsin ka lolli peaga kui Mallukas seda aasta tagasi promos ja kiitis.
  Tegu on Dormeo madratsite nö kehvema ja odavama variandiga ning mu mees on seal mitu korda ärganud nii, et pidi kohe kiropraktikule aja kirja panema. Vahetasime välja ja enam ei usu ühegi blogija promo.

  1. Tere, Leevi.
   Inimeste kehad ja vajadused on erinevad. Seepärast ongi Napsiel 101 ööd prooviperioodi, mil saab toote tasuta tagastada ja raha tagasi! Teie lool on seega ju õnnelik lõpp – proovisite, ei sobinud, vahetasite välja.

  2. Lugesin Leevi kommentaari ja tundsin kerget hirmu, sest meile oli ka kohe Napsie madrats koju jõudmas. Et võib olla ongi kräpp. Nüüd oleme uuel madratsil maganud neli ööd ja ma ei saaks rohkem rahul olla. Olen VÄGA pirtsakas magamiskohtade suhtes, aga selle madratsi kohta on mul küll vaid kiidusõnu öelda. Samamoodi ka nende tekkide kohta.
   Kuna kirjutan sellest ka oma blogis varsti, siis ausalt ma küll loodan, et inimesed ei näe selles vaid sõnu, mida justkui peaks ütlema, vaid seda, et ma olengi väga rahul ja tänulik uue madratsi eest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga