***

Mu ilus köögike sai valmiiis

Ma tahaks öelda hoopis, et mu unistuste köögike sai valmis, aga päris nii see kahjuks pole, sest minu unistuste köök oleks isepuhastuv, isekokkav jne… ehk siis söögid oleks koguaeg valmis, aga samal ajal oleks köök alati puhas. 😀

Kui me siia majja kolisime, siis polnud köögiga tegelt mingeid plaane. Mõtlesime, et pole tal häda midagi ja ega tegelt ei viitsigi midagi teha. Niigi palju tööd.

Mul ei ole elus nii suurt ja avarat kööki olnud. Kohe imelik oli seal alguses toimetada.

Üks hetk aga hakkasid mõtted peas ringi ja tunglesid seal lõpuks nii tugevasti, et enam ei saanud neid eirata ja lihtsalt mõelda vaid pidi midagi ette võtma – köögi remondi näiteks.

Mul on tekkinud väga suur armastus tumehalli vastu – meie elutuba on tumehall, meie esik on tumehall ja nüüd köök ka. Tume nagu mu hing. 😀 Tume värv on esiteks juba lastega väga hea valik. Suuremate poiste toas on üks sein helehall ja no see on koguaeg must. Õnneks saab seina pesta jah, a kes seda koguaeg teha viitsib. 😀

Mis me siis köögis ära tegime?

Seinad. Minul oli algselt plaanis paar seina teha triibuliseks, et mingi väike kiiks ikka oleks ja kõik poleks lihtsalt tumehall. Samas, kui ma selle ühe seina ära triibutasin, otsustasin, et ainult üks sein jääbki selliseks. See oli hull töö. Ma ei lihvinud seda seina enne üle ega midagi, seega suure tõenäosusega vajab see varsti uuenduskuuri. 😀

Aga sinna seina panime me seina külge riiulid ja lisatöötasapinna, sest köök tuli niigi väike ja sinna ma ei tahtnud väga köögitehnikat panna, et oleks ka ruumi toimetada. Ja ma ei osanud niikuinii midagi muud selle tühja seinaga ette võtta. 😀

Ülejäänud seinad lihvisin ma küll masinaga üle ja palju lihtsamalt läks värvimine. Soovitan ikka võimalusel enne pinda lihvida. 😀

Töötasapinna alusega tuleb veel midagi välja mõelda. Esiteks on see nõudepesumasin seal nagu mingi lõuner ja üldse kuidagi häirib see koht. Eks näis, mis ma suudan sinna alla nuputada, et ta kinnisem oleks.

Söögilaud ja -toolid on pärit Jyskist. Ma väga rahul – toolid on mugavad, hea lihtne puhastada, lauda saab lühemaks teha, aga meil seda vajadust pole olnud.

Lauakatted, taimed ja küünlad ja vaasid Pepcost.

Ja kõige vingem osa köögist – ilmselgelt köögimööbel. Tellisime selle Shoppa e-poest, aga väga ei soovita sealt tellida, st enam ma ei telliks. Lubatud 2 kuu asemel ootasime 4, töötasapinnanurgad olid lõhkised – õnneks me plaanisimegi vahetada selle välja, sest a) originaal oli valge ja see poleks mu silmis sinna sobinud ning b) tahtsin, et köögitasapind ja seina tasapind oleksid kindlasti samasugused.

Köök ise on ilus. Saime ka pika ooteaja tõttu 40€ tagasi ja mu pahameel ununeb, kui vaatan seda kööki, sest tõesti on ta väga ilus ja just midagi minu maitsele. Kvaliteediga olen ka veel väga rahul – sahtlid käivad mõnusalt sujuvalt, kapiuksed tunduvad ka tugevad.

Köögi tasapinnaseina panime me www.wallstone.ee käest tellitud dekoratiivkivid. Samad kivid on meil ka elutoas ja sama firma poolt paigaldatud. Kuna ma nende tööga ja kividega väga rahule jäin, teadsin, et tellin samast kohast uuesti.

Kuna ma instagramis (@janeblogi) näitan palju rohkem oma tegemisi, siis seal sain juba hunnik küsimusi, kuidas see kivi seal vastu peab, kuidas hooldada jne. Tegelikult pole seal midagi rasket. Kivi seina, silikoon alla äärde ja kaks kihti saunasupi lakki peale.

Mul elutoas on just nii lakitud kivid ja ei võta isegi tolmu külge. 😀

Kes tahab ka endale koju dekoratiivkive, siis koodiga jane saab 10% soodustust väikestele kividele: Lars, Rolts, Raints, Imps, Reimps. Meil on Rolts kivid. Nii et, valige kivi välja ja kirjutage info@wallstone.ee

Pliit on veel selline asi köögis, millega me mõtleme, mida täpselt teha. Tahame ta üle värvida, ilmselt pruuniks nagu töötasapinnad. Valge oleks ka ilus, aga pole just kõige praktilisem värv sellisel asjal.

Eks nipet näpet on veel teha – liiste natuke värvida. Taara jaoks tahaks ehitada midagi. Põranda värvimisele olen ka mõelnud kusjuures, aga see on tulevikumuusika – väga palju on juba tehtud ja võib rahulikumalt võtta küll. 😀

Nii mõnus on uues köögis toimetada. Ülemiste kappide alla panime led valguse ka ja kuidagi palju mõnnam on. Ma teen nüüd ise palju meelsamini süüa ka. 😅

6 thoughts on “Mu ilus köögike sai valmiiis”

  1. Kui Te puupliidi peal väga süüa ei vaarita teha, siis soovitaksin ülekrohvida, jääb väga mõnus hubane tulemus ja kestab kaua. Ning sinna pliidi keskele paneksin mm.. ma nüüd ei tea õiget sõna, klaasist plaadi raua asemele, või on see keraamiline või nohhh, kindlasti netist leiab. Jääb hullult ilus 🙂 Aga muidugi köök ongi sul juba väga ilus. Olen ise ka halli armastaja 😀

  2. Väga hea tulemus! Värviksin ise selle ukse ka valgeks, oleks ühtlasem ja rahulikum mulje 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga