***

Need kuulsad näpuvurrid

No mina ei tea, mis lapsed ja teismelised nendes vurrides leiavad. Mees tuli eile ühega koju, lai naeratus näol ja ma tõesõna arvasin, et ta ostis midagi ülikasulikku. Hoidis teine seda kahe käe vahel ja ütles, et tõi midagi ägedat. Nii, kui ta need käed lahti tegi, mõtlesin ma, et kas see on mingi nali või?

Just sellepärast, et paar päeva enne näitas ta mulle Facebookis pilti, kus ühel lapsel oli õnnetult sõrm sinna auku jäänud ja üles paistetanud. Tol päeval ütlesin ma mehele, et mina oma lastel küll sellise jamaga mängida ei lase. Ja täna oleme me siin, mõlemal lapsel vurrid käes ja on teised lausa sõltuvuses. Keerutamisest.

Proovisin ka ära ja no.. mingit magic effekti neil küll pole. Paned keerlema ja ootad, millal seisma jääb. Või ma lihtsalt ei oska seda õigesti kasutada.

Õnneks ma lastele moraali lugema ei pidanud enne nende kasutamist ja nad teadsid ise juba, et sõrmi nendesse aukudesse toppida ei tohi. Ilmselt nägid nad seda ülespaistetanud sõrme, mida mees mulle paar päeva tagasi näitas. Midagi räiget seal polnud, aga ikkagi hea piltlik hoiatus lastele.

Aga jah.. see vist on kõige mõttetum mänguasi, mida ma eales oma silmaga näinud olen. Ei midagi rahustavat ega lõõgastavat. Muidugi üks hea pluss on- lapsed ei taha enam nutiseadmetes istuda. 😀 Noh, tegelikult tahavad küll, aga märgatavalt vähem. 😀

Ja see, mis raha nende asjakeste eest küsitakse. Inimene (ehk minu mees näiteks :D) peab ikka väga vihane raha peale olema. 😀

Sellesmõttes mängigu nendega palju tahavad. Mina pole oma lapsi vati sees kasvatanud, et kõike ohtlikuks peaks või keelaks. Tuleb lihtsalt rohkem jälgida, sest kuigi lapsed ise võivad öelda, et oma sõrmi nad eales kuhugi ei topiks, siis kogemus näitab vastupidist. 😀 Aga ma endiselt ei saa aru, mida inimesed nendes vurrides leiavad. Raimond suutis enda oma ühe päevaga ribadeks mängida. 😀

Teie peres on need näpukad olemas? Kui jah, miks? 😀 

4 thoughts on “Need kuulsad näpuvurrid”

  1. Olemas,mina ei näe mingit ohtu selles lastele,kunasee augu osa on nii pisike et mu geelküünste otsmahtus vaevu sisse 🙂 kuigi kh neid on eronevaid,on ka suutre aukudega…sel juhul peabki vanem vaatama et ostab kõige ohutu.a ja teeb ennetustööd lastele rääkides mida võib ja mida mitte! 🙂

  2. On olemas 2 tk. Minu rahutul lapsel aitab keskenduda lugemise ajal, kui seda laua all vaikselt keerutab. Mänguasjana väga ei kasuta.
    Ja hinnad algavad juba 3€, seega enam nad kallid pole.

  3. Näpuvurr mõeldud neile, kes mudivad tihti oma käsi ja sõrmi, kellel on ADHD, stress, ärevus- ja tähelepanuhäired. See mänguasi aitab ka lastel paremini püsivust ja kohalolu arendada. 1-2 minutise pöörlemisajaga mõjub maagiliselt, hoides näpud töös ja aju ärkvel.

    Jah meil on poisil pool põhjusega see vidin. Mul endal on kaa, sest 1 aastasele tütrele see pakub kaa huvi ja mind see nt rahustab. PS! 1 aastane saab seda katsuda RANGE JÄRELVALVE ALL 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga