***

Pulmakutsed, autokool, rasedus ja niisama möla

Sain nädala alguses kätte pulmakutsed ja ma olen niiiii vaimustuses. Suhtlesime tegijaga väga tihti, ka video vahendusel ja kõik sai selline, nagu oma peas ette kujutasin. Olen Kristiinale nii tänulik – panen siia tema käsitöö Facebooki lehe Fantaasia.

Lisaks kutsetele valmistas ta meile veel pokaalid – peal meie nimed, sõrmuste pilt ja all kuupäev, millal registreerimine toimub. Need on ka nii ilusad ja lihtsad!

Juba on mai, mis tähendab, et järgmine kuu on meie registreerimine. Aeg ikka lendab. Mul on muidugi kõik vajaminev olemas, aga Geit nt ülikonna ja kingadega üldse ei kiirusta. 😅 Eks näis, millega ta kohale ilmub. Võite soovitada kohti, kust saab nt ülikonda laenutada? Viljandis. Ma annan talle info edasi. 😀

Käisin eelmine teisipäev kõhukrevetti üle vaatamas. Ta on seal paksukihilises pommivarjendis nii ära peitnud, et ämmakas ei leidnud alguses südamelööke üle. Vaatas siis ultraheliga, et kus ta täpsemalt on ja siis kuulas uuesti – kätte saime 147x. Ultrahelis oli ta juba täitsa inimese moodi, et ma lõpetan ta kutsumise krevetiks nüüd. 😀

Vererõhuga oli ka jälle jama. Ämmakas palus mul nädala lõpuni vererõhupäevikut pidada, et ehk peab annust tõstma, aga kodus oli kõik normis ja ega vist muud varianti pole, kui loota, et saame ämmakaga sõpradeks ja igal korral ei hüppa mu vererõhk lakke, kui temaga kohtun. 😀

24.05ks pandi LA uh uuring ja siis juba on võimalik ka lapse sugu teada saada. Kui tahame. Lisas ämmakas. Muidugi tahame, mul pole nii palju kannatlikkust, et oodata sellise asjaga. Ja mis seal ikka üllatuda enam. 😅 Ma olen elus juba kõike näinud…

Muidu, on kõik nagu on. Mingi masekas on viimasel ajal peal, nagu aru olete saanud. Aga see vist rohkem inimestest. Ma pole inimeste inimene. Mida vähem suhtlen, seda mõnusam elu on. Mida rohkem suhtlen, seda… masendavam on. 😅

Autokooli läksin üle pika aja – tegin teooria viimase vahetesti ära, teooria.ee keskkonnas veebieksami (esimese korraga sain läbi!) ja nüüd kolmapäeval tahaks minna tegema kooli teooriaeksamit, siis saab (kui läbi saan 😅) ARKi minna teooriat tegema – on sellega ühelpool.

Olen siin oma bemmirondiga harjutada ka saanud ja enesekindlus üha kasvab ning panin ka reedeks sõiduaja. 8 sõitu on mul tehtud, omajagu veel jäänud, aga teeb ära ja loodan ikka suve lõpuks load kätte saada.

Vaatasin oma kooliasjad ka siin eile üle – enamus on õnneks tehtud, v.a soome keele kursus algajatele ja uurimistöö alused – nendes pole ma pm midagi teinud. Soome keel algajatele – mitte essugi ei saa aru. Helifailides isegi ei tuvasta ära, mis keelega on tegu… seega, jah. Aga õnneks aega on veel… eee… kuu aega. 😅

Eile näitasin instas, et keemias vaja kaks esseed kirjutada ja et mulle meeldib esseesid vorpida ning mõnega läks ka keemia teemal aruteluks – oldi lausa üllatunud, et ma 10. klassi lõpus keemia eksami tegin. Mulle väga meeldis keemia, füüsika ja matemaatika. Õpetajad olid aga tõesti väga head (ma ei ütle, et lahedad, mkm, ranged olid täiega, aga see toimis).

Palju on teha, aga küll ma tehtud saan. 11. klassi lõpp paistab ja nähes siiani neid 4/5 kooliastmehindeid, motiveerib rohkem pingutama küll. 🙂

6 thoughts on “Pulmakutsed, autokool, rasedus ja niisama möla”

 1. Pole elu sees keemias esseed kirjutanud :O Millest seal kirjutada on? 😀 Ma mäletan ainult erinevaid arvutusülesandeid. Need meeldisid mulle ka, kui kõik reeglid selgeks said.

  1. Kui ma kursuse lõppu kerisin, oli mul ka wtf moment – keemia ja essee? Ee… seal oli päris mitu teemat. Kaks pidi valima. Võtsin 1) mida arvan veganlusest ja 2) plastreostus 🙂

 2. Kusjuures vererõhu päevik on hea asi. Mina pidasin 2 nädalat. Mõõtsin hommikul ja õhtul kindlat(mõlema käe pealt) panin kirja enesetunde(ka oluline) päevapeale kui tekkisid mingid kahtlased tunded(nagu eriti kehva olla) ka mõõtsin ja panin kirja, ühesõnaga kogupäeva muusika, hea halb koos rõhkudega ja siis arst sai ka mu vererõhu rohu koguse paika(alustas 25 ja lõpetasime 100.)kõigil on erinevad rohud, mul on ka see rütmihäire ja vahepeal ma ei suuda klaasiga vett nt juua, sest pool loksub juba enna maha🤣nii, et soovitan kaks nädalat ja saab parem.

 3. Ma lugesin ühest varasemast postitusest, et Sa vahetasid õlavarrelt mõõtva vererõhuaparaadi randme oma vastu, ei tea, kas kasutad siiamaani seda randmeaparaati. Üldiselt arstid väga randmeaparaate ei soovita, sest need on ebatäpsed. Kas võib olla asi hoopis selles et Sul randmeaparaat näitab madalamat väärtust? Et sellepärast ämmaemanda juures kõrge, kuigi muidugi võib n-ö valge kitli hüpertensioon ka olla. Saaksid näiteks vaadata kas Sul randmeaparaat annab 3x järjest mõõtes enam-vähem sarnase tulemuse ja võrrelda neid tulemusi õlavarrelt mõõdetuga. Oleks ju üsna pahasti kui arvad, et kodus vererõhk kogu aeg korras, aga tegelikult lihtsalt masin valetab.
  Endal oli ka kunagi vanematel randmemasin kodus, apteekist ostetud ja puha, aga kui 3x järjest mõõtsin olid üsna erinevad väärtused.

  1. Ma olen pidanud päevikut ka õlevarre omaga ja oli samamoodi kodus korras. See “peetakse ebatäpseks” on lihtsalt… müüt. Või, kuidas öelda. Mõõdab täiesti okeilt ja mitu x järjest mõõtes ka üsna sarnane tulemus. 🙂

   Ma olen ikka kindel, et asi ärevuses, kui arsti juurde lähen – tunnen ka, et süda puperdab, käed higistavad jne, kodus sellist asja ei ole. 🙂

 4. Olen ka praegu seal lainel,et suhtlus aind mehe ja oma kassidega sobib ainulaadselt 😀. Sest teised elusolendid suudavad mu keerulise ja ootusäreva aja veel stressirohkemaks muidu teha aga seda mul vaja pole . On ainult positiivset lainet siia ellu vaja praegu !

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga