Määratlemata

Valio PROfeel proteiinijogurtid

Valio tõi mulle reedel erinevaid proteiinijogurteid. Tegemist on esimeste kodumaiste proteiinijogurtitega, mis on välja töötatud koostöös kulturist Ott Kiivikasega ja mille 200-grammises portsjonpakendis sisaldub 18,4 grammi valku. 
Varasemalt olen ma proovinud Valio proteiinikohupiimakreemi, banaanimaitselist. Ja ma pidin korralikult pettuma ikka. Täpselt sama, mis proteiinibatoonidega.. Miks nad peavad nii maitsetud olema? Seda banaani kohupiimakreemi vitsutasin ma küll tuimalt pool tundi sisse, endal selline nägu peas nagu sööks.. noh, teate küll. See oli sõna otseses mõttes rõve, maitsetu ja äärmisel juhul sisaldas see 1% banaani. Minu maitsemeele järgi, muidugi. 

Nõnda olin ma üsna skeptiline saadud proteiinijogurtite suhtes. Te oleks pidanud mu nägu nägema, kui ma esimese, ahjuõuna maitselise, lusikatäie suhu pistsin. “See ei olegi halb!” imestasin ma üle köögi. Ja tõesti, ma ei tundnud absoluutselt seda imeliku proteiini kõrvalmaitset. Maitsemeeled tundsid ära õuna ja kaneeli. See oli niii imemaitsev, et ma ostaksin kindlasti ise ka. 
Järgmisena võtsin ette maasikamaitselise (kõike korraga ma muidugi ei söönud ära :D). Sellel juba oli veider kõrvalmaitse juures ja seda ma ei ostaks kindlasti. Maasikamaitset oli vähe tunda.

Õhtul enne magamaminekut, kui söögiisu jälle peale tuli, haarasin karamelli oma, mis on ühtlasi viimane sellest sarjast. Võrreldes maasikamaitselisega, oli tal kõrvalmaitset kindlasti vähem. Domineeris karamell. Kui ahjuõuna oma poeriiulil poleks, ostaks ma seda kindlasti. 
Minu lemmikuks osutus ahjuõuna proteiinijogurt, teise koha saab karamelli oma ja viimase maasikamaitseline. Kindlasti suureks lisapunktiks kõigile kolmele on see, et nad reaalselt täidavad kõhtu. Hommikul sõin ma ära 400g tavalise jogurti, mis andis mulle täiskõhutunde ehk pooleks tunniks, proteiini oma aga lausa mitmeks tunniks. 

4 thoughts on “Valio PROfeel proteiinijogurtid”

  1. Tegelikult on neil küpsisemaitseline ka, oreo. Mulle maisteb banaani oma väga. Mis kõrvalmaitsest räägid? Ja proteiin ongi valk, mitte kõrvaline asi, mis lisatakse.

  2. Jutt on kahest erinevast asjast- proteiinijogurt ja -kohupiimakreem. Viimasesse sarja kuulubki banaanimaitseline ja oreo oma. Proteiinijogurtite hulka kuuluvad ahjuõuna, karamelli ja maasika oma. Mingi imelik kõrvalmaitse on kohupiimakreemidel. Ei oska paremini seletada. 🙂

  3. Kakao oma on ka muidu olemas,aga banaani proteeinijogurtit suutsin nii süüa et lisasin juurde banaani ja mandariini 🙂 see ahjuõuna oma kõige parem ka minuarust,maasika ja karamelli oma järgi proovimata .

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga